رييس انجمن دوستداران ميراث فرهنگي ايذه: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان ميخواهد ”تاق طويلهي قرن 21 “ را بسازد؟!
شهرداري با گرفتن مجوز ساخت و ساز در حريم ”تاق طويه “ با امضاي رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان، باعث تخريب كامل ترانشههاي تحقيقاتي و كارگاههاي آجرپزي دوران گذشته شد.
فرامرز خوشاب ـ رييس انجمن دوستداران ميراث فرهنگي ايذه (تارشيا) ـ در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اعلام اين خبر و با اظهار تاسف از بالا گرفتن قضيه ساخت و ساز در حريم ”تاق طويله “ تصريح كرد: شهرداري در اين محيط تاريخي هر كاري كه خواسته انجام داده و به صورت گستردهاي باعث تخريب ”تاق طويله “ شده است.
وي در خصوص چگونگي ساخت و سازها توضيح داد: شهرداري نه تنها در حريم اصلي ”تاق طويله “ خاكبرداري، خاكريزي، چمنكاري، درختكاري و جدولبندي انجام داده؛ بلكه در حريمي كه جعفر مهركيان به عنوان ميراث فرهنگي معرفي كرد و كميته جرايم آن را تاييد كرده نيز دست بردهاند.
خوشاب با تاكيد بر اين موضوع كه در هيچ جاي دنيا اقدام به ساخت و ساز در عرصه ميراث فرهنگي نميشود، يادآور شد: در تاريخ 84/04/30 جلسهاي با حضور رييس ميراث فرهنگي، فرماندار، نماينده زمين شهري، شهردار و شوراي شهر در فرمانداري تشكيل شد و ما شديدا نسبت به اين قضيه اعتراض نموديم اما دم و دستگاه ميراث فرهنگي استان از طرفي تخريب را تكذيب و بخش حقوق از طرف ديگر تاييد ميكنند.
خوشاب اظهار كرد: در اين خصوص نامههايي به يونسكو، استانداري، فرمانداري، رييس سازمان و رييس سازمان استان فرستاده شده؛ اما جواب قانع كنندهاي دريافت نكردهايم. اگر اين روند ادامه پيدا كند و مسؤولان اداره كل راحت بنشيند و نظاره كنند و با اين پيشنهادات و نظريات مدرنسازي كه ارايه ميشود تا چندي ديگر ”تاق طويله قرن 21 “ را خواهند ساخت!
وي همچنين گفت: رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان بايد مطمئن باشد كه اگر تمام توجه خود را به گردشگري و درآمدزايي معطوف كند، در ادامه راه موفق نخواهد شد چرا كه فقط ميراث فرهنگي و بحث گردشگري با هم ارتباط مستقيم دارند.
رييس انجمن دوستداران ميراث فرهنگي ايذه (تاريشا) تصريح كرد: وقتي يك فرد اداري نسبت به سازمان خود اين گونه بيتوجه است، بايد منتظر عواقب ناگوار آن باشد. اگر رييس سازمان ميراث فرهنگي اين مساله را مورد توجه قرار ندهد، از وي به ديوان عدالت اداري شكايت خواهيم كرد.
خوشاب خاطرنشان كرد: اگرچه به مديريت صادق محمدي فوقالعاده اعتقاد دارم، اما ايشان نبايد فراموش كند دستگاهي كه خود متولي ميراث فرهنگي است با صدور مجوز ساخت و ساز در حريم يك اثر تاريخي اجازه دخل و تصرف به ادارههاي ديگر را نيز خواهد داد.
رييس تاريشا افزود: تعجب ميكنم؛ آيا سازمان بايد حريم ميراث فرهنگي را مشخص كند يا شهرداري!؟ اگر شهرداري بايد اين حريم را معلوم كند پس ادارههاي ميراث فرهنگي كنار بكشند تا ما تكليف خود را بدانيم!
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات