درهمايش توريسم و نقش آن در اقتصاد مشهد تاكيد شد: اقدام زائرسراهاي دولتي براي جذب مسافران غيرسازماني تخلف محسوب ميشود
يكي از موانع اصلي بر سرراه توسعه جهانگردي كمبود زيرساختها بوده و اين امر از اساسيترين مشكلات موجود برسر راه توسعه اقتصادي اين واحدها به شمار ميرود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خراسان رضوي درهمايش "توريسم و نقش آن در اقتصاد مشهد" با بيان اين مطلب افزود: زيرساختها مانند يك حلقه به هم پيوسته است كه در صورت فقدان هر بخش امکان خدمات خوب، براي توريستها ميسر نميشود.
محمدعلي وليداد، از ديگر موانع را ناهماهنگي بين بخشهاي مرتبط با توريسم، سياستگذاريهاي غلط، ضعف آموزش و ضعف مديريت توريسم و تبليغات سوء خارج از كشور دانست.
وليداد، حل مشكلات گردشگران داخلي را در اولويت دانست، و افزود: اگر منابع را روي اين بخش متمركز و مشكلات آنها را حل نكنيم، نبايد انتظار ورود گردشگر خارجي را داشته باشيم و مهمترين خواسته اين صنعت، حل مشكلات آن تحت مديريت يكپارچه شهري بخصوص در مشهد است.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اقدام زائرسراهاي دولتي را براي جذب مسافران غير سازماني، تخلف دانست و با اشاره به سياستهاي اخير دولت براي واگذاري زائرسراهاي دولتي به بخش خصوصي، تصريح كرد: اميدواريم اين پيشنهاد در سال آينده اجرايي شود، تا از ظرفيت هاي اين زائرسراها به درستي استفاده شود و نيز امكان نظارت بر آنها وجود داشته باشد.
وي از 500 واحد اقامتي كه داراي پروانه نيستند، 350 واحد آن را تحت نظارت و ساماندهي اين سازمان اعلام كرد و افزود: به علت اين كه زائران ارايه خدمات از هر بخش را از ديد اين سازمان ميبينند، لذا حتي زائرسراهايي كه مجوز ندارند تحت ساماندهي ما قرار ميگيرند.
وي با اعلام اين که 150 ميليارد سفر در جهان در طول يک سال صورت ميگيرد، گفت: سهم ايران از اين رقم 50 ميليون سفر و شهر مشهد 40 درصد اين ميزان يعني 20 ميليون سفر در سال است. از سوي ديگر در نوروز 4 ميليون زائر به مشهد سفر ميكنند كه تسهيلات گردشگري جوابگوي آنها نيست.
وي ادامه داد: 1100 واحد اقامتي داراي پروانه و 500 واحد فاقد پروانه، تنها جوابگوي 150 هزار نفر مي باشند و بقيه ساكن خانههاي مردم ميشوند.
وليداد، بحث امنيت گردشگران را مهم دانست و مهمترين برنامههاي سال آينده را پيكهاي گردشگري معرفي كرد و علاوه بر آن از طرح دادن تسهيلات براي سفرهاي زيارتي ارزان قيمت در مشهد و قم خبر داد.
وي همچنين از 10 طرح مصوب گردشگري با تسهيلات 20 ميلياد توماني، تنها يكي از آنها را در سال آينده آماده بهرهبرداري اعلام کرد، و افزود: در بخش نظارت، درجه بندي هتلها و واحدهاي اقامتي محور کار قرار دارد و افرادي آموزش مي ببينند تا بتوانند همكاري لازم را با اين سازمان داشته باشند.
وليداد با اعلام اين كه سالانه 700 ميليون نفر در جهان گردش ميكنند و سهم ما از اين ميزان 2 دهم درصد است، گفت: ما بايد حداقل 2 درصد يعني 14 ميليون توريسم را به داخل كشور بياوريم.
وي با اشاره به سفر 400 هزار گردشگر خارجي به مشهد و رساندن اين ميزان به 4 ميليون نفر، افزود: مهمترين موضوع اين صنعت بحث بازاريابي است و آژانسها بايد به طور حرفهاي عمل كنند و با توجه به اين كه هرگردشگر براي استفاده از خدمات هزار دلار خرج ميكند، بدون اين كه چيزي خريداري كند اين ميزان درآمد ميتواند درآمدي مناسبي براي استان ما باشد.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خراسان رضوي با اشاره به اين كه سالانه يك ميليون نفر از گردشگراني که ميتوانيم به ايران جذب کنيم، به تركيه ميروند، گفت: بايد اين مساله در تمام كشور موردبررسي قرار گيرد تا شاهد جذب گردشگر بيشتري در كشور باشيم.
وي در پايان با توجه به اين كه 85 درصد گردشگران كه به مشهد ميآيند مسلمان و عرب ميباشند، افزود: بايد مشكلات خاص اين افراد را كه اكثرا براي زيارت ميآيند را حل كنيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات