/زمان رسيدگي به وضعيت اسفناك كهنترين پايتخت كي فرا ميرسد؟/ كليساي قاجاري تپهي هگمتانه هم از سالها پيش ناقوسي براي نواختن ندارد
تپهي هگمتانه در كنار آثار دورهي ماد خود، دو كليساي تاريخي هم دارد كه بسياري از بازديدكنندگان به آنها توجه ويژه دارند؛ يكي از اين دو كليسا، به كليساي «مريم مقدس» معروف و به اوايل دورهي قاجار مربوط است.
به گزارش بخش ايرانشناسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين بنا كه پلاني مستطيل شكل به ابعاد 14×33 متر دارد، در ضلع شمالغربي مجموعه آثار تپهي هگمتانه واقع است و اسناد مالكيت بنا، قدمت آن را تا دورهي قاجاريه (قرن 12 هجري شمسي) به عقب ميبرد.
مساحت تقريبي 432 مترمربعي كليسا به دو بخش تقسيم شده كه بخش نخست، فضايي جديد و الحاقي است كه در دو طبقه، فضاي پيش ورودي، دو اتاق جانبي در طبقهي همكف، پلكاني با 12 پله، بالكني به ابعاد 70/4×20/2 متر با دو ستون چوبي، سالني به ابعاد 11×8 متر كه براي اجراي موسيقي و مراسم مذهبي از آن استفاده ميشده است را شامل ميشود.
بخش قديميتر، فضاي اصلي كليسا را تشكيل ميدهد كه تالاري است به ابعاد 70/16×20/10 متر با چهار ستون آجري دايرهاي شكل و ديوارهاي باربر كه نه چشمه تاق بر روي آن تعبيه شده است.
محراب كليسا هم پيشخواني با سكوي دوپلهيي به ابعاد 50/1×50/5 متر است و خود محراب با تاق جانبي به ابعاد 2×60/3 متر و به عمق 50/1 متر ساخته شده است.
مصالح اصلي بناي كليسا از آجرهاي چهارگوش 5×20×20 متر در سطح بدنه و آجرهاي قوارهيي ذوزنقهاي شكل در كف تشكيل شده و قطر ديوارهاي كليسا هم دو متر و از خشت خام ساخته شده است.
گويا ناقوس اين كليسا در سالهاي گذشته توسط افراد سودجو به سرقت رفته است.
اين بنا در 1377/12/3 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات