/سفرهاي نوروزي و بيم تهديد آثار تاريخي/ پول بدهيد، به آثار سنگ نزنيم!
مدير پايگاه ميراث فرهنگي ايذه دربارهي سفرهاي نوروزي و استقبال مردم از طبيعت گفت: يكي از واقعيتهاي تلخ برنامههاي نوروزي اين است كه مردم از طبيعت لذت ميبرند، ولي هيچ تلاشي براي برگرداندن طبيعت به حالت اول نميكنند.
جعفر مهركيان در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: پايمال كردن زمينهاي كشاورزي، مخدوش كردن طبيعت با كندن گلها و گياهان و پراكنده كردن زبالهها، خسارتهاي جبرانناپذيري را ايجاد ميكنند.
وي در اينباره افزود: در كول فرح انبوهي از ظرفهاي يكبار مصرف و پلاستيكي ديده ميشوند كه به سادگي در طبيعت از ميان نميروند. البته در اين شرايط متوجه پيشرفت فرهنگي برخي ديگر از مردم نيز ميشويم؛ بهطور مثال، در اشكفت سلمان كه به زبالهداني عظيمي تبديل شده است، يك خانوادهي 10 نفرهي آباداني، محدودهي وسيعي از اشكفت را با پشتيباني پايگاه، پاكسازي كردند.
او دربارهي محلي در حدود 15 كيلومتري ايذه، توضيح داد: در اين محل كه يكي از مهمترين نگاركندهاي سنگ صخرهيي دورهي پارتي وجود دارد و بهدليل دوري راه، رفت و آمد كمتري به آنجا در طول سال ميشود و با مشكل نيرو و مراقب هم روبهروست، ديده شده است كه بچههايي به اين نقشبرجسته سنگ پرتاب ميكردند و در مقابل ممانعت و اعتراض بازديدكنندگان، ميگفتند كه شما پول بدهيد، تا سنگ نزنيم؛ در واقع، چنين اتفاقي يك فاجعه و پسرفت است.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي ايذه همچنين به يادگارينويسيهايي كه روي آثار تاريخي انجام ميشوند، اشاره و اضافه كرد: با تلاشهاي انجامشده در اشكفت سلمان و كول فرح، شاهد چنين پديدهاي نيستيم؛ اما در آثار اطراف اين مساله ديده ميشود و در اينباره بايد فرهنگ عمومي مردم ارتقا يابد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات