• دوشنبه / ۲۵ دی ۱۳۸۵ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 8510-12648

عليرضا طبايي: داوران جشنواره‌ي ملي شعر بايد از طيف‌هاي گوناگون باشند چرا شاعران اثرگذار در اين‌گونه جشنواره‌ها شركت نمي‌كنند؟!

عليرضا طبايي:
داوران جشنواره‌ي ملي شعر بايد از طيف‌هاي گوناگون باشند
چرا شاعران اثرگذار در اين‌گونه جشنواره‌ها شركت نمي‌كنند؟!
عليرضا طبايي گفت: در جشنواره ملي شعر، بايد بااحتياط داوري كرد و از تجربه‌هاي گذشته نيز بهره‌هاي بسيار مي‌توان برد. اين شاعر در ادامه گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، متذكر شد: اولين موردي كه در رويارويي با جشنواره شعر فجر مي‌توان مطرح كرد، اين است كه با توجه به متعدد بودن طيف‌هاي گونه‌گون و گرايش‌هاي متفاوت و چندين فضاي متناقض در آفاق ادبيات، رسيدن به جمع‌بندي كه براساس آن بتوانيم به شعرهاي برگزيده و شعر زمان برسيم، بسيار دشوار است. وي ادامه داد: ‌اول بايد به اين پرسش پاسخ داد كه چرا شاعراني كه چهره‌هايي مطرح هستند، حرفي براي گفتن و مخاطبان فراواني نيز دارند و در طول زمان ثابت شده آن‌ها با شعر و وجودشان هم اثرگذار بوده‌اند، در اين جشنواره‌ها و جوايز شركت نمي‌كنند؟ چرا اين شاعران از شركت در چنين همايش‌هايي پرهيز دارند؟! طبايي دومين مساله را در اين جشنواره‌ها، بحث داوري دانست و يادآور شد: آيا هنگام داوري، كساني كه در مقام داور نشسته‌اند، در مقام اين صلاحيت هستند و داوري‌ها براساس بينش‌هاي از پيش مشخص‌شده است، يا براساس نان قرض دادن‌هاي معمول؟ زيرا بعضي‌ها به بعضي انجمن‌ها و محافل تعلق دارند و از هم‌فكرانشان حمايت مي‌كنند و افرادي در آن جمع وارد نمي‌شوند، يا اجازه‌ي ورود ندارد. او افزود: داوران بايد از طيف‌هاي گوناگون و با بينش‌هاي گوناگون باشند و مجموعه همه گرايش‌ها دعوت شوند؛ اما گرايش‌ها نيز بايد اصولي باشند؛ نه گرايش‌هايي كه با نان قرض دادن‌ها براي خود در پي كسب وجاهت باشند. طبايي يكي از دلايلي را كه برگزاري جشنواره ملي شعر را سخت مي‌كند، تعريف‌ناپذيري شعر ذكر كرد و ادامه داد: هركس شعر را براساس بينش و سليقه خود تعريف مي‌كند. بايد ديد در چنين همايش‌هايي به شعر ناب و شعر در معناي اخص مي‌توان رسيد. تجربه نشان داده كه هيچ‌گاه اين نوع همايش‌ها راه به‌جايي نبرده، زيرا هميشه در پشت برگزاري آن‌ها، انديشه‌ها و افكار ويژه‌اي بوده كه مي‌خواهند بهره‌برداري خاصي كنند. اين شاعر تاكيد كرد: افرادي كه صاحب انديشه‌اند و به نام و نان نمي‌انديشند، همچنان به كار خود ادامه مي‌دهند و فعاليت‌هايي از اين دست را جدي نمي‌گيرند؛ بنابراين قبل از پاسخ دادن به اين چند پرسش، ضابطه‌اي قابل قبول نمي‌توان داشت و بدون پاسخ به اين پرسش‌ها، ورود به اين مقوله چندان درست نيست و به آن اميدواري نمي‌توان داشت؛ چراكه نگاه جامع و انصاف بالايي مي‌خواهد كه ما را به جمع‌بندي جامع و كاملي برساند. انتهاي پيام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha