مهندس عباسپور: در تهران با بحران هتل روبرو شدهايم صنايع دستي بايد به بخش گردشگري ملحق شود شهرداري براي احداث يك هتل 5 ستاره 35 ميليارد تومان عوارض ميخواهد
مشاور فني و عمراني سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تاكيد كرد: بحث هتلداري و ايجاد مراكز اقامتي در كشور با مشكلات عديدهاي مواجه بوده و بوروكراسي اداري و عدم بازگشت سرمايه، انگيزه سرمايهگذاري و احداث هتلهاي جديد توسط بخش خصوصي را از بين برده است.
مهندس داود عباسپور در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، وظايف حوزه فني و عمراني سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري را مكانيابي مناسب براي احداث هتلهاي 5 ستاره و مجتمعهاي گردشگري ذكر كرد و يادآور شد: در يك سال گذشته مطالعات مكانيابي احداث هتلهاي جديد را در نقاط مختلف كشوري به صورت علمي انجام شده و درخواستهاي مردمي نيز مورد بررسي قرار گرفت. با اختياراتي نيز كه به مديران استاني داده شده مسايل فني و عمراني ميراث فرهنگي و گردشگري پيگيري ميشود.
وي در ادامه با تاكيد بر عقبماندگي مديريت هتلداري در ايران از مديريت روز دنيا، گفت: پس از انقلاب به صنعت گردشگري و زيرشاخههاي آن، همچون هتلداري به طور جدي نگاه نشده است، حال آنكه اين حوزه ميتواند با مديريت درست پابهپاي صنعت نفت درآمدزايي كند. اكنون در حوزه نظام اقتصاد بينالملل هر بشكه نفت در حدود 60 دلار ارزآوري دارد. اين در حاليست كه هر گردشگر روزانه 500 دلار ارزآوري دارد. پس با مديريت روز و جذب گردشگران جداي از بالا بردن درآمدهاي اقتصادي ميتوان در حوزههايي چون كار و اشتغال نيز تحولاتي بنيادين ايجاد كرد.
مشاور فني و عمراني سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دريافت عوارض بسيار بالا براي احداث هتل را از جمله مهمترين معضلات فراروي اين بخش ارزيابي كرد و گفت: شهرداري براي احداث يك هتل 5 ستاره نزديك به 35 ميليارد تومان عوارض ميخواهد كه اين امر اقتصادي بودن بحث هتلداري را تحتالشعاع خود قرار داده و از اين رو سرمايهگذاران رغبتي براي حضور در اين بخش نشان نميدهند.
مهندس عباسپور در ادامه با اشاره به اينكه شهرداري ميتواند در سوددهي هتلها شريك شده و از راه دريافت اقساطي عوارض احداث هتل، مشكلات هتلداري و مراكز اقامتي را كمتر كند، به ايسنا گفت: به دليل بيتوجهي به بحث ساخت و سازهاي هتل در سالهاي گذشته، اكنون در سطح تهران با بحران هتل مواجه بوده و در صورت برگزاري يك اجلاس و پذيرايي از مقامات ديگر كشورها با مسايل عديدهاي مواجه هستيم.
مشاور فني و عمراني سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، مشكلات اقامتي در اجلاس سران كشورهاي اسلامي را نمونه بارز مدعاي خود برشمرد و گفت: ما بايد آن زمان به اين فكر ميافتاديم كه مجلس و دولت بايستي قوانيني را به نفع هتلداري و حمايت از ساخت و ساز هتلهاي جديد براي حفظ حيثيت ملي اتخاذ كنند.
وي بحث ترافيك پيچيده تهران را ديگر مشكل بحث احداث هتلهاي جديد عنوان كرد و گفت: براي فرار از ترافيك مجبور شدهايم تا براي احداث هتلهاي جديد به حاشيهي شهر پناه ببريم. اين در حاليست كه حواشي تهران نيز با مشكلاتي چون عدم دسترسي به مراكز خريد، تفريحي، فرهنگي و ... مواجه بوده و اين براي گردشگران دلتنگكننده است.
مهندس عباسپور، مشكلات حوزه اقامتي گردشگري را در حوزه زيارتي نيز قابل تعميم خواند و يادآور شد: بيتوجهي به بحث اقامتي در سالهاي گذشته به حوزه زيارتي نيز تسري يافته است. به گونهاي كه حتي براي اسكان زائران مسجد مقدس جمكران هم امكانات كافي وجود نداشته و زائران در حاشيه رودخانه و پاركها اتراق ميكنند.
وي گفت: حل اين مساله پيچيده نبوده و در صورت رفع بوروكراسي اداري، بخش خصوصي حاضر است تا به طور جدي به ايجاد زائرسراها و مراكز اقامتي بپردازد. كار دولت هم اين است كه بايد با ارائه تسهيلات ارزان قيمت از سرمايهگذاران بخش خصوصي براي ورود به اين بخش حمايت كند.
مشاور فني و عمراني سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، تغيير كاربري بناهاي تاريخي به مراكز اقامتي را تحولي در احياي اين بناها و جذب گردشگران خواند و تصريح كرد: ما متاسفانه ميراثدار خوبي براي آثار تاريخي و مواريث فرهنگي نبوديم و بسياري از اين بناها از قبيل كاروانسراها يا مامن بيابانگردان شدند يا مورد تهاجم گنجيابان قرار گرفتند. به اين ترتيب براي احياي اين آثار اكنون چارهاي جز تغيير كاربري و وارد كردن آنها در بطن زندگي و جامعه نداريم.
وي با اشاره به موفقيت بسياري از بناهاي تاريخي كه تغيير كاربري توريستي دادهاند، ادامه داد: در گذشته در رشته معماري واحد تبديل كاروانسراهاي تاريخي به هتل و مراكز اقامتي را داشتيم كه نتايج اين پژوهشها، هنوز در دانشگاه تهران موجود است. نمونه بارز آن نيز هتل عباسي اصفهان است كه خاطره زيبايي را براي گردشگران اسكان يافته در اين هتل به جاي ميگذارد.
مشاور فني و عمراني سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، علاقه جهانگردان اروپايي به كوير ايران و ابنيه تاريخي كشورمان را متذكر شد و با اشاره به 4 فصل بودن ايران تاكيد كرد كه تغيير كاربري توريستي بناهاي تاريخي بر عمق آشنايي جهانگردان با ميراث فرهنگي ايران خواهد افزود.
مهندس عباسپور، خاطرنشان كرد: اكنون در سبد جهاني اقتصاد توريسم 700 ميليارد دلار در حال چرخش بوده و ايران براي دستيابي به جذب 2 درصد از گردشگران بينالمللي و محقق ساختن درآمد 20 ميليارد دلاري گردشگري در برنامه چهارم توسعه بايد به طور جدي بحث گردشگر و هتلسازي را در اولويتهاي كاري و سياستگذاري خود قرار دهد.
مشاور فني وعمراني سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در ادامه به اين نكته اشاره كرد كه بقا و حيات بسياري از دستاوردهاي فرهنگي ايران مثل «صنايع دستي» منوط به توسعه صنعت جهانگردي است.
وي گفت: صنايع دستي به منزله سفير فرهنگي كشور بوده و ما بايد به گونهاي برنامهريزي كنيم كه صنايع دستي به راحتي در اختيار جهانگردان قرار گيرد. حال آنكه اكنون قيمت صنايع دستي اكنون به حدي گران است كه گردشگران كمي رغبت به خريد آن دارند.
وي همچنين خواستار رفع موانع اداري و عوارض مالياتي براي ارائه صنايع دستي و نمايشگاههاي اين حوزه شد.
مهندي عباسپور در پايان به ايسنا گفت: به نظر ميرسد با توجه به ارتباط تنگاتنگ صنايع دستي و گردشگري اين حوزه بايد زيرمجموعه گردشگري كشور قرار گيرد، چون بخش توريسم حساسيت حيات و توسعه صنايع دستي را بهتر درك ميكند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات