يك باستانشناس: سد كردن آب براي از ميان بردن حصار همدان دست كم يكبار رخ داده است
پس از آنكه اسكندر از گشودن شهر همدان مايوس شد، نقشهي شهر را نزد ارسطو فرستاد و او نيز دستور داد كه در يك فرسخي بالاي رودخانهي شهر، بندي بسازند و سدي بنا كنند و پس از يكسال سد را بشكنند، تا به اين ترتيب، شهر را بگشايند و به تصرف درآورند.
به گزارش بخش ايرانشناسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهدي آقاخاني ـ باستانشناس ـ در مقالهاي با اشاره به اين مطلب آورده است: به نظر ميرسد، حقيقت اينكه بستن آب (سد كردن آب) براي از ميان بردن حصار شهر دست كم يكبار اتفاق افتاده، غيرقابل انكار باشد؛ زيرا اين قضيه گويا با چنين كيفيتي به پيش از اين زمان و به پادشاه آشور نسبت داده شده است. بعد از آن نيز ابوعلي كاتب به تصرف شهر همدان بهوسيلهي بستن سد و هدايت آب آن به سمت شهر براي گشودن آن اشاره ميكند.
وي ادامه داده است: يكي از دلايل اين نظريه، وجود يك لايهي آبرفتي (شن و ماسه) در لايههايي است كه اكنون در قسمت شمال تپهي هگمتانه ديده ميشوند. در اين قسمت، وقتي از پايين تپه به ديوارهي بزرگي كه به سمت شرق مشرف است، بنگريم، ارتفاع بين سه تا چهار متر پايينتر از سطح تپه قابل ديدن است كه لايهنگاري تاريخي اين لايهي رسوبي، حقايق قابل توجهي را ميتواند بازگو كند.
به گزارش ايسنا، اين لايهي ضخيم رسوبي چندي پيش در پانزدهمين فصل كاوش تپهي هگمتانه يافت شد و باستانشناسان براي پيدا كردن شواهد و مدارك بيشتري در اينباره تپهي هگمتانه را كاوش ميكنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات