/معرفي كشورهاي فراموش شده -4/ گينه استوايي؛ كشوري در دستان دو حاكم
حكومت گينه استوايي از زمان استقلالاش در سال 1968 توسط 2 مرد از يك خانواده اداره شده است كه اين 2 حاكم از سوي سازمانهاي مختلف حقوق بشر به عنوان بدترين سوء استفادهكنندگان از حقوق بشر در آفريقا شناخته شدهاند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گينه استوايي كشوري با جمعيت 512 تا 535 هزار نفري، طبق آمارهاي مختلف، در غرب قارهي آفريقا و بين دو كشور كامرون و گابون و هم مرز با ساحل گينه قرار دارد.
پايتخت اين كشور "مالابو" نام دارد و زبانهاي مرسوم آن اسپانيايي، فرانسوي، انگليسي پي جين، فانگ، بوبي و ايبو هستند.
مذهب اين كشور مسيحيت و عمدتا كاتوليك رومي و تابع تعليمات بتپرستانهي سابق است. ميانگين طول عمر مردم اين كشور نيز 55 سال است كه براي مردان 53 سال و براي زنان 57 سال به ثبت رسيده است.
از شايعترين بيماريهاي عفوني در اين كشور ميتوان به اسهال باكتريايي، هپاتيت A و تب تيفوئيد يا همان حصبه و نيز بيماري مالاريا اشاره كرد.
آب و هواي گينه استوايي، هميشه گرم و مرطوب و استوايي است و مهمترين منابع طبيعي اين كشور شامل نفت خام، گاز طبيعي، طلا، سنگ معدن بوكسيت، الماس، ماسه، چوب، عنصر تانتال، شن و خاك رس است. هم چنين از بيشترين خطرات طبيعي كه متوجه اين كشور است ميتوان به طوفانهاي سهمگين و سيلابهاي شديد را نام برد.
در حال حاضر مهمترين مشكلات محيط زيستي در گينه استوايي نيز عدم وجود آب شرب لوله كشي و فرسايش جنگلهاست.
اين مستعمرهي سابق اسپانيا شامل جزيرهي بيوكو نيز ميباشد، كه در خليج گينه قرار دارد.
در دههي 1970، سوء استفادههاي وسيع فرانسيسكو نگوما، رئيس جمهور سابق اين كشور از حقوق بشر كه منجر به فرار يك سوم از جمعيت اين كشور شد، گينه استوايي را انگشتنما و بدنام كرد.
در سال 1979 وي از سوي برادرزادهاش كه درحال حاضر رييس جمهور اين كشور است، از حكومت بر كنار شد. استخراجهاي منابع گستردهي نفت و گاز در ساحل بيوكو در اواسط دههي 1990 صورت گرفت و گينهي استوايي هم اكنون يكي از بزرگترين توليدكنندگان نفت در صحراي آفريقا محسوب ميشود، با اين حال عدهي بسيار اندكي از مردم عادي از اين شكوفايي اقتصادي بهرهمند هستند. به رغم درخواستهاي بينالمللي براي نقل و انتقالهاي مالي بيشتر در اين بخش، اوبيانگ، رييس جمهور فعلي گينه استوايي اظهار ميكند كه ارقام مربوط به درآمدهاي اين كشور اسرار مملكتي هستند.
در سال 1996 نخستين انتخابات چند حزبي رياست جمهوري گينه استوايي در ميان گزارشهاي وسيعي از تقلبها و قانونشكنيها برگزار و منجر به برگشتن اوبيانگ نگوما به مسند رياست جمهوري با كسب 99 درصد آراء شد.
دولت اين رييس جمهور به سوء استفادههاي گسترده از حقوق بشر و سركوب كردن مخالفتهاي سياسي محكوم شده است كه به اين ترتيب يك دولت جلاي وطن كرده از سوي سران مخالف كه در تبعيد زندگي ميكردند، در اسپانيا تشكيل شد.
در سال 2004 بعد از اينكه يك هواپيماي حامل سربازان مزدور در زيمبابوه متوقف شد، اوبيانگ اعلام كرد كه قدرتهاي خارجي در توطئهاي براي بركناري وي دست داشتند.
رييس جمهور كنوني اعلام كرده كه به پناهندگان بخشودگي خورده است و در حدود 5000 زنداني سياسي نيز آزاد شدند اما او به كنترل محض موروثي خود ادامه داده است.
مقامات اين كشور اعلام كردند كه اوبيانگ نگوما بيش از 97 درصد از آراء آخرين انتخابات رياست جمهوري در دسامبر سال 2002 را به خود اختصاص داده است، اما كانديداهاي مخالف با بيان اين مطلب كه در اين انتخابات تقلب و قانونشكني صورت گرفته، از حضور در انتخابات كناره گرفتند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات