• چهارشنبه / ۲۱ تیر ۱۳۸۵ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 8504-17850
  • خبرنگار : 90003

«راديو نبايد عرصه بروز لودگي باشد...» گفت‌وگو با سرور پاك‌نشان ـ گوينده‌ي پيشكسوت راديو

«راديو نبايد عرصه بروز لودگي باشد...»
گفت‌وگو با سرور پاك‌نشان ـ گوينده‌ي پيشكسوت راديو

يك گوينده‌ي زن پيشكسوت راديو معتقد است: اگر تك تك ما كه در اين رسانه (راديو) كاري را به عهده داريم ـ چه از طريق نويسندگي و تهيه‌كنندگي و از همه مهمتر گويندگي ـ بدانيم، راديو براي بيشتر مردم يك الگو و مرجع حساب مي‌شود، بيشتر در كارمان دقت مي‌كنيم.

سرور پاك‌نشان كه در دوران 40 ساله فعاليت خود اجراهاي موفقي در برنامه‌هاي اجتماعي،‌ ادبي،‌ فرهنگي،‌ علمي راديو داشته است با بيان مطالب بالا در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس راديو خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ادامه داد: از وقتي بچه بودم در بحث‌هاي مختلف مي‌شنيدم بزرگترها مي‌گويند: «اين را راديو گفت... خودم شنيدم.» درست است كه نوآوري و خلاقيت لازمه كار رسانه است. اما تحت شرايطي بايد انجام شود كه در شان دست‌اندركاران است.

اين گوينده كه درباره‌ي اهميت ادبيات گفتاري در راديو سخن مي‌گفت به ايسنا افزود: در اين ميان نقش گويندگان و نويسندگان بسيار حساس است. يك گوينده خوب و توانا بايد بداند براي چه كسي صحبت مي‌كند و در چه مورد؟ نكته مهم ديگر واژه گزينيست. در زبان فارسي واژه‌هاي متفاوت اما با يك مفهوم زيادست. گوينده آگاه بايد بهترين و مناسب‌ترين واژه‌ها را به كار برد كه البته اين نكته را بايد نويسنده و گويندگان برنامه زنده كه بداهه گويي مي‌كنند، نيز مدنظر داشته باشند.

پاك‌نشان كه در برنامه‌هايي چون آيينه جادو، تعاون توسعه، سرود روشني و ويژه برنامه‌هاي مناسبتي (اعياد - وفات) در شبكه ايران گويندگي مي‌كند، اظهار كرد: ما گويندگان مي‌توانيم با به كارگيري لحن و آهنگ مناسب يك برنامه، متن را تا حدود زيادي با مخاطب هماهنگ كنيم. لحن‌هاي خشن، تمسخرآميز، نصيحت گونه، ياآمرانه در خور شان هر شنونده‌اي نيست. هر چه با شنونده‌ صميمانه و صادقانه‌تر صحبت كنيم، بيشتر در او تاثير خواهيم كرد و باعث جلب اعتمادش مي‌شويم. بايد توجه داشته باشيم زباني كه براي برنامه علمي يا خبري انتخاب مي‌كنيم با برنامه ادبي و قرائت شعر يا نقل قصه و داستان فرق مي‌كند و هر كدام جايگاه خاص خودش را دارد.

اين گوينده، همچنين در زمينه‌ي به كارگيري درست ادبيات و مراقبت براي جايگزين نشدن لودگي به جاي طنز در راديو به ايسنا گفت: بايد بگويم طنز جايگاه خاص مهم و تاثيرگذاري در فرهنگ و ادبيات دارد، اما نبايد آن را با لودگي اشتباه گرفت. هنرمند با زبان طنز به بازسازي ارزش‌هاي فرسوده يا مورد بي مهري قرار گرفته در جامعه مي‌پردازد، ولي لودگي عبارتست از تخريب ارزش‌هاي موسوم در جامعه.

بنابراين تفاوت‌هاي بنيادي بين طنز و لودگي وجود دارد و به همين جهت راديو نبايد عرصه بروز لودگي باشد.

سرور پاك نشان در پايان خاطرنشان كرد: وظيفه اصلي گوينده بنياد نهادن ارزش‌هاست. بنابراين هر واژه و هر لهجه‌اي كه به كار مي‌برد، بايد بخشي از فرهنگ ملي ما باشد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha