• دوشنبه / ۲۹ خرداد ۱۳۸۵ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8503-14817

افروغ درباره برگزاري همايش مولانادرمصر،تركيه وافغانستان: نماينده ايران دريونسكوبايدپاسخ دهد نبايدازمعرفي مولانا وادبياتش به عنوان يك ايراني مسلمان دست برداريم

افروغ درباره برگزاري همايش مولانادرمصر،تركيه وافغانستان:
نماينده ايران دريونسكوبايدپاسخ دهد
نبايدازمعرفي مولانا وادبياتش به عنوان يك ايراني مسلمان دست برداريم

رييس كميسيون فرهنگي مجلس درباره‌ي نامگذاري سال 2007 توسط يونسكو به نام مولانا و برگزاري همايش مولانا در سه كشور مصر، تركيه و افغانستان گفت: مسووليت ناديده گرفتن سهم ايران در يونسكو متوجه دستگاه‌هاي دولتي است و اگر ايران در اين فرآيند نقش فعال داشته است، ولي يونسكو آن را ناديده گرفته مسولان آن را را اعلام كنند تا ما هم به سهم خودمان اتخاذ موضع كنيم.

دكتر عماد افروغ در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اظهار داشت: اين‌كه از شعراي بنام خود به عنوان مواريث معنوي و فرهنگي و تاريخي دفاع كنيم، ترديدي نيست؛ ولي اولا بايستي دقيقا معلوم شود كه ساز و كار اين تصميم‌گيري يونسكو چه بوده و در فرآيند اين تصميم ايراني‌ها نقشي داشتند يا نه؟ و اگر نقشي داشتند، چه نقشي بوده است؟

وي افزود: هم‌چنين بايد مطرح شود كه چرا در اين ميان، مصر، افغانستان و تركيه مسوول برگزاري همايش مولانا هستند و در اين رابطه اگر كوتاهي‌هايي صورت گرفته مي‌بايست نماينده‌ي ايران در يونسكو پاسخگو باشد.

نماينده‌ي تهران با بيان اين‌كه متولي اين امر وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري است، اظهار كرد: هر زماني كه اشكالي در يك دستگاه اجرايي پيش مي‌آيد به سراغ دستگاه قانون‌گذاري مي‌آيند؛ در حالي كه مجلس در واقع نظارت ‌كرده و قانون را تصويب مي‌كند و اجرا مربوط به قوه‌ي مجريه است.

وي ادامه داد: اين يك تقسيم كار است كه اگر اين‌چنين انجام گرفته باشد مسووليت اين قضيه با دستگاه‌هاي اجرايي است و در اين بين ما هم به عنوان يك فردي كه بايد پي‌گيري كرده و مسوول را شناسايي كنيم، آن هم به عنوان ناظر و همين بايد از ما خواسته شود نه بيشتر.

وي افزود: اگر آنها از خود دفاع كنند و بگويند كه ما تلاش خود را كرديم و در اين فرآيند نقش فعال داشتيم، ولي يونسكو آن را ناديده گرفته است اين را اعلام كنند تا ما هم تكليف‌مان را با يونسكو معلوم كرده و به سهم خودمان موضعي بگيريم.

نماينده‌ي تهران با بيان اين‌كه اگر يونسكو هم عامدا و با توجه به نقش جمهوري اسلامي سهم ما را ناديده گرفته و از اين اطلاع شناخته شده‌ي تاريخي مبني بر ايراني و مسلمان بودن مولانا فاصله گرفته، اظهار داشت: ما نبايد از نقش خودمان غافل شده و به اين موضع‌گيري يونسكو بسنده كنيم. هم‌چنين نبايد فراموش شود كه مولانا فردي مسلمان و ايراني است و بنابراين مي‌بايست هم مسلمان بودن او تصريح شود؛ چون اشعار او الهام گرفته از متون ديني و اسلامي است و هم بر ايراني بودن و به فارسي شعر گفتن وي تاكيد شود.

رييس كميسيون فرهنگي بيان داشت: اين به اين معنا نيست كه كشورهاي ديگر هم نخواهند همتي كنند. ديوان مولانا فارسي زبان است، نه عربي و تركي. ولي ترك زبان‌ها و عرب‌زبان‌ها به لحاظ مسلمان بودن مي‌توانند در نقش و جايگاه او شريك باشند، ولي در اين بين شراكت ترك‌ها و عرب‌ها نبايد به معناي ناديده انگاشتن سهم فارسي زبان‌ها باشد.

وي با بيان اين‌كه اين امر جايگاه تاريخي نداشته و قابل دفاع و موجه نيست كه نقش مثنوي او را به عنوان مثنوي فارسي ناديده بگيريم و صرفا بر مسلمان بودن او تاكيد كنيم، اظهار داشت: به تعبير شهيد مطهري خدمات ايرانيان به اسلام را نبايد ناديده گرفت كه قسمتي از اين خدمات نيز به جناب مولانا مربوط مي‌شود كه به عنوان يك انسان ايراني، خدمتي در قالب ادبيات به اسلام كرده است.

دكتر افروغ بيان كرد: مقامات مسوول ما مخصوصا نماينده‌ي ايران در يونسكو بايد جواب دهند كه به چه دليل اين اتفاق افتاده و چرا سهم ايران ناديده گرفته شده و اگر در اين بين كوتاهي‌هايي صورت گرفته پاسخگو باشند و اگر هم كوتاهي صورت نگرفته و به عمد يونسكو چنين كاري كرده، دليل بر اين نمي‌شود كه ما دست از تدابير لازم در جهت معرفي مولانا و ادبيات او به عنوان يك ايراني مسلمان برداريم.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha