يدالله صمدي و علي نصيريان در يك قاب قرار گرفتند نصيريان: سينما يك نياز است
مراسم «پاسداشت سينماي ايران» در حاشيهي بيست و پنجمين دورهي فيلم فجر شب گذشته ـ پانزدهم بهمن ماه ـ با بزرگداشت علي نصيريان و يدالله صمدي در تالار وحدت همراه بود.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم كه با حضور جمعي از هنرمندان و مسوولين برگزار شد، مراسم بزرگداشت علي نصيريان با پخش كليپي از سخنان برخي از هنرمندان درباره او آغاز شد و در بخشي از اين كليپ علي نصيريان گفت: بهترين جايزه را از مردم ميگيرم.
با پخش تصاويري از فيلمهاي علي نصيريان، سرانجام محمدرضا جعفري جلوه معاون سينمايي و پرويز پرستويي از علي نصيريان تقدير كردند.
نصيريان گفت: سپاسگذاري ميكنم، از مردم ايران كه بزرگترين مشوق سينماي ايران هستند و سپاسگذاري از جشنواره بيست و پنجم كه از سر لطف و عنايت يادي از ما كرد.
وي ضمن اشاره به سالها فعاليتش در عرصه سينما گفت: بعد از انقلاب شاهد تحولاتي بوديم، استعدادهاي تازه با انديشههاي نو در سينما راه پيدا كرد و از مرزهاي مملكت خودمان قدم بيرون گذاشت. تلاشهايي كه دو نهاد مهم وزارت فرهنگ و فارابي اين دو عامل تاثيرگذار در بالندگي نسبي سينما در ايران داشتند را نبايد فراموش كنيم.
وي ادامه داد: البته با كمال تاسف در طي اين مسير، ما شاهد جرقهها واستعدادهاي بوديم كه در دورهاي درخشيدند، ولي متاسفانه استمرار سيستماتيك نداشتند. اما اميدواريم بعد از 25 سال و ربع قرن جشنواره، انشاءالله در سالهاي آتي گامهاي بلندي برداشته شود و در مجموعه مشكلات سينما برطرف شود.
وي همچنين گفت: سينما يك نياز است، خصوصا در عصر حاضر، سينما يك نون شب روحي و رواني و انساني دروني جامعه است.
علي نصيريان در بخشي از سخنانش گفت: بايد بگويم هنرهاي نمايشي ما از معادن عظيم فرهنگي كه در ايران وجود دارد، همانند شعر و تاريخ استفاده نكرده است.
پرويز پرستويي نيز گفت: بازيگري تجربه است، اما آنچه كه بازيگر را كامل ميكند، رفتار و اخلاق حرفهاي او است.
وي ضمن اشاره به فيلم «ديوانه از قفس پريد» و حضور در كنار بازيگران پيشكسوتي چون علي نصيريان و عزتالله انتظامي گفت: من زمانيكه خواستم در اين فيلم حضور پيدا كنم، طبق عادت هميشگيام به يك مكان مقدس رفتم و دعا كردم فقط خدا كاري بكند، كه من بتوانم در مقابل اين عزيزان كار كنم. واقعا خيلي سخت است. يكي از بهترين تجربههاي زندگيام كار در كنار استاد نصيريان و انتظامي بود و اخلاق ياد گرفتم.
جعفري جلوه نيز طي سخناني گفت: ميعاگاه بيست و پنجم فيلم فجر نيز فرا رسيد و چند دورهاي را با ماست و البته خواهد گذشت، اما جايگاه اين بيست و پنجمين ميعاد ماندني است كه ميثاق گاه سينماي هويت طلب، غرور آفرين و فردا ساز ايران است. اين ميعادگاه تاريخي با در جستجوي حقيقت از چشم واقعيت، با نگاه ملي در جام جهان نما و با سوداي سيمرغ در جلوهگاه شرق تجلي پيدا ميكند.
در ادامه مراسم كمال تبريزي و عليرضا رضاداد دبير جشنواره سيمرغ و لوح تقدير بزرگداشت يدالله صمدي را اهدا كردند.
صمدي نيز با اشاره به ديالوگي در فيلم «بانوي من» گفت: آنجا آقاي پرستويي در نقشاش ميگويد «چقدر زود پير ميشويم» ميخواستم بگويم چقدر زود، زود ميشود.
وي در ادامه گفت: طي چند ماه اخير كه با دفتر جشنواره و مسوولين محترم در تماس و ارتباط نزديكتري بودم، احساس كردم رفتار با سينما و اهالي آن داره به شان ايراني و دستاندركاران نزديكتر ميشود و اين اتفاق مبارك است و اميدوارم اين امنيت شغلي تثبيت شود.
كمال تبريزي نيز گفت: يدالله صمدي از جمله فيلمسازاني است كه در اوايل انقلاب فيلمهايي ساخت كه راه اين تحول را باز كرد و نويد داد كه راه تازهاي دارد باز ميشود. ايشان به عنوان يك فيلم ساز اهل آذربايجان ، فرهنگ فولكلور آذربايجان را مطرح كرد و وظيفه من و دوستان بنده كه اهل آن خطه هستيم اين است كه از ايشان ياد بگيريم.
به گزارش ايسنا، در پايان اين مراسم فيلم فرش ايراني به كارگرداني 15 كارگردان برجستهي سينما بهنمايش درآمد، پيش از نمايش، محمد حسين صفارهرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با لوح تقدير از دكتر فرجي رييسمركز ملي فرش بابت تهيه فيلمهاي فرش ايراني تقدير كرد.
فرجي نيز گفت: از منوچهر محمدي كه با ايدهي خودشان ما را ياري كردند و همچنين آقاي ميركريمي كه مديريت پروژه را بر عهده داشتند و كليه كارگردانها تشكر ميكنم.
وي افزود: فرش يك محصول است و ما فاكتورهاي ديگري در سطح ملي داريم كه سينما ميتواند در اين زمينه وارد شود.
محمدحسين صفارهرندي نيز گفت: همه دقايق اين مراسم زيبا بود، صحنههاي احترام و حرمت گذاشتنها.
وي گفت: سال گذشته سال اميد و اعتماد بود و حاصلش اين شد، كه امروز در اين مراسم ديديم كه به زبان هنرمندان احساس آرامش و امنيت به مردم هنردوست دست ميدهد.
وي اظهار اميدواري كرد: شرايطي كه بين مديريت فرهنگي به خصوص سينما با اهالي سينما و هنر باز شد ميوههاي آبدارتري را در آينده براي جامعه فرهنگي به ارمغان بيآورد.
همچنين درابتداي اين مراسم عليرضا رضاداد ضمن ارائهي گزارش جشنواره امسال گفت: امروز پس از گذشت سه روز، از ايام دهه گرامي فجر بار ديگر آمدهايم تا سينمايي را كه سالهاست رهرو راه و پيام آن ستاره تابناك است، در سالي كه به نام نامي پيامبر اعظم نامگذاري شده است گرامي بداريم.
سينماي ايران با همه فرازها و فرودها از همه سنگلاخها گذشته است و آيين فيلم فجر پس از ربع قرن تلاش، همواره توانسته است تجلي ملي اين كوشش سترگ باشد، كوله بار اين آيين نه در شان و سزاواري اسلام و كربلا و انقلاب است، بلكه به وسعت سينماي نوين ايران پر است از آثار درخشان كه امروزه بخشي از هويت فرهنگي، هنري و ميراث مادي و معنوي اين سرزمين را تشكيل داده است.
و راه پيش روي سينما قلههايي است فتح نشده چشماندازهايي چشمنواز كه دل ميبرند و ما را به سوي خويش فرا ميخوانند.
به گزارش ايسنا، همچنين در ابتداي مراسم پاسداشت سينماي ايران برگزيدگان مسابقه مواد تبليغاتي و اطلاعرساني نيز معرفي شدند: در اين بخش هيات داوران شامل اميرعابدي، سيفالله صمديان، علي وزيريان و محمد احمدي برگزيدگان را معرفي كردند.
در بخش تبليغات محيطي، ديپلم افتخار به بهزاد خورشيدي براي فيلم "آتشبس" تعلق گرفت.
در بخش پوستر، ديپلم افتخار به جواد آتشباري براي پوستر "چهارشنبه سوري"، و حميد شريفي براي فيلم " ابراهيم خليلالله" اهدا شد.
همچنين در بخش عكس، سيمرغ بلورين و ديپلم افتخار به علي زارع براي فيلم "وقتي همه خواب بودند" اهدا شد.
در بخش آنونس نيز سيمرغ بلورين به آرش معيريان براي فيلم "تقاطع" اهدا شد.
در حاشيه
اجراي برنامه بر عهده ژاله صادقيان بود.
تيزري به مناسبت سال پيامبر اعظم (ص)، تيزري از پشت صحنه برخي فيلمهاي جشنواره و هيات انتخاب
تيزري از صحبتهاي هنرمندان دربارهي ارزشهاي معنوي و ديني در سينما از جمله برنامههاي به نمايش درآمده بود.
تيزر درگذشتگان شامل مصطفي اسكويي، مهين اسكويي، جعفر بزرگي، بابك بيات، شهريار پارسيپور، سروش خليلي، حسين دردشتي، حسين سبزيان، سعيدي، احمد قدكچيان، غلامرضا طباطبايي، حسين كسبيان، ايرج گلافشان، پوپك گلدره، فريدون گله، مرتضي مميز، مجتبي فيروزهاي، مليحه سعيدي، منوچهر نوذري و يوسف پشندي نيز پخش شد.
كليپ گروه مولانا به عنوان پيامبر اعظم (ص)
عليرضا رضاداد نيز در ابتداي سخنانش از مرحوم سليمي ياد كرد.
نمونه عكسها و پوسترهاي برگزيده در محوطهي بيروني تالار به نمايش درآمد.
بزرگداشت علي نصيريان همزمان بود با روز تولدش كه به درخواست رضاداد عكاسان يدالله صمدي و علي نصيريان در كنار يكديگر عكسي يادگاري گرفتند.
همچنين يدالله صمدي درپايان صحبتهايش گفت: بايد پيش دوستي بروم و از او تقدير كنم كه بعدا اين كار را خواهم كرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات