محمودرضا اکراميفر: جشنوارهي شعر فجر همهي كشور را درگير كرد
رييس هيأت داوران نخستين جشنواره شعر فجر در استان خراسان رضوي معتقد است: جشنواره شعر فجر، اولين جشنوارهاي است که همه تفکرات و جريانهاي شعري مملکت را زير پوشش خود قرار ميدهد و تقريبا همه کشور را درگير کرده است.
محمودرضا اکراميفر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خراسان، با بيان اينكه برگزاري جشنواره فجر بهعنوان اولين جشنواره بينالمللي بر شاعران تاثير آني و آتي دارد، افزود: کارکرد توليد شعر، تقويت روابط اجتماعي و انتقال فرهنگ به اضافه تحکيم اعتماد اجتماعي سه کارکرد در زمان آني براي اين جشنواره هستند. تاثير آني در حيطه ادبيات و روابط و اعتماد اجتماعي تاثيرگذار است. تاثيري که اين جشنواره در روابط اجتماعي و اعتماد اجتماعي ميگذارد، به اين گونه است که درواقع شاعران دور هم جمع ميشوند و رابطهشان با هم بهينه و اعتمادشان نسبت به يکديگر بيشتر ميشود، که اين خود در سرايش شعر اثر دارد.
وي رابطه ديگر را يک نوع آموزش غيرمستقيم شعر دانست و افزود: اين رابطه بهنوعي انتقال تجربه از بزرگترها به جوانهاست، که اين کارکرد در زمينه شعر خود کارکرد آني آن است، و شاعران در يک مقايسه شعري که بين خود و ديگران صورت ميگيرد، قطعا اعتمادشان نسبت به خود بهتر خواهد شد و نتيجه مثبتي ميگيرند.
او همچنين اظهار داشت: در زمينه آتي نيز اين جشنوارهها ميتوانند سرمنشأ خوبي براي جشنوارههاي ديگر باشند و از سويي در اين جشنوارهها يكسري شيوهها و الگوهاي مناسبي ارايه ميشوند؛ به اين ترتيب شعرهاي خوبي نيز توليد ميشوند که ميتوانند منشأ خيري براي آيندگان باشند.
اين شاعر در ادامه درباره تاثير اين جشنواره در توسعه و گسترش شعر انقلاب اسلامي در خارج از مرزهاي ايران، اذعان داشت: از ديدگاه ديگر با توجه به برد اينگونه جشنوارهها ميتوان سه برد منطقهيي، ملي و بينالمللي را براي آنها تعريف کرد.
وي در توضيح برد ملي اين جشنوارهها گفت: اين برد درواقع لايه دوم آن است، که همه محافل ادبي ايران را به جنبوجوش وادار کرده است و باعث شده که فکر و خيال شاعران در ارتباط با کنگره باشد.
او درباره برد بينالمللي کنگره نيز اظهار داشت: ما مهمانهاي متعددي از کشورهاي فارسيزبان داريم، ضمن اينکه اين انتقال شعر ميتواند در انتقال فرهنگ و اسلام اثر داشته باشند. جمله يکي از بزرگان است که ميگويد زبان فارسي، زبان شيعه است، و وقتي ما بتوانيم زبان فارسي را در اين سه بردي که مانند دايرههاي متحدالمرکز هستند، ترويج دهيم، خود بهخود فرهنگ انقلاب و فرهنگ تشيع را هم ترويج دادهايم.
اكراميفر موضع شاعران را نسبت به جشنواره فجر بهطور کلي بسيار خوب دانست و افزود: با توجه به نبود اطلاع از اهداف جشنواره، اينکه هر کسي با توجه به ذهنيت خودش هدف را تعريف ميکند، و اينکه يکسري منفعتگراييهاي فردي و جمعي وجود دارند، اما ميتوان گفت 80 تا 90 درصد شاعران از اين کار بهعنوان اولين قدم راضياند.
وي تصريح کرد: وجود همه گرايشها در شعر بيانگر اقبال عمومي و گرايش مثبت نسبت به اين کنگره است، که ميتواند اثرگذار باشد.
برگزيده جشنواره شعر فجر در استان خراسان شمالي، سطح کيفي آثار را در جشنواره شعر فجر، مطلوب دانست و توليد شعر را يکي از اهداف حاشيهيي آن عنوان کرد و افزود: تجليل از بزرگان، بحث تحکيم بين روابط جريانهاي مختلف شعري کشور، آشنايي شاعران با يکديگر، تعامل اجتماعي آنها با هم و تحکيم روابط و اعتماد اجتماعي بين شاعران، از ديگر اهداف اين جشنواره هستند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات