علياصغر شيرزادي: بسياري از جايزههاي غيردولتي باندي عمل ميكنند
علياصغر شيرزادي معتقد است: هرگونه جايزه و انتخاب بهترينها در عرصه ادبيات، اقدامي پسنديده و مثبت است و آنچه در اين زمينه مهم است، معيار و نيت انجام كار است.
اين داستاننويس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان، با بيان اين مطلب افزود: چقدر خوب است اگر اين كار براساس ديدگاه فرانگر و همهجانبه، و نه براساس سليقه و تعلقات روحي، باندي، جناحي و ايدئولوژي خاص انجام شود.
وي انتخاب كتاب سال را در زمينه شعر و داستان، با رعايت اين جوانب كاري، ستودني دانست و توضيح داد: در بسياري از بنيادهاي غيردولتي هم كه در كشور ما فعاليت دارند و به كتابها جايزه ميدهند، اين انتخاب توسط افرادي كه روشنفكري را متعلق به خود ميدانند، ولي در عين حال، باندي، محلفي و سليقهيي عمل ميكنند، انجام ميشود.
شيرزادي در عين حال تصريح كرد: خوشبختانه انتخاب اينگونه افراد در اكثر موارد انعكاس چنداني ندارد. گويا مردم خود ميدانند كه مشكل كار كجاست.
او در اينباره به جايزه بنياد گلشيري اشاره و اظهار كرد: متاسفانه افرادي كه در اين بنياد فعاليت دارند، درصددند كه در پرتو نام بزرگ اين نويسنده به نام و نان و نوايي برسند، چراكه بهكرات مشاهده شده است كه در انتخاب كتابها و افراد برگزيده از سوي اين بنياد، بسيار محفلي و سليقهيي عمل شده است و داوران و جايزهبگيران ازسوي اين بنياد در مرحله نهايي عضو يك باند هستند و دايم اشتياق دارند كه به يكديگر مدال و نشان افتخار اهدا كنند.
شيرزادي با بيان اينكه متاسفانه هنوز در جامعه ما ذهنيت عشيرهيي و قبيلهيي در بسياري از حوزهها استيلا دارد، افزود: اين مساله خود نقض غرض و چرخيدن در يك چرخه معيوب است.
اين داستاننويس در عين حال تاكيد كرد: جايزه دادن بدون نگاه ايدئولوژيك و بدون اعمال سليقه و از سوي داوران بيغرض، هميشه پسنديده و مطلوب است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات