دومين نشست ادواري هيات اسلامي هنرمندان به منظور تحليل وضعيت هنري و فرهنگي كشور برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درابتداي اين نشست كه عصر روز گذشته ـ پنج شنبه 25 مرداد ماه ـ در موزه فرش برپا بود، عليرضا سجادپور دبير هيات اسلامي هنرمندان به تشريح برنامههاي جلسه فوق پرداخت و درادامه با اشاره به درخواست "اليوراستون" از دفتر رياست جمهوري مبني بر ساخت فيلمي مستند از رئيس جمهور كه در جلسه قبل مطرح شده بود از بازتاب آن در رسانههاي داخلي و خارجي اظهار تعجب كرد.
در ادامه محسن علياكبري تهيهكننده در سخناني از اعضا هيات به دليل عدم ارايهي برنامههاي جدي و مستمر وتاثيرگذار گلايه كرد و گفت: اگر در دو سال باقي ماندهي دولت نهم نتوانيم با حمايتهاي مادي و معنوي اين هيات، 10 فيلم تاثيرگذار در عرصهي سينما بسازيم فرصت مغتنمي را از دست دادهايم.
وي با اشاره به نزديك بودن جشن خانه سينما بر ضرورت ارتباط و تعامل مجموعه هيات و اعضاي آن با خانه سينما تاكيد كرد.
درادامه سجادپور در پاسخ به علياكبري با اعتقاد براينكه خانه سينما بهعنوان مجمع صنفي همواره سياسي و غير صنفي عمل كرده است، گفت: در دوران مديريت آقاي ميركريمي و دبيري چهرهاي همچون پرويز پرستويي بر جشن خانه سينما انتظار ميرود اين خانه حقيقا خانه آرامش صنوف باشد و از سياستگذاري پرهيز كند.
وي ادامه داد: از خانه سينما بهجهت تصميم براي تجليل و بزرگداشت "سيد محمد بهشتي" در جشن خانه سينما انتقاد داريم، زيرا اين شخصيت بنيانگذار سينمايي است كه اكنون ما به شدت با آن مشكل داريم.
سوال من اين است كه چرا از او در دورهي 8 ساله پس از دوم خرداد و دولت قبل كه قاعدتا به خاطر خدماتش بايد مورد تجليل قرار ميگرفت از او تجليلي به عمل نيامد و چرا در اين زمان بدون هيچ ارتباط مشخصي در اين دولت دوستان خانه سينما تصميم به تجليل از او گرفتهاند؟!
سجاد پور معتقد است: اين يك اشتباه محض و به ضرر سينما و سينماگران است.
در ادامه جلسه برخي از اعضاي هيات به بيان مشكلات صنفي خود پرداختند.
محمد نوريزاد از سانسوريهاي شديد خبري انتقاد كرد و گفت: اين موضوع باعث بالا رفتن ميزان ريا و تزوير در ميان مردم مسوولين ميشود.
عباسپور كارشناس رسانهاي هم از برخي موضع گيريهاي نوريزاد انتقاد كرد و از اعضاي شوراي مركزي هيات درخواست كرد: جلسات به گونهاي برگزار شود كه بحثها كارشناسيتر و با تحليل بيشتري توام باشد.
وي همچنين يكي ازوظايف اصلي هيات را مهندس فرهنگي جامعه و نظام برشمرد.
در پايان جلسه يميني از بخش حوزه هنري مشاور رئيس جمهور اطلاعات دقيقتري پيرامون درخواست اليوارستون از دفتر رياست جمهوري مبني بر ساخت فيلم مستند از رئيس جمهور ارايه كرد.
به گزارش ايسنا، وي گفت: خانم "ميشل نيكولسون" به عنوان مدير تبليغات و امور برنامههاي "اليوراستون" در 23 دي ماه 85 تمايل وي را براي ساخت اين فيلم مستند به مشاور هنري رئيس جمهور مطرح كردند كه آقاي شمقدري درپي اين درخواست خواستار ارايهي درخواست رسمي و كتبي از او براي بررسي موضوع شدند.
يميني ادامه داد: به همين منظور استون درخواست خود را با پست الكترونيك ارسال نمود و با رسمي شدن خبر و موضع گيريهاي داخلي و مصاحبه مشاور رسانهاي رئيس جمهور استون اصل خبر را تكذيب كرد.
وي افزود: چندي بعد نيكولسون درخواست مجديد ارائه نمود و در نهايت علاقه استون به توليد اين مستند در راستاي گفتگوي دو ملت ايران و آمريكا را اعلام كرد و تاكنون اين درخواست بي پاسخ مانده است. تحليل ما اين است كه باتوجه به سوابق استون كه ازاعضاي اپوزسيون در آمريكا است و توليد آثاري نظير "اسكندر" نشان دهنده وابستگي او به نظام حاكم در آمريكاست.
گفتني است: جمال شورجه، نادر طالب زاده، مسعود اطيابي، محمد درمنش، سعيد سهيلي، اسماعيل براري كامران ملكي ، رضا رسولي، مجيد خاكبازان از حاضران اين جلسه بودند.
پيش از اين اعلام شده بود كه در اين جلسه مهدي كلهر مشاور رسانهاي رئيس جمهور حضور خواهد داشت اما اعلام شد به دليل مسافرت نميتواند در اين جلسه حضور داشته باشد.
انتهاي پيام
نظرات