مديركل صنايع دستي خراسان شمالي: صنايع دستي بيانگر هويت فرهنگي يك منطقه است نزديك به 100 هزار نفر در سطح استان با صنايع دستي در ارتباط هستند
مديركل صنايع دستي خراسان شمالي گفت: نگين صنايع دستي فرش است و فرش بدون واژه صنايع دستي مفهومي ندارد و در حقيقت صنايع دستي بيانگر هويت فرهنگي يك منطقه است.
فرشته دستپاك در گفتوگو با خبرنگار ايسنا تصريح كرد: از سال 83 متولي فرش صادراتي در استان به اداره بازرگاني سپرده شده و بيش از 35 هزار رشته صنايع دستي كه در كشور وجود دارد، از ميان اين رشتهها شيشهگري، چارق دوزي، بافت فرش، جاجيم، پلاس و انواع بافتهها جزو صنايع دستي استان خراسان شمالي ميباشد.
دستپاك افزود: استان خراسان شمالي داراي قوميتهاي مختلف است كه همين تعامل و هماهنگي بين آنها باعث ارتباط بيشتر آنها در احياي صنايع دستي مخصوصا فرش شده است، هرچند تعدادي از صنايع مثل سفالگري و بافت چادر شب رو به منسوخ شدن است.
وي يادآور شد: بعد از استقرار دولت جديد و روي كار آمدن آقاي رضاخواه رييس سازمان صنايع دستي كه ايشان به شدت دنبال اين مساله هستند كه صنايع دستي را دوباره به كشور بازگردانند.
وي در خصوص تعداد قاليبافان در خراسان شمالي خاطرنشان كرد: در اين مورد رقم مشخصي وجود ندارد در حدود 12 الي 15 هزار نفر گليم بافت وجود دارد كه معيشت اين خانوادهها از همين گليمبافي تامين ميشود و منطقه راز و جرگلان در حدود 60 هزار نفر جمعيت دارد كه اغلب تركمن و از بافندگان فرش و پشتيهاي زيبا هستند.
مديركل صنايع دستي پيشبيني كرد كه نزديك به 100 هزار نفر در سطح استان به نوعي با صنايع دستي در ارتباط هستند و همين تنوع قومي باعث تنوع در صنايع دستي شده است.
دستپاك در رابطه با طرح بيمه قاليبافان تاكيد كرد: بافندگان فرش از طرح بيمه استقبال كردند و با تفاهمنامهاي كه بين سازمان صنايع دستي و سازمان تامين اجتماعي صحبت شده كه تمام اهالي صنايع دستي از بيمه استفاده كرده و تحت پوشش اين نهاد باشند و درصد خيلي كمي از آنان براي بيمه دريافت ميشود.
وي در خصوص مشكلات قاليبافان استان اظهار كرد: از زماني كه بازرگاني متولي فرش استان شده، بافندگان فرش دچار سردرگمي شده و مابين اداره بازرگاني و صنايع دستي در رابطه با مشكلاتشان ماندهاند و بافندگان بايد و شايد پاسخ صحيح مشكلاتشان را از ناحيه ما و بازرگاني دريافت نداشتهاند.
وي اضافه كرد: مهمترين مشكلات در امر صنعت فرش كمبود مواد اوليه، مانند رنگ كه با كيفيت خوب وجود ندارد، ميباشد.
دستپاك ارائه راهكارها را در اين قضيه مهم ارزيابي و خاطرنشان كرد: سعي خواهيم كرد يك خوشه صنايع دستي در شهركهاي صنعتي داشته باشيم، بحث استاندارد جهاني فرش نيز در راس اقدامات ماست.
همچنين تشكيل يك تشكل و يك تعاون كه بايد صنايع به روز شود و راهاندازي كارگاه چراقدوزي نيز از اقدامات، كه اين امكانات باعث توسعه اقتصادي استان و هم باعث توسعه صنايع دستي ميباشد.
وي در خصوص حقوق قاليبافان اظهار كرد: اكثر قاليبافان كارگاه خصوصي دارند و يا كارگاههاي دسته جمعي كه كارفرما نيز دارند كه به صورت سفارشي كار قبول كرده و بر اساس همان بافت حقوق خود را دريافت مي كنند.
وي در پايان اظهار اميدواري كرد: با توجه به چالشي كه در بحث ساختار فرش وجود دارد تا پايان آذرماه اين تكليف صنعت فرش دقيقا در خراسان شمالي مشخص خواهد شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات