در صورت نرسيدن اعتبار، آثار ساساني باقيمانده در ايوان كرخه زير كشت ميروند!
به گفتهي سرپرست هيات باستانشناسي، ايوان كرخه در انتظار دريافت اعتبار براي تعيين حريم با هدف جلوگيري از كشت در زمينهاي عرصهي اصلي محوطه است.
غلامعلي باغبان در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيان كرد: درنظر داريم، نقشهبرداري و تعيين حريم ايوان كرخه را انجام دهيم. البته براي آغاز عمليات اجرايي فقط منتظر دريافت اعتبار هستيم.
اين محوطه كه در حقيقت يك شهر دورهي ساساني با وسعت حدود 400 هكتار است، در زمان شاپور دوم ساخته شده است و حدود 20 كيلومتري غرب شوش قرار دارد.
وي با بيان اينكه حصار مستطيلشكلي در اطراف محوطه وجود دارد، گفت: در بخشي از منطقه و در عرصهي اصلي ايوان كرخه، دانشگاه آزاد دزفول كارهاي تحقيقاتي كشاورزي انجام ميدهد كه به تبع اين اقدام دانشگاه، كشاورزان محلي نيز شروع به گشت و كار در عرصهي محوطه كردهاند. با توجه به اينكه هنوز بخش كمي از آثار معماري باقي ماندهاند، اگر تعيين حريم و ضوابطي براي حفاظت به سرعت انجام نشود، احتمال دارد كه محوطهي باقيمانده نيز زير كشت برود.
باغبان با اشاره به اينكه براي اقدام دانشگاه آزاد پروندهاي تشكيل شده است، اضافه كرد: اگر حدود عرصه و حريم كاملا مشخص شود، جلو هرگونه كشت را ميتوان گرفت؛ گرچه تاكنون نيز كار تعدادي از كشاورزان محلي متوقف شده است.
وي افزود: اين محوطه ثبت شده است و پس از تعيين حريم، ضوابطي براي حفاظت از آن تعيين خواهند شد. همچنين در كاوشهاي پيش از انقلاب يك تاق مربوط به يك ايوان در آن پيدا شده بود كه بهدليل نزديكي به كرخه به ايوان كرخه معروف شد. اين ايوان وسعت بسياري داشت، ولي در دوران جنگ بخش زيادي از سازههاي آن از ميان رفت.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات