جشن نهايي بدون باني نگران؛ برگزاركنندگان نهمين دوسالانه گرافيك معاصر ايران از يكديگر قدرداني كردند
چهار روز پس از بستهشدن درهاي نمايشگاه نهمين دوسالانهي گرافيك ايران در مجموعهي صبا، جشن برگزاركنندگان اين دور از دوسالانه، عصر روز گذشته در موزهي هنرهاي معاصر تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم همهي برگزاركنندگان، دبير و رييس و هيات مديرهي انجمن طراحان، اصليترين پايهي برپايي دوسالانه نهم، مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و فرهنگستان هنر حاضر بودند. اما جاي خالي باني دوسالانههاي گرافيك ايران و پير دلسوز و نگران گرافيك ايران براي برگزاري دور نهم دوسالانه، از هميشه مشهودتر بود.
مرتضي مميز تا آخرين ساعات حياتش، سفارش بيينال آبرومند ايران را به رييس فرهنگستان هنر كرده بود.
اما دوسالانه نهم پس از فراز و فرودهاي چندباره و لاجرم، به تعويقي چندباره افتاد و از سهسالگياش كه گذشت، برپا شد.
روز گذشته برخي از تشكلها گروههاي هنري و شركتهاي خصوصي جامانده از اعلام برگزيدههاشان، طراحاني را با معيار و نگاه خود منتخب و معرفي كردند.
مراسم انتخاب برگزيدگان دوسالانه سه روز پس از گشايش نمايشگاه - اوايل تيرماه در همين مكان برگزار شده بود.
رييس شوراي طرح و برنامه اين دوسالانه با بيان اينكه در پهنهي ملي به دوسالانه توجه جدي شده است اعلام كرد: شش شهر كشور از انجمن طراحان گرافيك و مركز هنرهاي تجسمي خواستار نمايش اين دوسالانه در شهرهاي خود شدهاند. همچنين كشورهاي سوييس، فرانسه و آلمان درخواست نمايش گوشههايي از اين نمايشگاه را داشتهاند و اين امر حاكي از آنست كه دنيا با حساسيت جرقههاي جدي در هنر گرافيك را دنبال ميكند.
حبيبالله صادقي توضيح داد: دوسالانه نهم بهرغم فراز و فرودهاي بسيار با سعي فراوان و همراهي نگاه مرتضي مميز، با كيفيت طراز اولي برگزار شد و آثار هم با رويكردهاي معاصر عجين شده بودند.
او ابراز اميدواري كرد كه با همراهي مركز هنرهاي تجسمي و وزارت ارشاد، دوسالانه دهم در زمان مقرر برگزار شد.
سپس دبير نهمين دوسالانه طراحي گرافيك معاصر ايران، با قدرداني از ساعد مشكي، ابراهيم حقيقي، مصطفي اسداللهي، فرشيد مثقالي، قباد شيوا، رضا عابديني، آلن لوكرنك و ... براي طراحي پوسترهاي بخش اصلي نمايشگاه، با اهداي لوح سپاس و تنديسي از دستاندركاران و برگزاركنندگان بخشهاي مختلف دوسالانه تجليل كرد.
همچنين از داريوش صادقي و پسرش علي صادقي - هنرمند كمتوان ذهني - در اين مراسم قدرداني شد.
سپس جوايز مجله الكترونيكي رنگ، كانون انفورماتيك و موسسه فرهنگي پژوهشي نظر به برگزيدگان اين دوسالانه اهدا شد.
شوراي منتقدان مجله الكترونيكي رنگ به ترتيب مرتضي محلاتي از شيراز، براي پوستر بزرگداشت "بنياد" در بخش بينالملل، هادي نصيري از بندرعباس براي پوستر "مطبخ" در بخش ملي و هما دلبراي از كرج را براي پوستر "گفتوگو" در بخش جنبي، شايستهي دريافت جايزه دانستند.
كانون انفورماتيك ايران نيز به همهي برندگان اين دوسالانه اجازه استفاده از خدمات كانون انفورماتيك ايران تا مبلغ 300 هزار تومان را اعطا كرد.
موسسه فرهنگي پژوهشي نظر نيز به 18 نفر از برگزيدگان دو صفحه از كتاب "طراحي پوستر"، هر صفحه معادل يكصد هزار تومان، هديه كرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات