«ماست ما ترش نيست!» پاسخ يك منتقد به پاسخهاي سازندگان«شبهاي برره» و مسوولان شبكهي سه سيما
« تجربه ساليان گذشته در صدا و سيما نشان داده كه هيچ گاه دستاندركاران توليد برنامههاي تلويزيوني نسبت به انتقادات وارده از سوي منتقدان تلويزيوني واكنشي نشان نميدادند اما معلوم نيست چرا سازندگان «شبهاي برره» به انتقادات خيرخواهانه و دلسوزانه منتقدان اين چنين پاسخ دادهاند؟»
به گزارش سرويس تلويزيون ايسنا، هوشنگ صدفي ـ منتقد و روزنامهنگار ـ در پاسخي مكتوب به سازندگان «برره» و گروه فيلم و سريال شبكه سه، علاوه بر مطالب بالا در يادداشتي خود اضافه كرده است:
مگر اين كه بپذيريم مجموعه انتقادات وارده به برنامه تلويزيوني «شبهاي برره» از باب اداي دين به برنامهريزان و مديران فرهنگي تلويزيوني بوده است و به عبارتي تمثيلي از تمنثات خانات برره بوده است با اين استدلال كه ماست ما ترش نيست!
بيگمان نيت تمامي آناني كه نقد چنين برنامههايي را در سرلوحه كارهاي خود قرار دادهاند منصفانه و خيرخواهانه بوده، بنابراين اين توهم كه در مسير تخريب رسانه ملي گام بردارند باز هم از جنس نگاههاي بسته بررهاي است. مگر كسي كه ماست ميخورد نبايد از ترش و شيرين آن مطلع باشد هر چند كه ماست فروشان اين برنامه تلويزيوني حمايت فرهنگي و پاسخگويي به منتقدان را بر عهده ماستبندان آن گماردهاند!
ناگفته نماند كه هر نوع انتقادي چه مثبت و چه منفي، از روي حسن نيت و به قصد اصلاحطلبانه است، از اين رو دستهبندي منتقدان برنامههاي تلويزيوني به منتقدان سياه و سفيد نيز نوعي قضاوت از جنس آدمهاي بررهاي است.
اگر بپذيريم كه ساخت چنين برنامههايي در شبكههاي تلويزيوني با مقاصد زير تهيه ميشود:
الف: براي مقابله با تهاجم فرهنگي امواج شبكههاي تلويزيوني ماهوارهاي .
ب : مجموعه برنامههاي تلويزيوني با بودجه ملي (از درآمد نفت) .( تكتك آحاد جامعه چه خوب وچه بد، با پرداخت آبونمان ماهانه و سهيم بودن در بودجه ملي، هزينههاي آن را ميپردازند.)
پس نبايد از نقد سياه و سفيد منتقدان و دلسوزان فرهنگي ـ هنري جامعه آشفته شويم. جداي از آن مگر نه اين است كه منتقد تلويزيوني با رنج مضاعف ديدن چنين برنامههايي قصد دارد با گفتهها و ناگفتهها خود سره را از ناسره براي عام و خاص بازگويد!
اين منتقد در ادامه اين مطالب مي افزايد:
اول: تجربه نقد چنين برنامههايي در صدا و سيما نشان داده كه هر گاه مديران و برنامهسازان از مسير واقعي رسانه ملي منحرف شدهاند اين قلم و چشمان تيزبين منتقدان حرفهاي بوده كه آنان را به مسير اصلي نهيب زده است، مي افزايد: به انتقادات ساير برنامههاي طنز سازندگان شبهاي برره نگاه كنيد و منصفانه قضاوت كنيد.
دوم : دفاع شما از شبكه تلويزيوني و نه رسالت ملي رسانه، نوعي روايت رفتارهاي جانثارانه است و گرنه هيچ هنرمند متعهدي از نيك و بد برنامه خود اذيت نميشود.
سوم: مجموعه پند و اندرزهاي اخلاقي و شرعي مشروحه در پاسخ سازندگان، هم در برنامه تلويزيوني «شبهاي برره» هست و هم نيست! جداي از آن مگر ميتوان در رسانه ملي ايران، به تبليغ چاپلوسي، غيبت، دورويي، منفعت طلبي، آداب و رسوم غلط، شيوههاي ازدواج تحميلي، پرخاشگري و قس عليهذا پرداخت؟!
چهارم: با استناد به افعال معكوس بايد پذيرفت كه برنامه تلويزيوني «شبهاي برره» برنامه خوبي است، خوب و خوب! اما با توجه به آموزههاي ديني، آيا امر به معروف ونهي از منكر هنري منتقدان تلويزيوني مطرود يا مكروه است؟
پنجم: اگر چنان چه منتقداني به جاي نقد مفاهيم برنامه، به نقد هزينههاي توليدي آن پرداختهاند شايد بيراهه رفته باشند هر چند كه نميتوان اين نكته را كتمان كرد كه پرداخت هزينههاي غيرمتعارف نيز از بودجه ملي و جيب مردم براي هر برنامهاي، از سوي آنان قابل نقد نباشد. حال اگر برنامهاي با توجه به سختي كار، تعدد بازيگر، مخارج سنگين و باغ چهل هزارمتري در فرهنگسازي لنگ بزند نبايد مورد نقادي قرار گيرد؟
اميد است كه هم برنامهسازان تلويزيوني «شبهاي برره» اهالي برره پايين و بالا و خانات برره هم از انتقادات وارده برنتابند و مديران رسانه ملي نيز از ادبيات منتقدان سياه و سفيد (دلسوز و غيردلسوز) نرنجند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات