مسابقات بينالمللي قرآن كريم پايان يافت حداد عادل: براي بازشناسي اسلام حقيقي بايد در قرآن نظر كرد
آيين پاياني بيستوچهارمين دورهي مسابقات بينالمللي قرآن كريم با سخنان رييس مجلس شوراي اسلامي شامگاه چهارشنبه در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين دوره از مسابقات در رشتهي قرائت، حسين فردي از ايران نفر اول، اسامه عبدالله از عراق نفر دوم، محمد احمد جمالالدين از لبنان نفر سوم و ثمرالدين صمداف از تاجيكستان نفر چهارم معرفي شدند. همچنين ياسر محمود عبدالله از مصر به دليل خطا در لحن شايستهي تقدير ذكر شد.
در رشتهي حفظ كل، مصطفي جمعه مطاوع از ليبي نفر اول، عبدالغفور جوهرچي از ايران نفر دوم، محمدعبدالعظيم محمد منصور از مصر نفر سوم، لطفي الجويني از تونس نفر چهارم و عبدالرحيم ايران از مغرب نفر پنجم معرفي شدند.
در بخش مقالههاي علمي نيز رضا اكبري، ياسين شكراني و حسين هوشنگي از ايران، موسي وياباتي از ساحل عاج، محمدمهدي آصفي از عراق و علي جمعه مايونگا از تانزانيا به عنوان نفرات برگزيده شناخته شدند.
در اين مراسم، غلامعلي حداد عادل ـ رييس مجلس شوراي اسلامي ـ در سخناني گفت: قرآن ترازويي است براي دور ماندن از افراط و تفريط و هر تفكري به هر اندازه كه از اعتدال قرآني به دور باشد، دچار انحراف است.
او برگزاري چنين مسابقاتي را از بركات ماههاي رجب، شعبان و رمضان دانست و گفت: قرآن امتداد وجود پيامبر عظيمالشان اسلام در طول تاريخ اسلام و در گسترهي جهان اسلام است. قرآن ادامهي حضور و امتداد وحي محمدي است. قرآن نشانهي دائمي و حضور مستمر عالم غيب با عالم شهادت است.
رييس مجلس شوراي اسلامي، منزلت قرآن كريم در جامعهي اسلامي را همان منزلت پيامبر (ص) نزد مسلمانان دانست و تصريح كرد: مردم و مسلمانان، همان عشق، محبت و علاقهاي را كه به پيامبر (ص) دارند، نسبت به قرآن ابراز ميكنند. همانطور كه شخص پيامبر گرامي (ص) مظهر وحدت ميان مسلمين هستند، قرآن نيز مايهي وحدت مسلمين است. مخصوصا در روزگار فعلي كه دشمنان اسلام از ترس بيداري اسلامي، وحدت مسلمانان را نشانه گرفتهاند و با توطئههاي گوناگون از همه سو ميخواهند وحدت مسلمانان را به تفرقه تبديل كنند، قرآن همان حبلالله است كه ما بايد به آن چنگ بزنيم.
حداد عادل متذكر شد: قرآن علاوه بر آنكه مايهي وحدت مسلمانان است، سند هويت مسلمانان نيز محسوب ميشود. قرآن آيينهاي است كه در آن ميتوان سيماي نوراني اسلام راستين را تماشا كرد. براي بازشناسي چهرهي اسلام حقيقي بايد در آيينهي قرآن نظر كنيم.
او در ادامه افزود: امروز كه اين همه پيرايهها به اسلام بسته شده، امروز كه دشمنان اسلام با نسبتهاي ناروايي مانند تروريسم ميخواهند چهرهي اسلام را در چشم مردم جهان دگرگون كنند، براي شناخت اسلام و شناساندن اسلام، بهترين معيار و ملاك و آيينه، قرآن كريم است.
حداد عادل تصريح كرد: قرآن ميزان و ترازويي است براي دور ماندن از افراط و تفريط ، و جامعيت اسلام را در قرآن بايد جستوجو كرد. اعتدال ميان دنيا و آخرت و درك درست معناي اين دو، اعتدال ميان رفاه مادي و تعالي معنوي، و اعتدال ميان زندگي فردي و اجتماعي و خلاصه آن صراط مستقيمي كه در هر زمان و به دفعات به دعا آن را از خدا ميخواهيم، با تأمل و درك در قرآن ميسر است.
رييس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه قرآن جامع، ايمان، علم، اخلاق، حكمت و سياست و در يك كلام دستور زندگي است، اظهار كرد: گفتمان حاكم، غالب و مسلط بر همهي محافل ديني و جوامع اسلامي بايد گفتمان قرآني باشد؛ همين گفتمان است كه بر معارف اسلامي اصيل مانند نهجالبلاغه، صحيفهي سجاديه و احاديث پيشوايان ديني حاكم است.
او با تأكيد بر اينكه بايد سطح جلسات ديني و اسلامي خود را با قرآن تنظيم كنيم، خاطرنشان كرد: اگر گفتمان و بيان حاكم بر جلسات ديني، قرآني باشد، مردم و مستمعان اين جلسات آنچه را كه ميشنوند، با قرآن مقايسه ميكنند. آن وقت سطح جلسات ديني ارتقا و اعتلا پيدا ميكند و هر سخني را ديگر نميتوان به نام دين و به نام اسلام در محافل و مجالس مذهبي بيان كرد.
حداد عادل افزود: قرآن بهترين راه براي دور ماندن از تحجر خرافات و انحرافات است. براي ترويج حقايق قرآني، توجه به انواع هنرهاي قرآني مهم است و موضوعيت دارد؛ آنچنان كه كاتبان بايد قرآن را به زيباترين خط بنويسند، قاريان نيز بايد قرآن را با شيواترين و دلنشينترين بيان بخوانند. قرائت، تلاوت، تجويد، ترتيل و حفظ قرآن به ترويج قرآن كمك ميكند. بايد از همهي هنرمنداني كه در اين مسير تلاش ميكنند، سپاسگزار بود. برگزاري چنين محافل بينالمللي قرآني كه از جانب جمهوري اسلامي ايران، سپاسگزاري ملت مسلمان ايران از خادمان قرآن است.
او اظهار كرد: تلاوت و بيان هنري قرآني، مقدمهاي است براي فهم به قرآن، ايمان به قرآن، و عمل به قرآن و نهايت حاكميت قرآن در زندگي است؛ همان راهي كه مسلمانان در عصر حاضر انتخاب كردند و نشانههاي آن را در كليهي كشورها و جوامع اسلامي و بويژه در ميان نسل جوان مشاهده ميكنيم. به بركت توجه به قرآن و بيداري اسلامي بود كه مسلمانان در لبنان توانستند از جنگ 33روزه قهرمانانه در مقابل اسراييل غاصب ايستادگي كنند و امسال اولين سالگرد اين پيروزي را جشن بگيرند. انشاءالله خورشيد اسلام دلهاي مسلمانان را روزافزون روشنتر كند.
رييس مجلس شوراي اسلامي در پايان با تبريك به برندگان بيستوچهارمين مسابقات بينالمللي قرآن كريم، ابراز اميدواري كرد كه شركتكنندگان، ايران را با خاطرهي خوش ترك كنند.
همچنين حيدر مصلحي ـ نمايندهي ولي فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه ـ برگزاري اين مسابقات را از بركت سنت الهي وقف دانست و گفت: در طول 24 سال برگزاري مسابقات، در نشر و انس با قرآن در ايران و حتا خارج از كشور نقشآفريني شده است.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه تصريح كرد: اين دوره از مسابقات با حضور 85 قاري و حافظ از 52 كشور و سه قارهي جهان برگزار شد و در اين 24 سال، اين نخستينبار است كه اين تعداد شركتكننده در مسابقات حضور دارند.
وي با اشاره به نامگذاري امسال با عنوان سال «اتحاد ملي و انسجام اسلامي» خاطرنشان كرد: پيرو رهنمودهاي مقام معظم رهبري، ما در اين دوره از مسابقات فراخوان مقاله با محوريت اين موضوع داشتيم، كه در نهايت 70 مقاله به دست ما رسيد، كه برخي از آنها در اين چند روز ارايه شده و در آيندهاي نزديك مجموعهي مقالهها را در قالب كتابي منتشر ميكنيم.
مصلحي در پايان يادآور شد: ما به دنبال اين هستيم كه برگزاري مسابقات در كل كشورهاي اسلامي توسعه پيدا كند و براي انجام اين كار با پيگيريهاي انجامشده و موافقت رييسجمهور، سعي در طرح اين مسأله در سازمان كنفرانس اسلامي داريم. اميد كه شاهد نشر و گسترش قرآن كريم در همهي جوامع باشيم.
در اين مراسم پس از قرائت بيانهي هيأت داوران توسط عبدالرسول عبايي - رييس هيأت داوران بيستوچهارمين دوره از مسابقات بينالمللي قرآن كريم - نفرات برگزيده جوايز خود را از غلامعلي حداد عادل - رييس مجلس شوراي اسلامي -، محمدحسين صفار هرندي - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - و حيدر مصلحي - سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه - دريافت كردند.
مراسم پاياني اين دوره از مسابقات با قرائت قاري افتخاري محمدكريم منصوري برگزار شد. همچنين اجراي تواشيح توسط گروه فجر و نمايش نماهنگي در گراميداشت مقاومت مردم لبنان از ديگر برنامههاي آيين پاياني اين دوره از مسابقات بود.
به گزارش ايسنا، در مراسم پاياني بيستوچهارمين دورهي مسابقات بينالمللي قرآن كريم، غلامحسين محسني اژهاي - وزير اطلاعات -، كامران باقري لنكراني - وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي -، و جمعي ديگر از مسؤولان حضور داشتند.
بيستوچهارمين دوره از مسابقات بينالمللي قرآن كريم به همت سازمان اوقاف و امور خيريه از 19 تا 24 مردادماه در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي برگزار شد.
در اين دوره از مسابقات، 85 شركتكننده از 52 كشور جهان در رشتههاي حفظ و قرائت به رقابت پرداختند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات