• دوشنبه / ۲ مهر ۱۳۸۶ / ۱۳:۳۸
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 8607-00996

برنامه‌هاي دومين اكسپوي ايران تشريح شد

برنامه‌هاي دومين اكسپوي ايران تشريح شد

رييس انجمن هنرمندان نقاش و معاون فرهنگي هنري مجموعه سعدآباد، صبح امروز در نشستي رسانه‌يي به تشريح برنامه‌هاي دومين اكسپوي ايران با عنوان "فروش آثار هنري" پرداختند.

به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، معصومه مظفري، رييس انجمن هنرمندان نقاش، با ارايه توضيحي درباره چگونگي برگزاري اين برنامه گفت: انجمن از يك سال‌ونيم پيش تصميم به‌فروش آثار هنري اعضاي خود گرفت و مكان‌هاي مختلفي را براي ارايه كارها و برگزاري نمايشگاه در نظر گرفت كه متاسفانه در هر مورد با مشكلي مواجه شد تا در نهايت امسال توانستيم با همكاري معاونت فرهنگي مجموعه سعدآباد از فضاي اين مجموعه استفاده كنيم.

اكسپو راهي براي تقويت بنيه‌ي مالي انجمن

وي سپس به تشريح اهداف انجمن از برپايي "فروش آثار هنري" پرداخت و تصريح كرد: انجمن قصد دارد با اين كار، بنيه‌ي مالي خود را تقويت كند و اگر به‌فروش مناسبي دست يابيم، بتوانيم مكان مناسبي را براي انجمن تهيه كرده و از طرفي به بازاريابي و فروش مناسبي براي اعضاي خود نيز برسيم.

او ادامه داد: براي اين برنامه ابتدا تصميم داشتيم تا از اعضاي انجمن و افرادي كه پيشينه بيشتري داشتند دعوت كنيم ولي در ادامه به اين نتيجه رسيديم كه حضور در اين برنامه براي هر عضو انجمن و حتا هنرمندان خارج از انجمن آزاده باشد و حتا به پيشنهاد معاون فرهنگي – هنري مجموعه سعدآباد، هنرمنداني كه در عرصه آثار حجمي فعاليت دارند، به‌صورت جداگانه دعوت كرديم.

زمان: نيمه‌ي آبان تا نيمه آذرماه

مظفري زمان برگزاري "فروش آثار هنري" را از نيمه‌ي آبان تا نيمه آذرماه سال جاري و گفت: 10 روز قبل از برگزاري اين برنامه همايشي را با موضوع "اقتصاد هنر" در سالن بتهوون خانه هنرمندان برگزار مي‌كنيم و از دست‌اندركاران، مديران اجرايي، گالري‌داران و هنرمندان دعوت مي‌كنيم تا در طول اين همايش چشم‌اندازها و اهداف آن را بررسي كنند.

مكان: مجموعه‌ي سعدآباد

به گزارش ايسنا، در ادامه اين نشست نعمت‌الله كيكاووسي، معاون فرهنگي – هنري مجموعه سعدآباد با توضيحي درباره اين مجموعه وامكانات آن، گفت: مجموعه سعدآباد از مجموعه 14 كاخ موزه و موزه تخصصي تشكيل شده است كه براي برپايي "فروش آثار هنري" موزه هنرهاي زيبا را با سه طبقه و 1600 متر در نظر گرفته‌ايم تا بتوانيم علاوه بر حمايت از هنرمندان، به جاذبه‌هاي اين نمايشگاه براي بازديدكنندگان خود بپردازيم.

وي تصريح كرد: يك هيات 9 نفره كه شش نفر آن‌ها از اعضاي انجمن و سه نفر از مجموعه سعدآباد هستند مسووليت كميته اطلاع رساني و تبليغات نمايشگاه را عهده دارند و طي رايزني با مجموعه شهرداري اميدواريم كه بتوانيم بيلبوردهايي را در سطح شهر داشته باشيم و حتا در طول مدت برگزاري اين نمايشگاه بازديد هنرمندان و مردم از كليه‌ي موزه‌ها و آثار سعدآباد رايگان است.

هر هنرمند تنهاي يك اثر

مظفري نيز در ادامه اين نشست درباره اعضاي هيات انتخاب، گفت: هياتي متشكل از اعضاي انجمن و همكاران سعدآباد كه در عرصه هنرهاي تجسمي فعاليت دارند، كار ارزيابي آثار را عهده دارند و اين افراد هم به بررسي كار اعضاي خارج از انجمن كه متقاضي شركت در فروش آثار هستند مي‌ پردازند و هم قرار است آثار اعضاي انجمن را كه چند كار ارايه كرده‌اند بررسي كنند و از ميان آن تنها يك اثر را براي نمايشگاه انتخاب كنند.

كيكاووسي نيز درباره نحوه قيمت‌گذاري آثار عرضه شده برنامه فروش، گفت: در فرخواني كه منتشر كرديم اعلام شده بود كه هنرمندان قيمت آثار خود را براساس آخرين فروش كه داشته‌اند تعيين كنند تا اين قيمت واقعي آثار باشد.

حساب پيش‌كسوت‌ها جداست

وي خاطرنشان كرد: به غير از پيشكسوتان كه تاكيد داريم قيمت آثارشان بر اساس همان برآوردي كه داشته‌اند، عرضه شود، بقيه كارها توسط هيات كارشناسي ما ارزيابي خواهد شد تا در مجموع به قيمتي متعادل و مناسب برسيم. البته ما قيمت آثار اين هنرمندان را از گالري‌داران گرفته‌ايم و طي اين ارزيابي برآورد هنرمندان با قيمت‌هاي ارايه شده مقايسه مي‌شود و به قيمت نهايي مي‌رسيم.

وي همچنين درباره درصدي كه از فروش اين آثار به سعدآباد و انجمن تعلق مي‌گيرد، گفت: هنوز درباره اين درصد صحبتي نشده است و قصد داريم تا بعد از بررسي استقبال بازديدكنندگان و ميزان فروش اين ميزان را تعيين كنيم.

او پيش‌بيني كرد كه حداقل 200 نفر از هنرمندان نقاش و آثار حجمي در اين برنامه شركت كنند.

هفت‌نگاه و ديگران اكسپوي جداگانه برپا كنند

مظفري درباره همكاري انجمن با ساير نهادها كه چنين برنامه‌اي را برگزار مي‌كنند، عنوان كرد، به اعتقاد ما هر چقدر اين فروش‌ها تعداد بيشتري داشته باشد و در فصل‌ها، مكان‌ها و موزه‌هاي مختلف برگزار شد، قطعا به نفع هنرمندان است و به رونق بازار هنر مي‌انجامد، پس بهتر است انجمن گروه "هفت نگاه" به‌صورت مجزا چنين فروش را برپا كنند و ديگران نيز در كنار ما چنين برنامه‌اي را در دستور كار خود قرار دهند.

پس از تسويه كار را تحويل مي‌دهيم

كيكاووسي نيز در ادامه با اشاره به مشكلاتي كه در برپايي اكسپوي تالار وحدت براي هنرمندان ايجاد شده بود و چگونگي حفاظت از اين آثار در طول نمايشگاه و بعد از آن، گفت: زماني كه اكسپوي هنرمندان در وحدت بر پا شد، وزارتخانه‌هاي خريدار بدون پرداخت پولي، كارها را دريافت كردند، ولي ما در سعدآباد تنها زماني كارها را تحويل مي‌دهيم كه ارگان‌هاي خريداري كننده تسويه حساب كرده باشند.

وي افزود: در تفاهم نامه‌اي با انجمن هنرمندان نقاش متعهد به حفظ تمام آثار هنري شده‌ايم و در صورتي كه كوچكترين صدمه‌اي به اين آثار وارد شود، از عهده اين خسارت برخواهيم آمد، البته اين آثار به محض ورود به سعدآباد، در چندين جاي مختلف ثبت مي‌شوند و به اين جهت مشكل نخواهيم داشت.

كيكاووسي اظهار اميدواري كرد كه بر پايي اين نمايشگاه شروع همكاري‌هاي ديگري با انجمن هنرمندان نقاش باشد و از اين پس هر ساله و يا سالي دو بار اين نمايشگاه را برگزار كنيم و در راستاي اين برنامه تفاهم‌نامه همكاري مشتركي را با انجمن بسته‌ايم.

آثار را تا 15 روز ديگر تحويل دهيد

او در پايان اظهار كرد: كه تماي آثار شركت‌كننده بايد تا 10 تا 15 روز ديگر به سعدآباد تحويل داده شود و كتاب نمايشگاه نيز تا اواسط اين نمايشگاه عرضه شود.

دوسالانه‌ي هفتم بيانيه و بقيه‌ي ماجرا

به گزارش ايسنا، در بخش ديگري از اين نشست خبري مظفري به بررسي دلايل انصراف انجمن از برگزاري دو سالانه نقاشي پرداخت و گفت: حبيب‌اله صادقي اشاره داشتند كه بودجه پيشنهادي انجمن براي برپايي اين بي‌ينال بالاست و به‌همين دليل بدون مشورت با انجمن دبير بي‌ينال را انتخاب كرد، انجمن هم با قدرت تمام اعلام كرد كه در فعاليتي كه مشورتي با آن‌ها نشده است شركت نخواهد كرد و اين مساله به معناي كوتاه آمدن ما نيست، بلكه به معناي حفظ اعتبار انجمن است.

او متذكر شد: ما حدود 500 عضو داريم كه از طيف‌هاي مختلفي دور هم جمع شده‌اند ولي به هيچ وجه انجمن براي اين اعضا خط مشي را تعيين نمي‌كند و اگر عضوي مايل به شركت در اين بي‌ينال باشد از طرف انجمن مشكلي ندارد.

تحريم نكرديم؛ مستقل عمل مي‌كنيم

رييس انجمن هنرمندان نقاش ابراز كرد: برگزاري دوسالانه يك امر فرهنگي است كه ما به هيچ وجه قصد تحريم آن را نداريم و اگر در سال‌هاي آينده نيز اين بي‌ينال با همكاري و مشورت ما برگزار شود، به‌طور قطع با آن‌ها همكاري خواهيم كرد؛ اما با اين نوع برگزاري دوسالانه مخالفت داريم و اميدواريم كه بهار سال آينده، دوسالانه و يا سه‌سالانه انجمن را به‌صورت مستقل برگزار كنيم.

مظفري در پايان خاطرنشان كرد: به اعتقاد ما بايد همواره دو سالانه‌هاي متعددي در حوزه‌هاي مختلفي چون گالري‌داران، دانشجويان، وزارت ارشاد و ... برگزار شود تا به تعريف درست‌تري از دوسالانه دست پيدا كرده و به بهترشدن كيفيت اين آثار بپردازيم چه بسا كه تمام تلاش انجمن هم اين بود كه در سياست‌گذاري دوسالانه دخالت داشته باشد و كيفيت را ارتقا دهد.

حاشيه:

در پايان اين نشست آثاري سيدمحمد احصايي، پرويز كلانتري به خبرنگاران به عنوان نمونه نشان داده شدند.

همچنين اعلام شد كه برخي از هنرمندان باسابقه كه عضو انجمن نيستند، به دعوت برگزاركنندگان، پاسخ مثبت داده‌اند. ازجمله اين هنرمندان به نام، "ژازه طباطبايي" و "فاطمه امداديان" اشاره شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha