قدمعلي سرامي: شاهنامه در قالبهاي جديد هنري ارايه شود
قدمعلي سرامي گفت: زبان شاهنامه، زبان جهان امروز نيست و تكرار يك وزن و قالب شعري در يكصد هزار بيت براي جواناني كه آن را آينه تمامنماي فرهنگ و تمدن خود ميدانند، قدري خستهكننده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مدرس دانشگاه تهران كه در مراسم بزرگداشت حكيم ابوالقاسم فردوسي در دانشگاه آزاد اسلامي قزوين سخن ميگفت، با بيان اين مطلب و تشبيه شاهنامه به آب زلال افزود: قالب فعلي شاهنامه مانند كوزه سفالي است، كه استفاده از آن در اين زمان امكانپذير نيست و بايد ظروف مختلفي براي عرضه آن پيدا كرد.
سرامي با تأكيد بر استفاده از محتواي شاهنامه در قالبهاي جديد هنري روز خاطرنشان كرد: استفاده مركب از شاهنامه، ميتواند گستردگي وسيعي از سينما تا شهرسازي و معماري داشته باشد.
اين شاهنامهپژوه درباره هدف فردوسي از خلق شاهنامه گفت: عمدهترين هدف وي، اثبات و اعلام هويت، فرهنگ و تمدن خود است.
او يكي از اساسيترين بخشهاي مطالعاتي شاهنامه را، انسان در شاهنامه عنوان كرد و افزود: در شاهنامه، انسان خردمند واسطه و تجليگر صفات خالق در هستي است، و بشر، گنج مخفي خداوند و شاهكليد كشف اسرار اضداد عالم است.
سرامي همچنين اظهار داشت: انسان در شاهنامه موجودي فقط الهي نيست و تابع خون و ارتباطات خويشاوندي است، كه داراي پنج ديو دروني خشم، رشك، كين، آز و نياز است.
اين پژوهشگر افزود: از نگاه فردوسي، انسان موجودي است كه بايد ديوهاي درون خود را در خدمت نيروهاي اهورايي قرار دهد و با استفاده از عقل خودآگاه و ناخودآگاه خود، آشتيگر اضداد عالم باشد.
اجراي نقالي نبرد رستم و اسفنديار و موسيقي سنتي از ديگر برنامههاي مراسم بزرگداشت حكيم فردوسي بود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات