كشت سطحي در شهر باستاني ”جنديشاپور“ يعني چه؟ مدير ادارهي ميراث فرهنگي و گردشگري دزفول: بررسيها نشان داده كه هيچگونه اثر باستاني در اين زمينها وجود ندارد
شهر باستاني جنديشاپور در حاشيه جاده صفيآباد دزفول متعلق به دوره ساساني است و به سال 1310 با شماره 46 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
گزارش خبرنگار بخش ميراث خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) حاكي است: اين محوطه تاريخي داراي تپههاي باستاني بسياري است كه اداره امور اراضي دزفول آنها را به كشاورزان، واگذار كرده است و اين افراد به صاف كردن اين تپهها و تخريب زمينهاي جنديشاپور پرداختهاند.
در حاليكه شهر باستاني جنديشاپور هماينك صددرصد تخريب شده و پرونده اين موضوع پس از دو سال در مرحله صدور راي قرار گرفته است، گفته ميشود كه مدير اداره ميراث فرهنگي و گردشگري دزفول رضايتنامهاي مبني بر تخريب اين اراضي و فعاليت كشاورزان ضميمه پرونده كرده است. اين در حالي است كه به زعم مسؤولان اداره ميراث فرهنگي و گردشگي استان وي به هيچ عنوان صلاحيت صدور چنين رضايتي را نداشته است.
در همين حال، مهدي محمدزاده ـ مدير اداره ميراث فرهنگي و گردشگري دزفول ـ به خبرنگار بخش ميراث فرهنگي ايسنا گفت: پيش از اين نيز تخلفاتي صورت پذيرفته است؛ اما در حال حاضر هيچ تخلفي در مورد تخريب جنديشاپور و يا تپهها و آثار باستاني آن صورت نميگيرد و در صورت مشاهده با متخلفين برخورد خواهيم كرد.
وي توضيح داد: اداره امور اراضي، اين زمينها را كه در همجواري جنديشاپور ـ و نه در خود شهر باستاني ـ قرار دارند به هفت هيات كشاورزي واگذار كرده است. ما قصد داريم با پيگيري اين موضوع و برگرداندن زمينها به اداره ميراث فرهنگي و تصفيه حساب با كشاورزان آنها را در اختيار خود بگيريم.
محمديزاده ادامه داد: با حضور كارشناس ارشد باستانيشناسي اداره ميراث فرهنگي دزفول و كارشناس ارشد باستانيشناسي سازمان ميراث فرهنگي و خودم كه كارشناس ارشد رشته معماري هستم اين زمينها را به لحاظ سطحي بررسي كرديم و متوجه هيچگونه اثر باستاني نشديم اما در اعماق زمين امكان وجود آثار باستاني وجود دارد.
مدير اداره ميراث فرهنگي و گردشگري دزفول تصريح كرد: صادق محمدي ـ رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان ـ دايره پژوهشي و حقوقي و حراست سازمان را در جريان تمام امور مربوط به كشاورزي در زمينهاي مجاور جنديشاپور قرار داد و مصوب شد كه مجوز كشت سطحي بلامانع است و كشاورزان با حضور قطعي كارشناس اداره ميراث فرهنگي دزفول و يا كارشناس سازمان ميتوانند بدون خاكبرداري، حفر جوي و چاه به كشاورزي بپردازند.
وي در عين حال اظهار كرد: برخي از زمينهاي واگذار شده به آقايان خانعلي حاوي آثار باستاني در اعماق زمين هستند اما مشروط به كشت سطحي ميتوانند كشاورزي كنند.
محمديزاده با اظهار تاسف از سنگاندازي بعضي عوامل مغرض در راه فعاليت كشاورزان تاكيد كرد: عدهاي معتقدند بايد كشاورز را آزار داد و تهديد كرد تا به اين زمينها تجاوز نكند اما ما بر اين باوريم كه كشاورزان در اينگونه زمينها ميتوانند كشت سطحي انجام دهند و اگر خلاف آن را انجام دهند با آنها برخورد خواهد شد؛ ضمن اينكه اين زمينها در منطقه جنديشاپور واقع نشدهاند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات