نگاهي به عملكرد شوراي جهاني صنايع دستي
با تأسيس سازمان ملل متحد، محافظت از ميراثهاي فرهنگي بشري بر عهده "يونسكو" يا "سازمان تربيتي ـ علمي و فرهنگي ملل متحد گذاشته شده است. از سال 1964 ميلادي با تأسيس "شوراي جهاني صنايع دستي"، در قالب يكي از ارگانهاي وابسته به يونسكو، صنايع دستي و سنتي به صورت بخشي از حيات فرهنگي - اقتصادي ملل مورد توجه قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار سرويس «نگاهي به وبلاگها»ي ايسنا بلاگر http://yas51.persianblog.com/ نوشته است:
در بدو امر، شوراي جهاني صنايع دستي با شمار محدودي از اعضا كار خود را آغاز كرد و درحال حاضر،90 كشورجهان را تحت پوشش دارد. دبيرخانه آن در شهر آمستردام كشور هلند قرار دارد. مهمترين هدفهايي كه اين شورا به عنوان يك ارگان غير انتفاعي غيردولتي قائل شده است عبارتاند از: 1ـ تشويق، كمك و راهنمايي صنعتگران دستي و همچنين بالا بردن سطح اطلاعات تخصصي و حرفهاي آنها با توجه به زمينههاي متفاوت فرهنگي موجود در هر يك از كشورهاي عضو.
2ـ حفظ و تقويت صنايع دستي و تجلي آن به صورت ركن عمدهاي از حيات فرهنگي ملتها.
3ـ ايجاد همبستگي ميان صنعتگران دستي سراسر جهان.
از هر كشور تنها يك سازمان ميتواند به عنوان نماينده صنعتگران آن كشور، به عضويت شورا درآيد و سازمان صنايع دستي ايران از سال 1347 به عنوان ارگان مسئول متولي صنايع دستي كشور به عضويت شوراي جهاني صنايع دستي درآمده است.
مهمترين منبع تأمين هزينههاي شورا، كمك سالانه كشورهاي عضو است كه به عنوان حق عضويت پرداخت ميشود.اركان عمده شورا عبارت است از: مجمع عمومي و هيأت اجرايي.
شوراي جهاني صنايع دستي علاوه بر مجمع عمومي داراي پنج مجمع منطقهاي براي آسيا و اقيانوسيه، آفريقا، اروپا، امريكاي شمالي و امريكاي جنوبي است كه در رأس هر يك از آنها يكي از معاونان شوراي جهاني صنايع دستي قرار دارند.مجامع عمومي هر دو سال يك بار و مجامع منطقهاي به طور سالانه در يكي از كشورهاي عضو تشكيل جلسه ميدهند و طي آن درباره موضوعاتي كه قبلاً از طريق تماس دبيرخانه شورا با اعضا در دستور كار قرار گرفته است بحث و گفتگو
ميشود.
ساير فعاليتهاي شورا براي رسيدن به اهداف ياد شده عبارت است از: 1ـ ايجاد ارتباط با ساير سازمانهاي بين المللي و استفاده از كمكهاي آنها نظير يونسكو، برنامه عمران ملل متحد (يا برنامه توسعه ملل متحد) (U.N.D.P) و بانك جهاني
2ـ ارتباط و مذاكره با اتحاديههاي اقتصادي بينالمللي نظير جامعه اروپا ( E.C)، درباره تعديل حقوق گمركي و ايجاد تسهيلات براي ورود صنايع دستي از كشورهاي آسيا، آفريقا و امريكاي لاتين.
3ـ فراهم كردن زمينه و ايجاد ارتباط براي مبادله كارشناس و كارآموز ميان كشورهاي عضو.
4ـ برگزاري كنفرانسها، سمينارها و نمايشگاههاي بينالمللي صنايع دستي.
5ـ تهيه و انتشار كتب و گزارشهاي تخصصي و همچنين نشريه خبري كه حاوي رويدادهاي گوناگون صنايع دستي در سطح جهان است.
در مجموع، مهمترين نتيجهاي كه از تلاشهاي جهاني صنايع دستي حاصل شده است، جلب توجه ملتها نسبت به اهميت فوقالعاده صنايع دستي در زندگي فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي ملتهايشان است. همچنين از طرف شورا روز 10 ژوئن (20 خرداد) به عنوان روز جهاني صنايع دستي تعيين شده است...
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات