پس از گذشت نزديك به هشت سال از شروع جنگ عراق عليه جمهوري اسلامي ايران،در تاريخ 27 تير 1367 قطعنامه 598 شوراي امنيت سازمان ملل از سوي ايران پذيرفته شد و رشادتهاي بينظير رزمندگان اسلام نيز در دفاع از كشور در تاريخ حك شد.
سردار كريم نصراصفهاني از فرماندهان دوران دفاع مقدس و از شركتكنندگان در عملياتهاي «طريقالقدس»،«بيتالمقدس»،«فتحالمبين»،«رمضان»،«فتح»،«محرم»،«والفجر مقدماتي»،«والفجر 4»و« خيبر» كه در اين عمليات قطع نخاع و به افتخار جانبازي نائل شده است،در گفتوگو با خبرنگار «فرهنگ و حماسه» خبرگزاري دانشجويان (ايسنا)به روند تجاوز رژيم بعث عراق به كشورمان در سال 59 و اتفاقات بعد از آن از جمله صدور قطعنامه 598 اشاره كرد و گفت: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، دشمنان انقلاب طي تحركاتي كه در گوشه و كنار كشور عليه نظام جمهوري اسلامي انجام دادند نهايتا آخرين تيري كه بعد از تجهيز گروهكها رها كردند، جنگ تحميلي بود كه با مسلح كردن حزب بعث عليه ايران آغاز كردند.
وي افزود:عراق با 12 لشكر به كشورمان حمله كرد و در طي اين حمله فكر كرد چون ارتش ايران وابسته به شاه بوده و بعد از انقلاب به لحاظ نظامي مجهز نيست، ميتواند طي سه روز خوزستان و سپس در عرض يك هفته تهران را تصرف كند؛ لذا عراقيها قصد داشتند با نيروي زيادي كه به صحنه آورده بودند، نيات خود را عملي كنند و در واقعيت هم چنين وانمود ميشد، اما آنچه باعث شكست آنان شد، ناديده گرفتن روحيه شهادتطلبي و ايمان رزمندگان اسلام بود.
وي گفت:درصورتي كه برخي عوامل خودفروخته از جمله بنيصدر مشكلاتي را براي نيروهاي بسيجي و مردمي به وجود ميآوردند، اما حضور مقامات برجستهاي چون حضرت آيتاللهالعظمي خامنهاي، چمران، ائمه جمعه و افرادي چون شهيد تندگويان نهايتا دشمن را ناچار به توقف كرد، همچنين نقش بسيار موثر حضرت امام خميني (ره) در زماني كه اهواز به محاصره درآمد، با پيامي كوتاه مبني بر اينكه مگر جوانان اهواز مردهاند كه اين شهر به محاصره درآيد، باعث تقويت روحيه ايثارگري رزمندگان شد.
سردار نصر اصفهاني ادامه داد:دشمن بعثي در آغاز جنگ با وجود يورش به مرزهاي كشور از آذربايجانغربي گرفته تا كرمانشاه، ايلام،خوزستان و خليجفارس،با رشادت نيروهاي بسيجي و سپاهي در كنار نيروهاي مخلص ارتش جمهوري اسلامي چون تيمسار بابايي و صياد شيرازي و بقيه فرماندهان، متوقف شد و نهايتا تنها توانست خرمشهر را تصرف كند،هرچند همه جاي ايران براي ما عزيز است اما خرمشهر به لحاظ موقعيت بندري نيز حائز اهميت بود، علاوه بر اين، دشمن حداكثر توان خود را به كار برد تا آبادان را نيز محاصره كند.
اين فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: بعد از محاصره آبادان توسط عراق، عملياتهاي پيروزمندانهاي از جمله عمليات ثامنالائمه (ع) و طريقالقدس كه به آزادي غرب سوسنگرد و لاروت منجر شد، فتحالمبين در غرب كرخه و بيتالمقدس كه در آن نزديك به شش هزار كيلومترمربع از اراضي تحت اشغال نيروهاي بعثي آزاد شد، نقطه عطفي را در دوران دفاع مقدس رقم زد.
وي يادآور شد: بعد از عمليات بيتالمقدس، دشمن در استان كرمانشاه به نوار مرزي عقبنشيني كرد، ولي به طور كامل از خاك ايران عقبنشيني نكرده بود. در اين عمليات كه منجر به آزادسازي خرمشهر شد، هيچكس هم به اين سادگي باور به آزادي خرمشهر نداشت و بعد از آن عراقيها متوجه شدند با يك نيروي مقتدري از بسيج، سپاه و ارتش مواجهند كه شكست آنان به راحتي امكانپذير نيست.
سردار نصر اصفهاني با اشاره به حمله صهيونيستها به لبنان كه همزمان با آزادسازي خرمشهر در سال 1361 اتفاق افتاد، گفت: وقتي كه اسرائيليها به لبنان حمله كردند، به علت روحيهاي كه رزمندگان ما داشتند براي دفاع از لبنان در مقابل اسرائيل علام آمادگي كردند كه امام راحل بعد از بررسيها و مشاوره با فرماندهان، اين عمل دشمنان را خدعهاي عليه ايران دانستند كه قصد تضعيف ايران در برابر عراق را دارند و دستور به ادامه مبارزه عليه عراق دادند و اينكه رزمندگان بايد محكم در برابر يورشهاي عراق بايستند.
وي با توجه به سكوت مجامع بينالمللي پس از آزادسازي خرمشهر خاطرنشان كرد:هيچ صحبتي كه نشان از از صدور قعطنامه و يا آتش بس در سازمان ملل يا مجامع ديگر چون كنفرانس اسلامي، اتحاديه عرب و يا ديگر سازمانها بينالمللي باشد، به ميان نيامد و اينكه عراق بايد به عنوان متجاوز شناخته شده و تضميني مبني بر عدم حمله و يا پرداخت غرامت مشخص شود، مطرح نشد تا اينكه متوجه شديم عراقيها دوباره خود را تجهيز كرده و آماده براي حمله مجدد به آبادان و اهواز ميشدند كه رزمندگان اسلام عمليات رمضان را براي پيشگيري و سپس عملياتهاي بدر،خيبر، كربلا و والفجر را به منظور بازدارندگي و تعقيب دشمن انجام دادند تا اجازه حمله دوباره به دشمن را ندهند.
سردار نصر اصفهاني تصريح كرد:عراقيها ننشسته بودند كه تسليم مجامع جهاني و بينالمللي شوند و حقوق ما را بدهند، بلكه قصد تصرف شهرهاي كشورمان را داشتند كه نيروهاي ما طي عملياتهاي مهمي دشمن را تضعيف كردند، آن هم دشمني كه آخرين سلاحها، دانش نظامي و تكنولوژي روز را در اختيار داشت و با كمكهاي تسليحاتي كشورهاي غربي و شرقي از جمله تانكهاي پيشرفته، توپخانه، ضدهوايي، توپهاي زميني، موشكهاي دوربرد و كوتاه برد و حتي سلاحهاي شيميايي و اتمي تا دندان مسلح شده بود.
اين فرمانده دوران دفاع مقدس به استفاده عراق از سلاحهاي شيميايي اشاره كرد و افزود: بعد از عمليات والفجر 4 در اواخر سال 62 و همچنين عملياتهاي خيبر، بدر، والفجر 8، كربلاي 4 و 5 و حلبچه، نيروهاي عراقي با كمك كشورهاي غربي براي اولين بار در دنيا از سلاح شيميايي استفاده كردند كه حتي در زمان جنگ جهاني دوم نيز هيچ يك از طرفين جنگ اعم از متفقين و متحدين با وجود داشتن سلاحهاي شيميايي از اين نوع سلاح استفاده نكردند،اما متاسفانه در اواخر قرن بيستم از سلاحهاي شيميايي عليه نيروهاي ايراني استفاده شد و حتي عراق در اواخر جنگ تهديد به استفاده از سلاحهاي اتمي را نيز در دستور كار خود قرار داده بود.
وي در ادامه، دو عمليات مهم و تعيينكننده والفجر 8 در سال 64 و كربلاي 5 در سال 65 را مورد توجه قرار داد و گفت: رزمندگان اسلام در طي اين دو عمليات ضربات سنگين و شديدي را به دشمن وارد كردند كه به دنبال اين عملياتها سازمان ملل مجبور به تصويب قعطنامه شد و اين قطعنامه نيز تحت فشارها و در اثر رشادتها و روحيه شهادتطلبي، از خود گذشتگي و توازن رزمي ما به تصويب شوراي امنيت رسيد.
سردار نصر اصفهاني با بيان اينكه طي عملياتهاي والفجر 8 و كربلاي 5 كه نيروهاي ما تا نزديكي بصره و خطوط جهنمي وغيرقابل نفوذ عراق پيشروي و ضربات مهلكي را به عراقيها وارد كردند، اظهار داشت: در اوايل سال 66 طي وارد كردن ضربات مهلك توسط رزمندگان اسلام به عراق، ابرقدرتها وارد صحنه شدند و جمهوري اسلامي را تحت فشار قرار دادند كه ايران قطعنامه را بپذيرد و اين طور وانمود ميكردند كه كشور ما قصد ندارد قطعنامه 598 را قبول كند.
وي افزود:بندهايي از قطعنامه 598 مورد قبول ما نبود،چون در اين بندها مشخص نبود كه آيا عراق متجاوز شناخته خواهد شد يا خير و با پذيرش آن در سال 66 هيچ تضميني نبود مبني بر اين كه عراق جنگ را ادامه نخواهد داد و بعد از برآورده شدن انتظارات ايران و قبول قطعنامه توسط حضرت امام خميني (ره) در سال 67،چهره خبيث دشمنان براي جهانيان مشخصتر شد.
سردار نصر اصفهاني يادآور شد: بعد از قبول قطعنامه توسط ايران، عراق احساس كرد ما تضعيف شدهايم و دوباره قصد تصرف اهواز و خرمشهر را كرد و به بمباران و موشكباران شهرهاي ما پرداخت و حتي منافقين با تجهيز شدن توسط عراق به كشورمان حمله كردند. هر چند در عمليات «مرصاد» شكست سختي متحمل شدند.
وي يادآور شد:در پي مقاومت دليرانه مردم در منطقه غرب و جنوب كشور، عاقبت عراق بعد از دو ماه قطعنامه 598 را پذيرفت و آتشبس اعلام شد كه به دنبال آن امنيت در خليجفارس برقرار و تشنجها خنثي شدند.
سردار نصر اصفهاني گفت: به دنبال قبول قطعنامه 598 توسط ايران، دبيركل وقت سازمان ملل متحد، عراق را به عنوان متجاوز شناخت، همچنين عراق به پرداخت غرامت به ايران متعهد شد كه اميدواريم با پيگيري مسولان، اين بند از قطعنامه اجرايي شود.
اين جانباز 70 درصد دوران دفاع مقدس با تاكيد بر اينكه، مهم، پيروزمندانه بيرون آمدن كشورمان از جنگ تحميلي بود، گفت: افتخار ميكنيم كه در جنگ تحميلي هشت ساله عراق عليه ايران، حتي يك وجب از خاك كشورمان در اشغال متجاوز نماند و اين در حالي است كه طي جنگهاي قرون معاصر، هر بار قطعهاي از ايران جدا ميشده است، اما در دوران دفاع مقدس نه تنها چنين اتفاقي نيفتاد، بلكه به دنبال آن هستيم تا خسارتهايي كه در جنگ تحميلي هشت ساله به ما وارد شده است، پرداخت شود.
انتهاي پيام
نظرات