• شنبه / ۱۵ مرداد ۱۳۸۴ / ۱۶:۰۴
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8405-06802
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

/ كابينه از نگاه چهار فعال دانشجويي / گرايش فكري، تجربه، حضور زنان ، روحاني بودن يا نبودن، ... اميرحسين خليلي، علي مسيحي، مرتضي اصلاح‌چي، اعتماديان

/ كابينه از نگاه چهار فعال دانشجويي /
گرايش فكري، تجربه، حضور زنان ، روحاني بودن يا نبودن، ...
اميرحسين خليلي، علي مسيحي، مرتضي اصلاح‌چي، اعتماديان

روند تشكيل كابينه‌ي دولت جديد همچنانكه مورد توجه گروه‌ها و فعالان سياسي است، توجه فعالان دانشجويي را نيز به خود جلب كرده است.

چهار فعال دانشجويي در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) نظر خود را درباره‌ي روند تشكيل كابينه ابراز كرده‌اند كه حاصل آن در پي مي‌آيد:

دبير سياسي جامعه‌ي اسلامي دانشجويان:
ـ تشكيل كابينه، آخر دنيا نيست
ـ دست احمدي‌نژاد را بايد باز گذاشت
ـ افراد در سنين بالا محافظه‌كارتر مي‌شوند

دبير سياسي جامعه اسلامي دانشجويان گفت: به نظرم آقاي احمدي‌نژاد بايد در اين دو هفته‌اي كه فرصت دارند صبر كنند و از پيشنهادات بيشتري استفاده كنند، تا حجت را مردم تمام كنند و البته خودشان مختارند، اما شتابزدگي ممكن است باعث شود كه بگويند ايشان شتابزدگي عمل كرده است.

« اميرحسين خليلي » در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي ايسنا اظهار داشت: يكي از ويژگي‌هاي مديريت جوان، نشاط است كه با واقعيت جوان جامعه سازگاري بيشتري دارد، البته معتقدم مديران جوان بايد با تشكيل و بهره‌مندي از مشاوران مجرب خلاء كمبود تجربه را جبران كنند. به خاطر نشاط و سرزندگي اين امتياز مثبت را نسبت به مديريت محافظه كارانه داراست زيرا معمولا افراد در سنين بالا محافظه كارتر مي‌شوند. اما مديريت جوان چنين خصوصياتي ندارد، چون جامعه‌ي ما جوان است وقتي مديريت كشور جوان با شد طبعا جوانان احساس تعلق خاطر بيشتري مي‌كنند كه بخواهند در امور كشور دخالت كنند و مشاركت در اداره‌ي امور كشور بالاترمي‌رود و من معتقدم مديريت جوان مي‌تواند با تدابيري مانند اتاق فكر و مشاوران مي‌تواند آن خلاء را جبران كنند.

خليلي يكي از دلايل ابراز نگراني و دغدغه‌ي برخي اصول‌گرايان را در كارآمد بودن كابينه دانست و افزود: نگراني‌هاي آنها به اين دليل است كه معتقدند اگه توانسته‌اند راي مردم را به دست بياورند بايد به مردم خدمت كرده و نياز‌هاي آنها را برآورده كنند، لذا اين دغدغه و نگراني‌ها بسيار ارزشمند و مغتم است و به نظر من اين دغدغه بايد به پيشنهاد راه‌كاري و معرفي افراد جوان و متعهد تبديل شود، تا اينكه خداي نكرده به صورت تنش‌ در جامعه خودش را نشان ندهد و باعث ناامني‌هايي براي رييس جمهور شود.

وي در ادامه افزود: به نظرم در مورد تشكيل كابينه بايد به رييس جمهور منتخب مهلت داد تا با دست باز عمل كند و همانطور كه عموم مطلع هستند، ايشان افراد را صدا مي‌زنند و درباره‌ي كابينه‌ي خود مشورت مي‌كند، به هر حال اميدوارم با اين مشورت‌ها كابينه خوب و مناسب ايجاد شود.

دبير سياي جامعه‌ي اسلامي دانشجويان، همچنين با تاكيد بر اينكه نگاه صنفي و جنسيتي به كابينه و وزراء از كارآمدي آن و شان اصناف و جنسيت‌ها مي‌كاهد، اظهار داشت: در مورد روحاني بودن يا زن بودن افراد كابينه‌ي آقاي احمدي‌نژاد نبايد حساسيت به خرج داد. در مورد حضور زنان مي‌توان گفت كه اين حساسيت يك نوع استفاده‌ي ابزاري از زن مي‌تواند باشد و در تشكيل كابينه بايد شايسته سالاري يعني به دور از نگاه‌هاي جنسيتي و صنفي لحاظ شود، اگر آقاي احمدي‌نژاد وزير زن انتخاب نكنند مواخذه نخواهد شد. اما اگر زنان يا روحانيوني هستند كه شايستگي پذيرفتن اين مسووليت را دارند بايد به آنها سپرده شود، البته من معتقدم روحاني بودن به معناي آشنايي با مباني آنديشه‌ي اسلامي و اجتهاد ديني، قطعا يك امتياز و ويژگي مثبت است كه قطعا بايد لحاظ شود، البته اين ملاك‌ها، ملاك‌هاي فرعي هستند چرا كه اين نگاه صنفي و جنسيتي به كابينه ضربه مي‌زد.

وي در ادامه با روشن خواندن آينده، بر روند مردم‌سالاري يعني يك روند دموكراتيك در تشكل كابينه تاكيد كرد و افزود: مردم نبايد نگران باشند و اگر از كابينه ناراضي باشند مي‌توانند نظرشان را آن طور كه مي‌خواهند به مشاوران ايشان بگويند و به هر حال تشكيل كابينه كه آخر دنيا نيست.

عضو انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران:
ـ وزرا بايد سابقه‌ي مديريتي داشته باشند
ـ مشكل راست سنتي با راست جديد در معرفي كابينه مشخص شد

عضو شوراي مركزي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران با بيان اينكه «جناحي كه راي آورده جناح راست جديدي است كه در چارچوب‌هاي قبلي تعريف راست نمي‌گنجد» گفت: خيلي از جبهه‌هاي مختلف راست سنتي در انتخابات از اين تفكر حمايت نكردند.

« علي مسيحي » در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي ايسنا افزود: راست سنتي با جريان جديد مشكل دارد و اختلافات فكري كه اين جريان با راست سنتي دارد با گذشت زمان شفاف‌تر مي‌شود و تا امروز هم خود را در معرفي كابينه نشان داده است.

وي روش‌هاي اجرايي متفاوت و همين طور شيوه‌هاي تصميم گيري مختلف اين دو طيف را عامل مهمي در اختلاف نظر‌هاي موجود در مسير معرفي كابينه دانست.

مسيحي افزود: با توجه به مواردي كه در انتخابات پيش آمد امروز هر طيفي سهم خود را از بين اين جريان مي‌خواهد و بعضي از گروه‌ها نيز خود را محق مي‌دانند كه سهمي از جريان پيش آمده داشته باشند.

اين فعال دانشجويي اظهار داشت: بر اساس صحبت‌هاي خود جناح‌ها گفته‌اند از ليست 60 – 70 نفره‌، 7 – 8 نفرشان را بيشتر نمي‌شناختيم، در حالي كه سابقه‌ي مديريتي براي پستي مثل پست وزارت اهميت دارد. پست وزارت پست سنگيني است كه هزينه‌هاي زيادي دارد. كسي كه مي‌خواهد در اين پست فعاليت كند بايد سابقه مديريتي داشته باشد.

وي افزود: طيف وسيعي كه به دكتر احمدي‌نژاد راي دادند بر اساس شعارهاي او خواستار دستيابي به نوعي تعادل بوده‌اند اما اگر كابينه‌اي كه مي‌خواهد تشكيل شود كابينه‌ي يكدستي باشد و تنها يك تفكر در آن باشد در واقع اين شعارها تحقق نيافته است و دولت جديد پشتوانه‌اي كه بايد داشته باشد را از دست مي‌دهد و عده‌اي كه به او راي داده‌اند دچار ترديد مي‌شوند كه شعارهاي كابينه‌ي هفتاد ميليوني و كابينه‌ي فراجناحي تنها شعارهايي بوده است كه براي پيروزي در انتخابات مطرح شده‌اند.

اين عضو شوراي مركزي انجمن اسلامي دانشگاه تهران افزود: مشكل اصلي ليست‌هاي مختلف اين است كه در همه‌ي آنها آنچه ديده مي‌شود تفكر يكدستي‌ و يكطرفه‌اي است كه افراد مطرح در آن كابينه دارند.

مسيحي افزود: با وجودي كه شخصي كه در انتخابات رياست جمهوري راي آورد با كار وسيع تشكيلاتي روي كار آمد اما امروز تشكيلاتي كه پاسخگو باشد هنوز وجود ندارد، به همين دليل درباره‌ي كابينه تنها شنيده‌هايي مطرح است. با اين وضعيت اگر قرار باشد كابينه در ظرف چند روز آينده معرفي شود در اين صورت يك عمل شتاب‌زده كه روي آن بررسي چنداني نشده، بوده است. در مدت دو سه هفته نمي‌توان براي پست‌هايي چون مسووليت وزارتخانه‌ها تصميم گرفت.

وي ادامه داد: انتظار اين است كه رييس جمهور بر اساس شعارها عمل كند و خود را متعلق به يك جناح و يك طيف خاص نداند. رييس‌جمهور، رييس‌جمهور همه‌ي طيف‌هاست.

دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه علامه:
ـ بيشتر اختلاف جناح راست بر سر كابينه، اقتصادي است
ـ احمدي‌نژاد از روحانيون زيادي در كابينه استفاده مي‌كند

دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه علامه طباطبايي درباره‌ي پاره‌اي اختلافنظرها درباره‌ي كابينه‌ي آتي اظهار داشت: بيشتر اختلافات جناح راست، ناشي از تفكر اقتصادي‌شان است.

« مرتضي اصلاح‌چي » در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: اقتصاد راست سنتي مبتني بر بازار است؛ در حالي كه راست جديد تا حدودي تفكرات سوسياليستي در مورد اقتصاد دارند. هم‌چنين راست سنتي خيلي راديكال نيست ولي اين راست جديد ممكن است بخواهد راديكال‌تر عمل كند.

وي هم‌چنين افزود: تصور مي‌شود احمدي‌نژاد بر خلاف گفته‌ي خود كه كابينه‌ي هفتاد ميليوني است، بخش عمده‌اي از وزراي خود را از افراد مورد اعتماد و بي‌تجربه، از طريق روابط دوستانه انتخاب مي‌كند.

اين فعال دانشجويي گفت: طبيعي است كه احمدي‌نژاد از روحانيون زيادي در كابينه‌ي خود استفاده مي‌كند ولي در مورد حضور زنان، پيش‌بيني مي‌كنم در سطح وسيع كه در حد معاون و مشاور از آن استفاده كند.

اصلاح‌چي در پايان اظهار داشت: احمدي‌نژاد تاكنون درباره‌ي معرفي كابينه شتابزده عمل نكرده است و در كمال آرامش بدون جنجال مطبوعاتي آنها را انتخاب كرده و اخبار منتشر در مورد كابينه عمدتا حدس و گمانه‌هاي مطبوعات است.

عضو شوراي تبيين مواضع بسيج دانشجويي:
ـ تجربه مهمترين عامل در تعيين كابينه نيست
ـ احمدي‌نژاد با حمايت جناح راست روي كار نيامده است

عضو شوراي تبيين مواضع بسيج دانشجويي استان تهران با بيان اينكه «در تعيين كابينه، تجربه مهمترين عامل نيست»، گفت: در مورد احمدي‌نژاد هم به كرات بي تجربگي مطرح شد ولي مردم با تمام اين حرف و حديث‌ها كسي را انتخاب كردند كه پارامترهاي ديگر او اهميت بيشتري داشت.

« اعتماديان » در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار داشت: مهمترين دليل اختلاف احزاب اصولگرا بر سر تعيين كابينه اين است كه احمدي‌نژاد با حمايت جناح راست روي كار نيامده ولي به هر حال بايد از نظرات مختلف استفاده كرد.

مسؤول بسيج دانشجويي دانشگاه علم و صنعت، افزود: مشورت درباره‌ي تعيين كابينه لازم است و حتما احمدي‌نژاد در حد توان و به اندازه‌ي كافي اين كار را كرده است؛ در دوره‌هاي قبل نديديم كه رييس جمهور پيش از انتخاب تا اين حد درگير كار شود و شبانه روز مشغول بحث و بررسي در مورد كابينه باشد.

وي درباره‌ي حضور زنان و روحانيون در كابينه، اظهار داشت: اين موضوع در اولويت نيست كه راجع به آن بحث شود، يك ويژگي است كه در كنار پارامترهاي ديگر قرار مي‌گيرد و شايستگي را رقم مي‌زند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha