يك استاد دانشگاه: ادغام صنايع دستي در ميراث فرهنگي و گردشگري تحولات بزرگي را به همراه دارد
يك استاد دانشگاه معتقد است: ادغام سازمان صنايع دستي در سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري تحول بزرگي را در وضعيت وخيم صنايع دستي و هنرهاي سنتي كشور به وجود ميآورد.
حسين پاك نيا – عضو هيات علميدانشگاه جامع علمي كاربردي - در گفتوگو با خبرنگار ايسنا افزود: اشتغالزايي و درآمدهاي اقتصادي صنايع دستي يكي از مهمترين محورهاي اقتصادي هر كشور صاحب اين فن است كه متاسفانه در كشور ما عليرغم وجود انواع متنوع و مختلف اين صنايع نه تنها درآمدهاي اقتصادي عايدمان نشده است، بلكه بسياري از هنرهايمان را فراموش كردهايم.
وي ادامه داد: لطافت و ظرفت صنايع دستي و هنرهاي سنتي مهمترين بعد از صنعت است كه به دليل قرار گرفتن در وزارتخانه صنايع اين بعد مورد توجه كمتري قرار ميگرفت.
عضو هيات علميدانشگاه جامع علمي- كاربردي، تاكيد كرد: سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري موظف است با آسيب شناسي وضعيت فعلي صنايع دستي و همچنين ساماندهي بازار داخلي و خارجي آن زمينه ارتقاي جايگاه صنايع دستي در اقتصاد كشور را فراهم كند.
وي با اشاره به لزوم وارد ساختن صنايع دستي در زندگي روزمره مردم و بازارهاي داخلي خاطرنشان كرد: متاسفانه تصور همگان در خصوص صنايع دستي استفاده از بازارهاي خارجي و يا صادرات آن است كه در صورتي كه با برنامه ريزيهاي كلان و دقيق و رونق بخشيدن به بازارهاي داخلي ميتوان انتظار داشت كه بازار داخلي صنايع دستي بر بازار خارجي آن پيشي بگيرد.
پاك نيا ياد آور شد: سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري بايد با استفاده از تجربيات و توانمنديهاي هنرمندان پيشكسوت و همچنين بهرهبرداري از نيروهاي جوان و آكادميك صنايع دستي را در عرصهاي جديد احيا كند.
به گفتهي وي شناسايي، احيا و ترويج هنرهاي سنتي و صنايع دستي بايد در اولويت كاري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري قرار بگيرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات