سخنگوي قوهي قضاييه و وزير دادگستري گفت: مطبوعات و رسانهها بايد تلاش خوبي در جهت اطلاعرساني و آگاهي مردم از حقوقشان داشته باشند.
به گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) جمال كريميراد در ابتداي نشست مطبوعاتي اين هفتهي خود با خبرنگاران گزارش اجمالي از سفر هيات دولت به خراسان جنوبي ارائه كرد و گفت: دولت كمكهايي را جهت محروميتزدايي از استان خراسان جنوبي تصويب كرده كه اميدواريم با استفاده از اين كمكها هرچه سريعتر وضع محرومان در اين استان سامان خواهد يافت. اين كمكها شامل بخش قضايي هم شده است.
تصميات اتخاذ شده در سفر به استان خراسان جنوبي در پيشگيري از وقوع جرم بسيار موثر است
وي افزود: در اين سفر تصميم گرفته شد كمكهايي براي تجهيز شوراي حل اختلاف در نظر گرفته شود. در استان خراسان جنوبي226 شوراي حل اختلاف وجود دارد و به بيش از 9 هزار پرونده در سال جاري به وسيلهي اين شوراها رسيدگي شده است. بخش قضايي در اين استان نسبتا متعادل است، اما كمبودهايي در خصوص كارمندان وجود دارد، لذا وجود شوراي حل اختلاف با توجه به سطح سواد اين شورا امري قابل توجه است.
كريميراد با اشاره به جرمخيز بودن اين استان تصريح كرد: تصميمات دولت در استان خراسان جنوبي در جهت پيشگيري از وقوع جرم بسيار مؤثر است. اين استان حدود 4 هزار و اندي مرز مشترك با كشورهاي ديگر دارد و متاسفانه مسير ترانزيت مواد مخدر شده است. همين سبب افزايش تعداد زندانيان اين استان شده است.
وي با اشاره به بازديد از زندان زنان در استان خراسان جنوبي، اظهار داشت: حدود 13 درصد از زندانيان اين استان زنان هستند كه بسياري از آنها درخواست عفو داشتند و با بيان پشيماني خود درخواست مساعدت ميكردند و حدود صد نفر از آنها نيز مورد عفو قرار گرفتند.
رسانهها براي آگاهي مردم از حقوقشان تلاش كنند
سخنگوي قوهي قضاييه دبارهي سياستهاي قوهي قضاييه براي حل معضل اطالهي دادرسي خاطرنشان كرد: قوهي قضاييه دستورالعملي را تنظيم و به استانها ابلاغ كرده است كه محور اين دستورالعمل بحث واحد ارشاد و معاضدت قضايي و امور رابطان و استعلامات است.
وزير دادگستري خاطرنشان كرد: امروزه اجباري شدن حضور وكيل در دعاوي، طرح شكايت، وكيل معاضدتي و كارشناس معاضدتي در همه جاي كشور ارائه ميشود و ما بايد راهكار درست را براي استفاده در اختيار مردم قرار دهيم. مطبوعات و رسانهها نيز بايد تلاش خوبي در جهت اطلاعرساني اين امر و آگاهي مردم به حقوقشان داشته باشند. بسياري از مردم از برپايي واحد ارشاد معاضدت قضايي اطلاع ندارند.
اطالهي دادرسي براي دستگاه قضايي قابل قبول نيست
وي افزود: براي ما قابل قبول نيست كه با مشكلاتي چون بحث اطاله دادرسي روبرو باشيم. در قوهي قضاييه به دنبال اين هستيم كه تمام دستورالعملها اجرا شود و در اختيار مردم قرار گيرد تا مردم بتوانند از حقوق خود دفاع كنند. هدف اصلي ما كوتاه كردن فرصت زماني براي رسيدگي به مشكلات مردم است.
كريميراد گفت: سازمان مديريت و برنامهريزي كشور بحث تكريم ارباب رجوع در همهي سازمانها و استانها را بررسي ميكند كه در بررسيهاي خود در سال 1383 از سه دادگستري گيلان، قم و ايلام تقدير و تشكر كرده است.
زندان بايد فرد را متنبه و به جامعه بازگرداند
سخنگوي قوهي قضاييه در ادامه اظهار داشت: با بررسيهاي انجام شده متوجه شديم كه زندان مجازات مناسب و كارآيي نيست، در حالي كه بعضي با مرخصي زندانيها مخالفت ميكنند. زندان بايد فرد را متنبه و آگاه كند و به جامعه بازگرداند.
كريميراد تصريح كرد: آمار سازمان زندانها نشاندهندهي افزايش جمعيت زندانيان در مرداد، شهريور و مهر سال جاري بوده است. جمعيت زندانيان در شهريورماه 136 هزار و 427 نفر بوده و در مهرماه به 138 هزار و 358 نفر رسيده است.
پرداخت ديه به خانوادهي قربانيان پاكدشت در وزارت دادگستري بررسي ميشود
به گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) سخنگوي قوهي قضاييه در ادامهي نشست مطبوعاتي اين هفتهي خود دربارهي پرداخت ديه به خانوادههاي قربانيان حادثهي پاكدشت گفت: اين امر در وزارت دادگستري در حال رسيدگي است و به زودي ديهي قربانيان حادثهي پاكدشت به خانوادههاي آنها پرداخت خواهد شد.
وزارت علوم ليست رسمي دانشجويان زنداني را ارسال كند تا در اين زمينه اقدام شود
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره ي ليست دانشجويان زنداني كه از وزارت علوم به دستگاه قضايي ارسال شده است، تصريح كرد: اين مساله در حال پيگيري است. ليستي به صورت غيررسمي به قوهي قضاييه فكس شده بود و قرار است كه ليستي به صورتي رسمي به قوهي قضاييه برسد كه بر اساس درخواست رييس قوهي قضاييه براي عفو در اختيار مقام معظم رهبري قرار گيرد.
كريميراد افزود: دربارهي احضار دانشجويان به دادگاهها نيز سياست، احضار دانشجويان به كميتهي انضباطي است و به اين سياست نيز عمل ميشود و اگر مواردي از احضار دانشجو به دادگاهها بوده شايد جرم عمومي مرتكب شده بودند. ما نسبت به شخصيت دانشجو حساس هستيم.
وي از اعلام راي دادگاه پروندهي افشاي سوالات آزمون دستياري پزشكي در هفتهي آينده خبر داد.
هفتهي آينده اعلام ميشود پروندهي زهرا كاظمي در چه مرحلهاي است
سخنگوي قوهي قضاييه در پاسخ به سوال خبرنگاري دربارهي حكم پروندهي زهرا كاظمي، گفت: فكر ميكنم براي هفتهي آينده بتوان گفت كه اين پرونده در چه مرحلهاي است.
كريميراد دربارهي پروندهي اعضاي شوراي شهر اسلامشهر گفت: آن پرونده هيچ تأخيري در اظهارنظر قضايي نداشته و حكمي در خصوص انفصال از شوراي شهر نبوده است و اين پرونده در مراحل خوبي پيش ميرود و اميدواريم هرچه سريعتر حكم پرونده را بتوانيم ابلاغ كنيم ولي مسامحه و سهلانگاري در رسيدگي به اين پرونده نبوده است.
وي دربارهي آخرين وضعيت پروندهي حوادث اخير اهواز خاطرنشان كرد: اين پرونده در مرحلهي بازپرسي است و مسوولان انتظامي، امنيتي در رسيدگي به آن درخواست همكاري قوهي قضاييه را داشتهاند كه بازپرسيها بسيار دقيق انجام شود در نتيجه بايد منتظر شويم تا تحقيقات در اين مورد كامل شود و تقدم و تأخر موجب آسيب رساندن به پرونده نشود.
قوهي قضاييه براي تعريف جرم سياسي بررسيهايي انجام داده است
كريميراد دربارهي لايحهي جرم سياسي خاطرنشان كرد: لايحهي جرم سياسي به مجلس ششم رفت كه مجلس آن را تصويب كرد اما در شوراي نگهبان ايرادهايي نسبت به آن مطرح شد و باز به مجلس بازگشت. بنده به عنوان نمايندهي قوهي قضاييه در كميسيون مربوطه حضور يافته و گفتم كه با توجه به قانون 130 تا 134 و برنامهي چهارم توسعه الزاماتي براي قوهي قضاييه در خصوص ارائهي لايحهي جرم سياسي بيان شده است. حتي دستور رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در خصوص لايحهي جرم سياسي به ما ابلاغ شد و ما بررسيهايي را در اين خصوص انجام داديم.
شايعهي استعفاي رييس قوهي قضاييه صحت ندارد
سخنگوي قوهي قضاييه در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص شايعهي استعفاي رييس قوهي قضاييه گفت: اين مساله را قبلا بيان كردهام و تذكر شديد به افرادي كه اين گونه مسائل را بيمحابا بيان ميكنند و اخبار كذبي را مطرح ميكنند، دادهام. چنين خبري صحت ندارد و اخبار بعدي نيز در اين مورد تكذيب ميشود. برخي از افراد از همكاري كه بين سه قوا وجود دارند ناراضي هستند و ميخواهند به اين دستاورد خدشه وارد كنند.
بايد به پروندههاي كودكآزاري به خوبي رسيدگي شود
خبرنگاري از كريميراد دربارهي عملكرد قوهي قضاييه براي كاهش كودكآزاري در جامعه سوال كرد كه وي گفت: طرحي در مجلس ششم براي حمايت از كودكان آزارديده تصويب شد، اما قوهي قضاييه بررسيهايي داشته كه بايد قانون فعلي حمايت از كودكان تقويت شود. با توجه به اينكه ايران خود كنوانسيون حقوق كودك را پذيرفته و در اسلام براي حمايت از حقوق كودكان توصيههاي فراواني شده است بايد به پروندههاي كودكآزاري به خوبي رسيدگي شود.
انتهاي پيام
نظرات