ايرج افشار سيستاني: با اتخاذ راهكارهاي لازم صنعت گردشگري ايران در آينده نزديك جايگزين نفت ميشود
ايرج افشار سيستاني گفت: ميزباني ايران در نخستين كنفرانس جهاني گردشگري و صنايع دستي با حضور مقامات عاليرتبه كشورهاي مختلف، صاحبنظران و كارشناسان يك فرصت طلايي است و بايد آن را به فال نيك گرفت .
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، اين پژوهشگر و استاد دانشگاه افزود: اين كنفرانس به مثابه يك موقعيت مغتنم و يك امتياز واقعي براي ايران محسوب ميشود .
وي ادامه داد: دستاوردهاي كنفرانس بينالمللي گردشگري از نظر فرهنگي، معنوي، اقتصادي، اجتماعي و حتي از بعدتفاهم و صلح جهاني چشمگيري خواهد بود .
به گفتهي وي، همايشس بينالمللي گردشگري و صنايع دستي در ايران، بستر مناسبي را براي حضور كارشناسان، مهمانان صاحبنظر، مردم شناسان و فرهنگ دوستان ساير ملل در كشور فراهم ميآرود و اين آمد و شد، زمينه ساز بازتاب و انعكاس فراگير و جهاني ميگردد .
به گفتهي وي، همايش بينالمللي گردشگري و صنايع دستي در ايران، بستر مناسبي را براي حضور كارشناسان، مهمانان صاحبنظر، مردم شناسان و فرهنگ دوستان ساير ملل در كشور فراهم ميآورد و اين آمد وشد، زمينه ساز بازتاب و انعكاس فراگير و جهاني ميگردد .
اين نويسنده و پژوهشگر حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري بر اين باور است كه بايد از اين امتياز بيشترين بهره برداري را بنماييم و بيش از گذشته به معرفي فرهنگ و ميراث گرانقدر معنوي و هنري و صناعيمان بپردازيم .
وي " تبادل فرهنگي "، " تبليغات " معرفي قابليتهاي و سرمايههاي فرهنگي و هنري شور، شناسايي توانمنديها وخلاقيت در حوزهي صنايع دستي، تعامل با سازمانهاي بينالمللي و بازتابهاي خبري را از جمله اثرات برگزاري كنفرانس جهاني گردشگري و صنايع دستي در كشور عنوان كرد و خاطر نشان كرد: باتوجه به مقولهي جهاني شدن در دنياي امروز، اين مساله بسيار مهم و تاثير گذار است، و زمينههاي جهاني شدن را براي فرهنگ و هنرمان مهيا
ميسازد.
ايرج افشار سيستاني با بيان اين كه برغم برخوردراي كشور از پتانسيلهاي گردشگري و غناي آثار باستاني، تاريخي و جذابيتهاي اكوتوريسمي جايگاه مناسبي نداريم، اضافه كرد: بايد مسوولان، دولتمردان و مديران با اتخاذ سياستها و راهكارهاي موثر و كارآمد فضايي فراهم آورند تا صنعت گردشگري ما در آينده جايگزين صنعت نفت شود .
وي تصريح كرد: در صورت توجه جديتر به مقولهي گردشگري، توريسم به نخستين صنعت گردشگري كشور تبديل ميشود .
اين محقق و پژوهشگر، رونق صنعت گردشگري را مستلزم انجام طرحهاي زيرساختي، راه سازي، تامين امكاناتت بهداشتي، زيربنايي، هتل سازي و آموزشهاي مورد نياز عنوان كرد و ياد آور شد: بدون توجه به برنامههاي زيربنايي، چشم انداز سند بيست ساله محقق نخواهد شد .
وي در خصوص تاثيرات متقابل گردشگري و صنايع دستي اظهار داشت: صنايع دستي به عنوان هنرهاي برخاسته از متن مردم و ريشه دار در تاريخ اين سرزمين، در زمينههاي اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي تاثيرات متقابل زيادي با مقولهي گردشگري دارد .
افشار سيستاني با بيان اين كه هنرهاي دستي ما در جهان معروف هستند ،گفت: ما جزو پنج كشور مطرح صاحب صنايع دستي در جهان هستيم و صنايع دستي سفيران فرهنگي ما هستند .
گفتني است، نخستين كنفرانس جهاني گردشگري و صنايع دستي 23 تا 25 ارديبهشت ماه سال آينده برگزار ميشود .
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات