آيا مرز خسروي به روي زائران باز ميشود؟ فلاحت پيشه: ناديده گرفتن مرز خسروي ظلم به منافع ملي است
يك عضو كميسيون سياست خارجي مجلس با اشاره به سوال خود در آيندهاي نزديك از مسئولان وزارت امور خارجه در مورد مرز خسروي گفت: بايد همه نمايندگان از ناديده گرفتن منافع ملي در غرب كشور آگاه شوند.
حشمت الله فلاحت پيشه در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، وضعيت كنوني مرز خسروي در استان كرمانشاه را مورد ارزيابي قرار داد و با اشاره به بازديد اخير اعضاي كميسيون سايت خارجي و امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي از اين مرز گفت: ما دائما خواستار شكلگيري تعاملات ايران و عراق در راستاي منافع و اهداف بلند مدت جمهوري اسلامي ايران بوده و هستيم.
وي با انتقاد از سياست و برنامهريزيهاي نادرست و اشتباهات بارز از سوي دولتمردان به ويژه وزارت امور خارجه در كمرنگ ساختن نقش طبيعي و سنتي مرز خسروي اظهار داشت: ناديده گرفتن مرز خسروي در مبادلات دو كشور ايران و عراق به منافع ملي كشور لطمه وارد خواهد ساخت.
وي در ادامه راه طبيعي و سنتي اسلام آباد غرب، قصرشيرين و خسروي را از چند منظر ملي نسبت به ساير راههاي ارتباطي به كشور عراق داراي ارجحيت دانست و افزود: استان كرمانشاه قطب توسعه در غرب كشور و محور اصلي تعامل با كشور عراق ميباشد و بايد از حمايتهاي ويژهي دولت در زمينههاي سياسي، انتظامي، اداري و اقتصادي برخوردار شود، زيرا خارج ساختن اين راه اصلي ترانزيتي از استان كرمانشاه و منتقل كردن آن به استانهاي ديگر خلاف منافع كشور ميباشد و نبايد از مرز خسروي به عنوان نزديكترين، كوتاهترين و به صرفهترين راه به بغداد غافل شويم.
فلاحت پيشه در ادامه با تأكيد بر فاصلهي كوتاه مرز خسروي با ساحل مديترانه و امكانات رفاهي، سياحتي براي زائران عتبات عاليات اين مسير را بهترين را تعامل با اروپا و كشور عراق بر شمرد.
عضو كميسيون سياست خارجي و امنيت ملي مجلس با تاكيد بر پيگيري موضوع از سوي كميسيون مربوطه در آيندهاي نزديك خواهان پاسخگويي وزارت امور خارجه به نمايندگان شد و هدف از طرح اين موضوع در مجلس را آگاه كردن همهي نمايندگان از ناديده گرفتن منافع ملي در غرب كشور ذكر كرد.
نمايندهي اسلام آباد غرب در خانه ملت با ابراز نارضايتي از عملكرد مسؤولين استان در اين راستا تصريح كرد: ايجاد مسير ترانزيتي ايران و عراق در مرز خسروي منجر به تأسيس ادارهي كل گمرك در مرز خسروي خواهد شد و ناديده گرفتن اين امر بر روند توسعه كرمانشاه به عنوان محور توسعه در غرب كشور تأثير گذار است، در عين حالي كه نبايد حقوق طبيعي و قانوني كشورمان را ناديده گرفته و بر اساس اهداف و منافع طرف عراقي حركت كنيم.
وي تصريح كرد: علاوه بر موارد مثبت موجود در مرز خسروي و بر اساس آمار زوار عراقي و ايراني در اين مرز بيش از هر مسير ديگري در امينت، آسايش و رفاه هستند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات