رسول صدرعاملي در مراسم بزرگداشت كامبوزيا پرتوي او را حيثيت و شان سينماي ايران خواند و تنوع حيطههاي كاري وي را يكي از نقاط قوت فعاليتش برشمرد.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در مراسمي كه در فرهنگسراي هنر برگزار شد اين كارگردان افرادي مانند پرتوي را در سينما كمشمار خواند و گفت: "گلنار" او يكي از آثار مخاطب كودك است و "ماهي" نيز از مطرحترين آثار جشنوارهيي سينماي كودك محسوب ميشود و "گربه آوازهخوان" هم مي توان به عنوان يكي از قلههاي سينماي كودك در زمينه جذب مخاطب نام برد.
وي با ابراز تاسف از خروج پرتوي از سينماي كودك اظهار داشت با رفتن او سينماي كودك آسيب جدي ديد و ساخت فيلم خوب در اين حيطه تبديل به يك اتفاق شد.
صدرعاملي همچنين "كافه ترانزيت" را متفاوتترين فيلم كارنامه پرتوي دانست و با اشاره به صحبتهايي كه درباره تعطيلي سينماي ايران بوي تعفن آن مطرح ميشود از مطرح كنندگان آن خواست تا مروري به كارنامه 30 ساله سينما در ايران داشته باشند، گفت: شما با ديدن نمونههاي موفقي همچون كامبوزيا پرتوي به سرعقل بيايند و براي امثال او هورا بكشند.
وي اظهار اميدواري كرد تا كساني كه حرف از تعطيلي سينما ميزنند، مانند مسعود دهنمكي درگير فيلمسازي شوند و عقايدشان را در فيلم هايشان مطرح كنند.
صدرعاملي در ادامه مجموعه آثار نوشتاري پرتوي را از جمله كارهاي تاثيرگذار در سينما تلويزيون معرفي و تصريح كرد: از ميان آنها ميتوان به گل پامچال، شيرك، گروهبان و دايره اشاره كرد كه همكاري جدي ما هم بعد از دايرهها شكل جدي به خودش گرفت و منجر به ساخت فيلم "من ترانه پانزده سال دارم" شد.
وي در پايان سخنانش تاكيد كرد: ما چارهيي جز احترام به او نداريم و خوشحالم كه توانستم از او بهرهمند شوم، خودم را ارتقا دهم. اميدوارم همچنان در كنارش باشم و بتوانم از او بهره بگيرم.
عليرضا رييسيان بهعنوان سخنراني ديگر اين مراسم، پرتوي را از آدمهاي منحصر به فرد سينما دانست و گفت: او نه تنها نويسنده كارگردان و تدوينگر خوبي است، بلكه ذاتا يك آدم سينمايي است.
وي با اشاره به فيلم "ايستگاه متروك" اظهار داشت: فيلمنامه اين فيلم را كامبوزيا پرتويي بر اساس طرحي كوتاه از عباس كيارستمي نوشت و من بعداز هفت سال كه كار نكرده بودم، آنرا ساختم و واقعا يك فيلمنامه استثنايي بود و بيشتر توجهاتي هم كه شد به همين خاطر بود.
رييس كانون كارگردانان سينما افزود: منتقدان و تماشاگران عادي فيلمهايي را دوست دارند كه مثل كشتي پر پيج و خم باشد اما فيلمنامه ايستگاه متروك يكي از كارهايي بود كه فيلمنامه سادهاي داشت و جوايز مختلفي هم تصاحب كرد.
وي با بيان اينكه پرتوي از نبوغ بالايي برخوردار است كه ميتواند موضوعات را تصويري ببيند، آرزو كرد: حضور او در زمينه نوشتاري سينما نسبت به فيلمسازي بيشتر باشد.
به گزارش ايسنا، فرهاد توحيدي، همشهري، هم دانشگاهي و همكاربودن را سه نسبت خودش را پرتوي برشمرد و با بيان اينكه خاطرات زيادي با هم داريم گفت: او مانند فوتباليستهاي مشهور است؛ باشگاههاي زيادي به دنبالش هستند؛ اما ما ميخواهيم اين فوتباليست را كه به باشگاههاي ديگر قرض داده بوديم براي خود نگاه داريم.
او تصريح كرد: پرتوي در عين حال كه خيلي بي سر وصداست، اما بسيار پرشور است؛ تمام كارهاي او در كنار خوب بودن و داشتن مخاطب عام مورد توجه مخاطب خاص هم قرار گرفتهاند و به همان اندازه كه كار كودك خوب نوشته كارهاي فانتزي و اجتماعي خوبي هم داشته است.
اين فيلمنامهنويس با بيان اينكه داستانهايي كوتاه بسيار خوبي توسط او نوشته شده است اظهار اميدواري كرد و اين نوشتهها روزي به مرحله چاپ برسد.
بهمن قبادي نيز در سخناني آثاري كه پرتوي بهعنوان نويسنده با آنها همكاري داشته را يك امتياز براي آن فيلم دانست و اظهار داشت: به اعتقاد من او اول فيلمساز خوبي است و بعد نويسندهي خوب. اشارهي قبادي به فيلم "كافه ترانزيت" بود كه پرتوي بهعنوان نويسنده همكاري داشته است.
وي با اشاره به سال 62 گفت: آن سالها هيچكس ما را تحويل نميگرفت، ولي پرتوي هميشه براي ما وقت ميگذاشت و حتا بسياري از اوقات از شهرستان كه ميآمدم شب را در خانه او ميگذارندم حوصلهيي كه خودم الان فاقد آن هستم.
كامبوزيا پرتوي در پايان مراسم در سخنان كوتاهي با تاسف از اينكه مراسم بزرگداشتش در شرايطي برگزاري ميشود كه خبر استعفا رضا راد وعسگرپور - دو نفر از بهترين دوستانش - را شنيده است اظهار اميدواري كرد اين افراد از سينما زياد دور نشوند و در حومه سينما باقي بمانند.
وي ادامه داد: خيلي دوست داشتم يك مراسم انتقادي برايم برگزار شود و كساني كه درباره من صحبت كردند تنها به ويژگيهايم اكتفا نكنند تا خودم را به شكل ديگري ببينم و اصلاح كنم.
اين كارگردان سپس لوح تقديري را از محمدمهدي عسگرپور، علي معلم و سهيل جهان بيگلري دريافت كرد.
در اين مراسم همچنين جوايزي به مهدي نادري كارگردان و ديگر عوامل سازنده فيلم "تصوير كلمات" اهدا شد.
سيروس الوند، عباس گنجوي، محسن قاضيمرادي، حسين ترابي، حسين بايرمي، حسن مختاري، نظام كياني، مهوش وقاري، حسن مهدوي فر، مازيار ميري، برزو ارجمند و مهناز افضلي از حاضران در اين مراسم كه توسط كامران ملكي اجرا ميشد بودند.
بزرگداشت كامبوزيا پرتوي هفتمين آيين سپاسي بوده به همت سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران برگزاي شد.
انتهاي پيام
نظرات