يك كارشناس گردشگري: توليدات گردشگري بايد ارزآور باشد نه ارزبر! تجزيه صنعت گردشگري آن را منزوي كرده است سازمانهاي مرتبط با توريسم هركدام ساز خود را ميزنند
يك كارشناس و دستاندكار امور گردشگري معتقداست: گردشگري صنعتي است كه تنها با كاركرد دقيق تمامي حلقههاي متصله در اين صنعت و همچنين خروج بخشها و شركتهاي دولتي از امور اجرايي و واگذاري آن به بخش خصوصي ميتوان به رونق آن در كشور اميدوار بود.
محمدرضا تقوي فرد در گفتوگو با خبرنگار گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اعلام اين مطلب گفت: نگاه تجاري، فرهنگي و حتي خدماتي به صنعت گردشگري اسفناكترين نقطه حساس و ضربه زننده به اين مهم است كه طي ساليان گذشته شكل اجرايي داشته است و اين شكل نوع نگاه مثل آن است كه طلا را با واحد ليتر و يا اسب بخار بسنجند.
اين كارشناس و دستاندركار امور گردشگري ادامه داد: بنيانهاي گردشگري در ايران ضعيف است و مديران اين بخش مرتب به مرمت و بازسازي روبنايي آن ميپردازند، حال آنكه خانه از پاي بست ويران است.
وي تصريح كرد: دولت مجوز ميدهد و توان و سرمايههاي مردم را به ورطه مردم آزاري ميكشاند حال آنكه ميتوانست قواعد صدور مجوزها را سهلتر و آسنانتر و حمايتهاي گستردهاي را به سمت اين صنعت سوق دهد و زمينه را براي تحرك و پويايي هر چه بيشتر دستاندركاران گردشگري در بخش خصوصي فراهم نمايند و به جاي تاكيد بر روي متراژ دفاتر خدمات مسافرتي و جهانگردي به امكانات و سرمايه در گردش دفاتر توجه ميشد.
تقوي فرد افزود: دفتري كه با متراژ 75 متر و در منطقهاي كه هر متر آن چندين ميليون تومان ارزش دارد حتي از امكانات لازم براي برگزاري يك تور داخلي محروم است و فقط به مردم پاسخ منفي ميدهد و يا واسطهگري ميكند حال آنكه دفاتر بايد بتوانند در كارهاي انفرادي و گروهي زمينه توسعه زيربنايي گردشگري را فراهم نموده و توليد داشته باشند و بيشتر توليدات آنها نيز ارزآور باشد نه ارزبر.
اين محقق و نويسنده اضافه كرد: مردم وقتي به يك دفتر خدمات مسافرتي و جهانگردي مراجعه ميكنند، بايد توليدات در معرفي آنها قرار گيرد، نه آنكه آنها در وانفساي «نداريمها و جا نميدهيمها» اسير شده و به خواستههاي خود دست نيابند.
وي گفت: شركتهاي دولتي هر روز فربهتر ميشوند و با تازيانههاي انحصار بر جان نحيف بخش خصوصي ميكوبند و آنها را به بيگاري وا ميدارند و اگر اعتراضي هم بشود مادر، كودكش را از شير ميگيرد و او را در ميان كوير بيكسي اقتصاد و صنعت رها ميكند و چه بسا او را به دليل تمرد، سركشي، عدول از قانون، خروج از ضوابط و قوانين، عدم اجراي دستورالعمل و غيره به كميتههاي فني و دادگاه معرفي نموده و يا تعطيل نمايد و ديگر اينكه دامنهي فعاليت شركتهاي دولتي به حدي ميرسد كه به خود اجازه ميدهند تا از انجمنهاي صنفي شكايت نموده و تنوير افكار عمومي را تشويش اذهان عمومي عنوان كنند.
تقوي فرد گفت: براي اثبات مظلوميت گردشگري همين بس كه انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرتي و جهانگردي نيز از گزند حملات بعضي دولتيها در امان نمانده و با كارها و برنامههاي سازماندهي شده به انزوا كشيده ميشود.
سردبير روزنامه عصر رسانه با بيان اين مطلب كه بدون درك ويژگيهاي صنعت گردشگري نميتوان بالندگي آن را نظاره كرد گفت: تجزيه صنعت گردشگري آن را منزوي نموده و هر مدير دولتي گوشهاي از آن را رنگآميزي ميكند تا بيلان درست كند و گزارش دهد. حال آنكه بايد در يك نظام توليدي و توزيعي امكان گستردگي هر چه بيشتر چرخه توليد و عرضه را فراهم نموده و كمربندي به وسعت كره زمين را براي آن ايجاد نمود.
اين روزنامهنگار گفت: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري يك سازمان مادر است و ساير وزارتخانهها و سازمانها بايد برنامههاي خود كه مرتبط با اين حوزه است را با آن هماهنگ كنند. حال آنكه اينگونه نيست و وزارت امور خارجه ساز خود را ميزند و سازمان هواپيمايي كشوري و وزارت راه و ترابري، سازمان حج و زيارت، سازمان حمل و نقل و راهداري و ساير سازمانها كه از نزديك بايد در تعامل با آن باشند نيز راسا تصميم ميگيرند و عمل ميكنند.
وي گفت: اوضاع در ساير سازمانها نيز نابسامان است. به گونهاي كه بخش رواديد وزارت امور خارجه رسما اعلام ميكند كه 15 روز قبل از تعطيلات نوروز از پذيرش تقاضاي دعوتنامه مسافران خارجي از آژانسهاي مسافرتي معذور است.
تقويفرد در پاسخ به اين سئوال كه ساز و كارهاي مناسب را چه ميداند، گفت: ساز و كار اصلي خروج دولت از حوزه اجرا و قرار گرفتن آن در جايگاه نظارتي است و اين فرمول اساسي است كه به زودي بايد اعمال شود، چرا كه در اين صورت دولت جديد هم امكان پويايي اين صنعت را از دست خواهد داد، ولي اينكه چگونه بايد اجرا كرد امري اجرايي است كه بايد به تفكيك و در طرحهاي تفصيلي و قابل اجرا ارائه شده و با نظارت و حمايت دولت و توسط بخش خصوصي به اجرا درآيد. بيترديد با طرح و برنامه ميتوان گردشگري را رونق داد.
وي خاطرنشان كرد: اكنون قواي سه گانه كشور در سايه وفاق و همدلي شكل گرفتهاند اين امكان وجود دارد كه مشكلات اين صنعت را مرتفع نموده و امكان رونق اقتصادي و زندگي مردم را فراهم نموده و در اين راه نبايد حتي لحظهاي را از دست داد.
تقوي فرد در پايان اظهار اميدواري كرد كه در سايه دولت جديد ضمن حفظ دستاوردهاي مثبت دولت گذشته به خصوص تشكيل سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بتوان موفقيتهاي بزرگ و قابل ملاحظهاي را به دست آورد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات