مجري پروژه ميراث روستايي گيلان: /2/ توريستها ديگر به دنبال هتلهاي 5 ستاره نيستند بلکه دنبال گردش در جنگل و كوه هستند
... مجري پروژه ميراث روستايي گيلان ادامه داد: در دنيا توريستها ديگر به دنبال هتل هاي 5 ستاره نيستند بلکه به دنبال چادر زدن و زندگي کردن به روش طبيعي در جنگل و کوهستان مي باشند.
دکتر محمود طالقاني در گفتگو با خبرنگار ايسنا اظهار داشت: با تمام کج خلقيهايي که در خصوص پروژه موزه ميراث مساکن روستايي گيلان شد ولي ما همه سختيهاي آن را به جان خريده ايم، زيرا که اين پروژه براي اولين بار در خاورميانه، در کشور ما و در سرزمين گيلان اجرا مي شود و بايد حتما موفق شود. اين پروژه بايد الگويي براي ساير نقاط کشور باشد زيرا داراي بعد فرهنگي بسيار عميقي است و معتقديم که از طريق همين گونه پروژه ها مي توانيم با فرهنگ خودمان بيشتر پيوسته شويم و افتخار کنيم به جايي که در آن متولد شده و زندگي کرده ايم و اين ما را مقاوم مي سازد تا در مقابل تهاجم فرهنگي و بسياري از پديده هاي اجتماعي فرهنگي امروز بايستيم و نگران نباشيم. گردشگراني هم که به گيلان مي آيند فقط به چند نقطه اکتفا نکنند و در واقع با گذار از اين پروژه با استان گيلان احوال پرسي کنند.
وي افزود: از بعد اقتصادي نيز اين گونه پروژه ها در هر استان، کشور و يا در هر حوزه فرهنگي و معماري که احداث گردد، صنعت گردشگري آن را متحول خواهد نمود اين پروژه يک مجموعه کامل و مکاني مناسب براي بازيها و نمايش هاي سنتي گيلان که با سرعت در حال از بين رفتن است نيز مي باشد و وجود سايت صنايع دستي، سايت گياهان دارويي و درختان بومي، موزه حوزه معماري، چوب، مبل و مقايسه تمدن معماري چوب در دنيا و پژوهشکده معماري و مردم شناسي که در سطح کارشناسي ارشد و دکترا دانشجوي ايراني و خارجي خواهد گرفت، از نکات قابل توجه آن است.
وي گفت: مهمانپذير بزرگ در دو ضلع شرقي و غربي سايت که هر مجموعه 150 واحد 3 تا 4 نفري مهمانپذير خواهد داشت که با استفاده از معماري سنتي گيلان و در گروه مهمانپذيرهاي درجه 2 و 3 ستاره ساخته خواهد شد و در ضمن با تکميل پروژه 200 فرصت شغلي ايجاد خواهد شد.
دکتر طالقاني تصريح کرد: فن آوري نانوشته معماري گيلان در سطح جهاني حرف هاي زيادي براي گفتن دارد زيرا متاسفانه مهندسان و استادان و دانشگاه هاي امروز ايران به سختي مي توانند آنچه را که اجداد ما در اين سرزمين معماري کرده و بنا نهاده اند، انجام دهند. اين بناها تا ارتفاع بالغ بر دو متر هيچ ميخ و اتصالاتي در آنها به کار نرفته است و حداقل دو برف سنگين و يک زلزله بزرگ را نيز پشت سر گذاشته اند و مقاومت بسيار خوبي داشته اند. معماران گيلاني در اين دانش نانوشته آنقدر مهارت داشته و ديد زيبا شناختي منحصر به فرد در آن به کار برده اند که علاوه بر استحکام داراي زيبايي فوق العاده اي هستند.
وي ادامه داد: در دنيا توريستها ديگر به دنبال هتل هاي 5 ستاره نيستند بلکه به دنبال چادر زدن و زندگي کردن به روش طبيعي در جنگل و کوهستان مي باشند و همچنين امروزه در تمام دنيا اين حق وجود دارد که هر کشور سعي دارد فرهنگ خود را به همه دنيا بفرستد و مردم را با فرهنگ خود آشنا سازد و اگر ما اهل سرزمين خود باشيم، نه تنها فرهنگ ديگران در ما تاثير ندارد سعي مي کنيم ما نيز فرهنگ خود را به تمام دنيا بفرستيم و احداث اين چنين اکوموزه هايي در کشور سبب رونق فرهنگ ملي ما مي شود.
دکتر طالقاني افزود: با توجه به نظرسنجي هاي به عمل آمده تا به امروز دريافتيم مردمان سرزمين ما اگر چه با سرزمين خود بيگانه شده اند اما دوست دارند اهل سرزمين خود باشند و آن روز که آنها به سرزمين خود افتخار کنند ما ديگر مشکل تهاجم فرهنگي نخواهيم داشت. يکي از اهداف اين گونه اکوموزه ها در تمام دنيا اين است که اول ما را با يکديگر آشنا مي کند و سپس در سايه اين آشنايي سبب امنيت فراوان مي گردد و برخي ذهنيت هاي اشتباه قومي که در فرهنگ هاي مختلف کشور وجود دارد را از بين مي برد و هر کس اهل هر کجا که باشد چه گيلک، ترک، کرد، بلوچ همه به يکديگر احترام گذاشته و به فرهنگ آن افتخار مي کنند و موزه ميراث روستايي به دنبال تحقق اين چنين اهداف فرهنگي مي باشد.
وي ادامه داد: طي برنامه ريزي هاي انجام شده و بودجه تخصيص پيدا کرده بايد تا به امروز 17 مجموعه مسکوني از 3 حوزه فرهنگي و معماري گيلان با تمام توانمندي هاي تکنيکي و کارشناسي در پارک سراوان به پايان مي رسيد ولي به دليل برخي مشکلات متاسفانه فقط 3 مجموعه مسکوني در روز افتتاحيه که در تاريخ 28 ارديبهشت 85 مي باشد موجود است و فاز اول پروژه در حوزه فرهنگ معماري شرق گيلان در اين روز که مصادف با روز جهاني موزه افتتاح خواهد شد که در اين مراسم مسئولان کشوري و استاني حضور پيدا خواهند کرد.
دکتر طالقاني در خصوص روز افتتاح گفت: از کشورهاي مختلف نيز مهماناني حضور خواهند يافت که مي توان به نماينده وزارت فرهنگ و ارتباطات فرانسه و دانشگاه ايکسان پروونس فرانسه و نماينده سازمان يونسکو اشاره نمود و به مناسبت هفته ميراث فرهنگي اولين دستاوردهاي پژوهشي و عمليات ساختماني را در محل موزه نمايش مي دهيم که شامل معماري مردم شناسي، صنايع دستي، هنر و بازيها و نمايشهاي سنتي و موسيقي سنتي، لباس، غذا و سفره گيلاني به مدت يک هفته در معرض نمايش خواهد بود.
مجري پروژه موزه ميراث روستايي گيلان در خصوص مشکل پيش آمده در خصوص زمين موزه اشاره کرد و گفت: ما در منطقه 10 هکتاري احداث موزه فقط از 3 هکتار زمين آن استفاده نموده ايم و نه تنها هيچ گونه درختي را قطع نکرده ايم بلکه در همان هفته هاي اول ورود با 50 کوره تازه استفاده شده ذغال پذير در منطقه نيز مواجه گشتيم و در اسفند ماه 84 نيز 1700 اصله نهال در فضاهاي خالي جنگل کاشته ايم زيرا ما در منطقه با شاخه ساراني مواجه بوديم که درختان اصلي آنها حداقل 5 سال پيش بريده شده بودند.
وي گفت: حتي تا به امروز هيچ گونه نامه کتبي در خصوص نامناسب بودن مکان پروژه به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري کشور فرستاده نشده است.
دکتر طالقاني با اشاره به وجود يک مرغداري در مکان احداث موزه ادامه داد: وجود يک مرغداري صنعتي در جنگل و منطقه غير قابل تصور است زيرا يک اکوموزه و يا يک موزه مساکن روستايي در دل جنگل معنا پيدا مي کند ما از آغاز متوجه مرغداري نشده بوديم و پس از انجام عمليات مقدماتي و با صداي موتور برق مرغداري متوجه ساختمانهاي مرغداري گشتيم ولي حتي اگر از همان روز اول نيز مي دانستيم که مرغداري در اين مکان وجود دارد، باز هم به دليل تمام مطالعات بسيار دقيق و عميق صورت گرفته در مکان يابي موزه، همين مکان را جهت کار و احداث موزه انتخاب مي کرديم زيرا مرغداري در جنگل معنا ندارد.
دکتر طالقاني خاطرنشان کرد: با تمام بي مهري ها و مظلوميت اين پروژه، لازم است از همين جا از استاندار محترم گيلان مهندس عبداللهي و رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري آقاي مشايي و نيز از وزير محترم جهاد کشاورزي مهندس اسکندري تشکر کرده و به اميد خدا و با حل مشکل حقوقي زمين تا پايان ارديبهشت ماه بتوانيم عمليات ساختماني حوزه فرهنگي و معماري گيلان و نيز ساختمان مربوط به دو مجموعه مهمانپذير را آغاز کنيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات