• سه‌شنبه / ۲۰ تیر ۱۳۸۵ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 8504-10109
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

«طرح ملي گردشگري همچنان در ابهام» /2/ چرا سازمان گردشگي طرح جامع توريسم را به مجلس نمي‌برد؟ گذشت زمان بدون طرح ملي گردشگري به نفع صنعت جهانگردي نيست

«طرح ملي گردشگري همچنان در ابهام» /2/
چرا سازمان گردشگي طرح جامع توريسم را به مجلس نمي‌برد؟
گذشت زمان بدون طرح ملي گردشگري به نفع صنعت جهانگردي نيست

ميرتاج‌الديني:

چرا سازمان ميراث فرهنگي و گردشگي طرح جامع گردشگري را به مجلس نمي‌برد؟

نايب رييس كميسيون فرهنگي مجلس به ضرورت بررسي، تصويب و اجرايي شدن طرح جامع گردشگري تأكيد كرد.

حجت‌الاسلام سيدمحمدرضا ميرتاج‌الديني در گفت‌وگو با خبرنگارايسنا با طرح اين سوال كه چرا سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري طرح جامع گردشگري را به مجلس نمي‌آورد، گفت: متأسفانه با توجه به اهميت بحث گردشگري و نياز به طرح جامع گردشگري، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اهتمامي براي آوردن طرح جامع گردشگري به مجلس براي بررسي آن نشان نمي‌دهد.

نماينده‌ي تبريز در ادامه خاطرنشان كرد: لازم است همه ابعاد بحث گردشگري تعريف شود و خلأها و كاستي‌هايي كه در قوانين موجود داريم برطرف شود.

اين نماينده مجلس عنوان كرد: با توجه به آن كه ما در جهان بايد سهم گردشگري خود را ارتقاء ببخشيم اين كار نياز به قوانين و طرح جامع گردشگري دارد كه متأسفانه با گذشت چند سال هنوز اين طرح به مجلس ارائه نشده است و سازمان ميراث فرهنگي در اين زمينه اقدام نكرده است.

مشاور طرح ملي گردشگري:

نظام گردشگري كشور اعتقادي به برنامه‌ريزي ندارد

اطلاعات و كارشناس مجرب در زمان تهيه طرح وجود نداشت

يكي از مشاوران بازاريابي طرح ملي گردشگري گفت: اگر به رفع مشكل طرح ملي گردشگري اعتقادي است، بايد به اصلاح آن، طرح تكميل و اجرايي شود.

علي غمخوار كه مدت كوتاهي مشاور بازاريابي طرح ملي گردشگري بوده است در گفت وگو با خبرنگار ايسنا، خاطر نشان كرد: نظام گردشگري كشور بر اساس تعريف‌هاي خاص خود به برنامه ريزي اعتقادي ندارد و يا ساز و كار اجرايي برنامه وجود نداشته و در حوزه‌ي منابع انساني گردشگري نيز ضعف وجود دارد. همچنين كارشناسان بخش برنامه ريزي گردشگري بر امور و اطلاعات تسلط كافي ندارند.

وي افزود: تغيير در حوزه‌هاي مديريتي كشور زمان بسياري را براي آشنايي با فعاليت‌هاي اجرايي و اداري صرف مي‌كند و معمولا به جاي ادامه‌ي روند موجود خلاف ان حركت مي‌كنند، بنابراين رسيدن به خط پايان مشكل است.

مشاور بازاريابي طرح ملي گردشگري ادامه داد: آيا در حال حاضر جايگزيني براي طرح ملي گردشگري وجود دارد، بنابر اين وجود برنامه بهتر از نبود مطلق آن است.

وي اظهار كرد: برنامه 10 درصد كار را شامل مي‌شود، در حالي كه اجراي اين برنامه 90 درصد آن كار است.

غمخوار گفت: اگر طرحي بهتري باشد ولي در كتابخانه‌ي قرار بگيرد، مانند اين كار است كه طرحي اصلا وجود ندارد.

وي ابراز كرد: زماني گروهي اين طرح ملي گردشگري را تهيه كرد كه مشكلاتي از سوي سازمان مديريت وبرنامه ريزي به طرح وارد شد، ولي اگر مسوولان اين بخش به اصلاح و رفع اين مشكلات اعتقاد دارند بايد طرح ملي گردشگري را با استفاده از گروه ديگري كه اشتباه گذشته را تكرار نكنند تكميل كنند تا اجرايي شود.

مشاور بازاريابي طرح ملي گردشگري اظهار كرد: درآن دوره منابع انساني كارشناس ومتخصص همچنين اطلاعات اوليه‌ي مورد نياز جهت تهيه‌ي طرح جامع گردشگري وجود نداشت.

وي افزود: هرچند در آن حوزه برنامه‌ي جامعي نباشد، ولي هدف بر اين بود كه برنامه‌اي ملي پيش رود و تمام نواقص در آن بررسي شود.

غمخوار خاطر نشان كرد: طرح‌هاي جامع بايد بر اساس اصول و اهداف مطلوب و مورد نظر، وضع موجود را بررسي كنند تا به راه كارهايي دست يابند.

وي درباره‌ي اين كه آيا طرح ملي گردشگري شامل اين مسائل مي‌شد، اظهار كرد: طرح ملي چهارچوب اجرايي دارد و بايد استراتژيكي عمل كند و لازم است گروه اصلاحي همزمان با اجراي آن را همراهي و هدايت كند.

اين كارشناس گردشگري معتقد است كه تهيه طرحي جامع ابتداي كار است و بايد در مراحل اجرايي به تناسب و همزمان با شرايط جامعه، اصلاح نيز صورت بگيرد.

وي تصريح كرد: بخش‌هايي از طرح ملي گردشگري قابليت اجرا را دارد و بايد از گروه متخصص كارشناس‌هايي مجرب در بخش برنامه ريزي و اصلاح همزمان آن استفاده شود.

مشاور بازاريابي طرح ملي گردشگري با اشاره به مناطق نمونه‌ي گردشگري مشخص شده در اين طرح گفت: طرح ملي گردشگري حداقل در برخي از اين مناطق نمونه قابليت اجرا دارد، بنابر اين براي اجراي سريعتر و دستيابي به توسعه‌ي گردشگري مي‌توان اين بخش‌ها را اجرايي كرد.

غمخوار تصريح كرد: بخش‌هايي از طرح ملي گردشگري كه مورد تاييد سازمان مديريت و برنامه‌ريزي نيز بوده به سرعت قابل اجرا است.

عضو شوراي عالي ميراث فرهنگي و گردشگري:

گذشت زمان بدون طرح ملي گردشگري به نفع صنعت جهانگردي نيست

خسرو ايرانپور معتقد است: بازنگري طرح ملي گردشگري يك امر طبيعي است كه اگر با اظهارنظر كارشناسان متخصصان و دستگاه‌هاي دخيل در اين صنعت صورت بگيرد، قابليت اجرايي خواهد داشت.

عضو شوراي عالي ميراث فرهنگي و گردشگري با بيان اين خبر افزود: مساله اول در بازنگري طرح ملي گردشگري استفاده از كليه‌ي تلاش‌ها، تجربيات و مزايا و نكات مثبت طرح قبلي و ايجاد زمينه‌ي اجرايي كردن آن‌هاست.

وي ادامه داد: علاوه بر استفاده از نكات مثبت طرح قبلي موضوع بازنگري در طرح ملي گردشگري بايد به عنوان يك عنصر دائمي‌در نظر گرفته شود.

وي اذعان داشت: بسياري از كشورهاي جهان با وجود داشتن برنامه‌هاي مدون ومنسجم در صنعت گردشگري به دلايل از جمله رويدادهاي سياسي و طبيعي طرح‌هاي و برنامه‌هاي خود را تغيير داده و آن‌ها را باز نويسي مي‌كنند، بنابر اين ما مي‌توانيم با در نظر گرفتن اين امر زمينه‌ي هر گونه پيش‌بيني وبازنگري طرح ملي گردشگري كشورمان را فراهم كنيم.

عضو شوراي عالي ميراث فرهنگي و گردشگري از تغيير برنامه‌ گردشگري يمن، سنگاپور، تايلند و... بعد از حوادثي چون شيوع سارس، و حادثه‌ي سونامي‌ياد كرد و افزود: بسياري از اهداف و مقاصد گردشگري بر اساس رويدادهاي سياسي و طبيعي تغيير مي‌كننند كه مي‌توانند در چشم انداز 20 ساله‌ي پيش‌بيني كه تمامي‌اين رويداده را مورد نظر قرار داد.

ايرانپور با مثبت خواندن برخي از سرو فصل‌هاي طرح جامع گردشگري تاكيد كرد: برخي از سرفصل‌هاي اين طرح مشمول زمان شده‌اند و كاركرد اصلي خود را با توجه به تغييرات سياسي، و اجتماعي از دست داده‌اند، برخي سرفصل‌ها هنوز ضمانت اجرايي و مفاد قانوني لازم راندارند و برخي ديگر نسبت به برآورد و كارشناسي در برنامه‌ي چشم انداز سند 20 سال بسيار متفاوت است.

وي تصريح كرد: باوجود همه‌ي نواقص موجود در طرح جامع گردشگري اين طرح بايد با حضور كارشناسان و اساتيد متخصص و همچنين نمايندگاني از دستگاه‌هاي مختلف دولتي كه در صنعت گردشگري دخيل هستند، صورت بگيرد تا نتيجه‌ي مطلوب از‌آن حاصل شود.

ايرانپور با اشاره به اهميت تدوين طرح جامع گردشگري و موثر بودن آن تدوين طرح‌هاي استاني خاطرنشان كرد: بر اساس برآوردهاي WTO، آسيا در سال 2010 مقصد اصلي توريست‌هاي جهان خواهد بود.

به گفته‌ي وي، ما بايد نگران هجوم توريست‌ها به كشورمان و همچنين فراهم آوردن امكانات و تاسيسات مورد نياز آنها باشيم.

بنابر اين بايد طرح جامع گردشگري را براي بررسي وضعيت موجود تا وضعيت مطلوب هر چه سريعتر اجرايي كنيم.

عضو شوراي عالي ميراث فرهنگي و گردشگري، تاكيد كرد: گذشت زمان بدون برنامه‌ي اصلي گردشگري به نفع صنعت توريسم كشورمان نيست.

 

دكتر فرزين:

طرح ملي گردشگري محرمانه پيگيري نشود!

طرح ملي گردشگري در بالاترين سطح تصويب شود

عضو هيات علمي‌دانشگاه علامه طباطبايي گفت: براي رفع ابهام و مشكل طرح ملي گردشگري اين سند بايد در سطح بالاترين تصويب شود.

محمد رضا فرزين در گفت‌وگو با خبرنگار گردشگري ايسنا، تصريح كرد: طرح ملي براي صنعت گردشگري كشور خيل دير تهيه شده كه تغيير مديران نيز با بي‌توجهي نسبت به آن همراه بود و هر رييسي در اين سازمان پس از منصوب شدن به اين طرح نقدي داشت، برنامه‌ي مورد نظر خود را ارايه مي‌كرد.

وي با تاكيد بر اينكه طرح ملي گردشگري بايد در سطح بالاتري تصويب شود، اظهار كرد: بر اساس تجربه‌هاي گذشته، اصلاح اين طرح در حال حاضر مورد تاييد گروه بعدي نخواهد بود.

اين استاد دانشگاه با اشاره به اين كه در تهيه‌ي طرح ملي گردشگري افراد متخصص و دانشگاهي حضور نداشتند، افزود: اين طرح نبايد محرمانه دنبال شود، بلكه بايد اطلاعات و مراحل پيگيري آن كاملا شفاف باشد، طوري كه بتوان در رسانه‌ها براي آن مقاله و نقد ارايه كرد.

وي ضرورت وجود طرح ملي گردشگري را براي توسعه‌ي اين صنعت بديهي دانست و تصريح كرد: برنامه‌ي چهارم توسعه و چشم انداز 20 ساله‌ي كشور اهداف كلاني را براي صنعت گردشگري ترسيم كرده و جهت‌گيري تخصيص منابع را نشان مي‌دهد كه برنامه‌ي دولت محسوب مي‌شود، ولي مبتني بر شناخت ظرفيت‌هاي بخش گردشگري و نظر تخصصي نيست و به اهداف جزيي نيز اشاره‌اي نشده است.

اين كارشناس گردشگري ادامه داد: اين سندهاي مصوب و مورد تاييد مقام‌هاي عالي رتبه‌ي كشور سهم بخش گردشگري را در اقتصاد كشور تعيين مي‌كند، ولي انتخاب مناطق، تجهيز و منابع، شناخت و زمين عرصه در قالب برنامه‌ي جامعي ارايه مي‌گردد كه در تمام دنيا بخش اساسي و اصلي براي صنعت گردشگري محسوب مي‌شود.

عضو هيات علمي‌دانشگاه علامه طباطبايي، تصريح كرد: ريشه‌هاي آماري هم چنان در بخش گردشگري حل نشده و چهار چوب برنامه‌ي جامع نيز به جمع بندي مشخصي نرسيده است، بنابر اين در اصلاح آن بايد ابتدا به رفع اين موانع پايه‌اي توجه كرد.

فرزين ابراز كرد: پس از بازنگري طرح ملي گردشگري در گروهي جديد چه ضمانت اجرايي وجود دارد؟ جز اين كه براي تهيه‌ي دوباره‌ي آن زمان طولاني صرف مي‌شود.

 

استاد دانشگاه جامع علمي كاربردي:

اجراي بخش‌هاي مثبت طرح ملي گردشگري بهتر از مسكوت ماندن آن است

استاد دانشگاه جامع علمي‌ كاربردي گفت: با مسكوت ماندن طرح ملي گردشگري، انرژي مالي و انساني ايم حوزه ناديده گرفته شده است.

اسرافيل شفيع‌زاده با بيان اين كه اجرايي نشدن طرح ملي گردشگري به مسوولان مربوط است خاطرنشان كرد: اين طرح با كمك سازمان جهاني جهانگردي wto، سازمان وقت ايرانگردي وجهانگردي و همكاري تعدادي از كارشناسان تلاشي براي پاسخگويي به نياز وقت جامعه و ترسيم خطوط حركتي در سال‌هاي آينده تهيه شد.

وي گفت: طرح و برنامه‌هاي نوشته شده در طي زمان به تغير نياز دارد و بازنگري و اصلاح طرح‌هايي همچون طرح ملي گردشگري اقدامي‌قابل دفاع است.

اين كارشناس گردشگري با اشاره به بخش‌هاي مثبت و مورد تاييد طرح ملي گردشگري اظهار كرد: بخش‌هاي قابل استفاده‌ي اين طرح به جاي مسكوت ماندن كه ناديده گرفن انرژي‌هاي مالي و استاني را موجب شده اجرا شود.

وي تصريح كرد: اجراي بخش‌هاي مثبت و مورد تاييد طرح ملي گردشگري در حوزه‌ي گردشگري تحولي را ايجاد مي‌كند.

اين استاد دانشگاه خاطرنشان كرد: شايد ايرادهايي بر اين طرح وارد باشد كه عمدتا به دليل دوري برنامه نويسان از بومي‌كردن تجربه‌ي ديگران است، ولي قرار بر الگو شدن اين برنامه‌ي توسعه‌اي است بايد با شرايط سياسي و اقتصادي و فرهنگي كشور منطبق شود تا برآيند اجرايي آن مثبت باشد.

شفيع زاده گفت: تهيه و تنظيم كنندگان در مسير بومي‌كردن طرح ملي گردشگري تلاش نكرده‌اند و نشانه‌هاي روشني از كپي برداري از ديگر كشورها در اين طرح وجود داد كه اشتباهي استراتژيك است.

وي تاكيد كرد: طرح ملي گردشگري بايد با دركي عميق از فضاي فرهنگي، اجتماعي،‌ اقتصادي و سياسي كشور تهيه شود.

عضو جامعه‌ي تخصصي تورگردانان افزود: اولويت بندي در تهيه و تنظيم برنامه‌ي ملي گردشگري بر اساس كشورهاي ديگر صورت گرفته كه شايد در كشورما كاركردي نداشته باشد و بار ايدئولوژيكي در تنظيم سياست‌هاي كلان كشور نيز از اجرايي شدن آن جلوگيري كند.

شفيع‌زاده گفت: گروهي از كارشناسان بايد با صرف زمان مناسب، ضعف‌ها و نقايص اين طرح را رفع و زمينه‌هاي اجرايي در آن را رفع كنند.

 

معاون مركز تحقيقات جغرافيايي و برنامه‌ريزي گردشگري:

دست‌اندركاران طرح ملي گردشگري به جاي اصلاح، طرح را رها كردند!

معاون مركز تحقيقات جغرافيايي و برنامه‌ريزي گردشگري گفت: مديران سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در دوره‌هاي مختلف رفع مشكلات و اصلاح طرح ملي گردشگري را پيگير نبوده‌اند.

دكتر اسماعيل قادري در گفت‌وگو با خبرنگار گردشگري ايسنا، افزود: اگر طرح ملي گردشگري با تغيير مديران سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري پس از اين كه سازمان مديريت و برنامه ريزي نيز آن را تاييد نكرده بود.، اصلاح و بازنگري مي‌شد، اكنون قابل اجرا بود، در حالي كه مديران اين سازمان پيگير اصلاح طرح ملي گردشگري نبوده‌اند.

وي خاطرنشان كرد: طرح ملي گردشگري كه قرار بود سال 80 ارايه شود، يك سال پس از آن تهيه و به سازمان مديريت و برنامه ريزي ارايه شد، اما مجريان آن پس از اين كه اين سازمان آن را تاييد نكرد، به جاي رفع مشكل طرح را رها كردند.

عضو هيات علمي‌دانشگاه علامه طباطبايي تغيير مديريت‌ها در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري را از مهم ترين عوامل رهايي طرح ملي گردشگري دانست و اظهار كرد: مرعشي، رييس وقت سازمان تازه ادغام شده‌ي ميراث فرهنگي و گردشگري به طرح ملي گردشگري كاري نداشت و علاوه بر بي اعتنايي به طرح، آن‌ را رها كرد و در زمان او فعاليت‌ها بدون برنامه انجام مي‌شد.

معاون مركز تحقيقات جغرافيايي و برنامه‌ريزي گردشگري افزود: رييس بعدي اين سازمان نيز در روزهاي ابتدايي مسووليتش اعلام كرد كه راه رييس قبلي را ادامه مي‌دهد، اما نه تنها اين اتفاق نيفتاد، بلكه عملكرد او تاكنون 180 درجه با سياست مرعشي متفاوت بوده و هم‌چنان برنامه و چهارچوب اصلي براي توسعه‌ي گردشگري وجود ندارد.

قادري تصريح كرد: سياست مديران سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تا امروز نشان مي‌دهد كه هر كسي بر اساس سليقه‌ي شخصي و نه برنامه‌ي اصلي و راهبردي عمل مي‌كند.

وي گفت: سياست‌ها در بخش گردشگري سليقه‌اي است و بدون برنامه‌ي راهبردي پيش مي‌رود، در حالي كه توسعه‌ي اين صنعت بدون برنامه‌ي اصلي امكان پذير نيست و به نيروهاي متخصص نياز دارد.

معاون مركز تحقيقات جغرافيايي و برنامه‌ريزي گردشگري در ادامه با رشد قارچ گونه‌ي مناطق نمونه‌ي گردشگري در هر استاني اشاره كرد و گفت: در دنيا مناطق نمونه‌ي گردشگري بر اساس معيار و سوابق خاصي طي بررسي‌هاي بلند مدتي انتخاب مي‌شوند، در حاليكه اين مناطق در كشور ما پيشنهادي بوده‌اند و بدون برنامه انتخاب و تعيين مي‌شوند.

وي ادامه داد: طرح ملي گردشگري درست و غلط با صرف بودجه‌ي كلان و با كمك‌هاي بين‌المللي تهيه شده و اكنون در كتابخانه خاك مي‌خورد.

عضو هيات علمي‌دانشگاه علامه طباطبايي ابراز كرد: اطلاعات طرح ملي گردشگر‌ي به صورت مكتوب يافت نمي‌شود يا در انحصار افراد خاصي است، لذا بايد اتفاقي روي دهد تا اطلاعات طرحي كه ميليارد‌ها تومان براي آن هزينه شده، خارج نشود.

معاون مركز تحقيقات جغرافيايي و برنامه‌ريزي گردشگري در نقد طرح ملي گردشگري گفت: اين طرح با مديريت كارشناسان ونيروي انساني توانا و متخصصي تهيه نشده بود كه اين از مهمترين نقايص آن محسوب مي‌شد، همچنين مشاور خارجي طرح ملي گردشگري نيز از جزييات و شرايط ايران اطلاعات كاملي نداشت.

قادري افزود: طرح ملي گردشگري فاقد قواعد تئوريك عملي است و در حالي كه گردشگري پايدار محور اين طرح بوده، ولي هيچ يك از شاخص‌هاي پايداري در آن وجود ندارد.

وي نبود چهارچوب، محتوا اطلاعات و آمار را از ديگر مشكلات اين طرح برشمرد و اظهار كرد: در طرح ملي گردشگري به دليل نبود آمار و اطلاعات مناسب در بخش گردشگري آمارسازي شد و در آن دوره آمارها و برنامه ريزي‌ها بيشتر بر اساس حدس و گمان كارشناسان تهيه كننده بود.

اين استاد دانشگاه گفت: اين طرح با چنين مشكلاتي تهيه شده، حال بايد پرسيد اين طرح چگونه قابليت اجرايي دارد؟.

قادري تصريح كرد: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در اصلاح و بازنگري طرح ملي گردشگري بايد به اين سوال و به خصوص استفاده از نيروي انساني متخصص با تجربه و كارشناس توجه كند، در غير اين صورت طرح ملي گردشگري همچنان غير اجرايي مي‌ماند.

 

عضو هيات علمي‌دانشگاه تهران:

وقتي سند پايه‌ي طرح ملي گردشگري مصوب نيست، نمي‌توان طرح اجرايي را تهيه كرد

عضو هيات علمي‌دانشگاه تهران تصريح كرد: سند پايه‌ي طرح ملي گردشگري كشور تاكنون مصوب نشده كه طرح‌هاي اجرايي بر اساس آن تهيه شود.

محمدتقي رهنمايي در گفت وگو با خبرنگار گردشگري ايسنا، خاطرنشان كرد: سازمان ايرانگردي و جهانگردي وقت به همراه سازماني جهاني گردشگري wto طرح ملي گردشگري را تهيه كردند كه به دلايل مختلفي اين طرح مصوب نشد.

وي افزود: پس از تهيه‌ي طرح و تصويب آن، سندپايه‌اي تنظيم و مصوب مي‌شود كه بر مبناي آن طرح‌هاي اجرايي تهيه خواهد شد.

اين استاد دانشگاه گفت: در طرح ملي براي بخش‌هايي چون بازاريابي توسعه مراكز اقامتي و پذيرايي، حمل و نقل و... اقداماتي انجام و بر مبناي آن نيز دستور العمل ا جرايي تهيه و اجرا مي‌شود.

وي تصريح كرد: وقتي سند پايه‌ي اين طرح ملي، مصوب نيست، نمي‌توان طرح اجرايي را تهيه كرد.

رهنمايي با اشاره به طرح‌هاي جامع گردشگري استان‌ها، اظهار كرد: طرح ملي نبايد با طرح‌هاي جامع گردشگري استان‌ها مغاير باشد.

وي ادامه داد: تمام استان‌ها بايد طرح جامع گردشگري تهيه كنند و سند پايه و طرح‌هاي اجرايي آنها نيز تهيه و مصوب شود و گروهي گزارش‌هايي 30 ا ستان كشور را از طرح‌هاي جامع گردشگري ارزيابي و از درون محتويات ‌آن‌ها طرح ملي گردشگري را استخراج كنند.

عضو هيات علمي‌دانشگاه تهران، افزود: براي تهيه طرح ملي گردشگري حتي گروهي مي‌توانند با در نظرگيري كل كشور، براي استان‌ها سر خط‌هايي را تعيين و تقسيم كار كنند كه هر استان بر اساس اين اولويت‌هاي طرح جامع گردشگري را تهيه كنند.

وي خاطرنشان كرد: در دهه‌ي 50 طرح جامع گردشگري تهيه و بر اساس آن 17 جلد گزارش ارايه شد كه پس از انقلاب اجراي اين طرح متوقف شد كه البته طرح‌هايي از آن نيز اجرا شده است.

اين كارشناس گردشگري افزود: پس از انقلاب براي تهيه‌ي طرح جامع گردشگري تصميم گرفته شد كه البته به تنظيم برنامه‌ي ملي گردشگري از سوي سازمان ايرانگردي و جهانگردي وقت منتهي شده و سازمان جهاني جهانگردي wto نيز كمك كرد، ولي اين طرح تصويب و دستور العمل اجرايي آن نيز تهيه نشد.

وي تصريح كرد: اگر گروهي تشكيل و طرح‌هاي جامع گردشگري استاني تهيه شده را ارزيابي و استخراج كند و به آن شكل ملي دهد، مي‌تواند در برنامه‌ي 20 ساله مورد استفاده قرار گيرد.

وي گفت: در تهيه‌ي اين طرح بايد شرايط تحقق پذيري طرح‌ها و بندها مورد نظر و ارزيابي قرارگيرد.

عضو هيات علمي‌دانشگاه تهران، اظهار كرد: امكانات محدوديت‌ها، فرصت‌هاو تهديدها در هر برنامه‌اي مورد نظر است كه برنامه ريزي و حركت‌ها بر اساس آن هدفمند و آگاهانه صورت مي‌گيرد و اين تصويب طرح ملي گردشگري را ضروري مي‌كند.

رهنمايي با بيان اين كه وجود طرح يا برنامه‌هاي هدفمند براي توسعه‌ي گردشگري در كشور ضرورت دارد، افزود: در حال حاضر بسياري از سفرها و حتي وورد گردشگران به كشور خودجوش صورت مي‌گيرد و اين به جهت نبود برنامه‌هاي مصوب است.

ادامه دارد...

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha