2900 هنرجوي صنايع دستي در بم آموزش ديدند
رئيس اداره صنايع دستي شهرستان بم گفت: يک دوره فشرده آموزش صنايع دستي توسط اداره صنايع دستي شهرستان بم براي 2900 نفر در سه دوره مقدماتي، متوسط و تکميلي در بم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بخش صنايع دستي ايسنا، محمد مطهرينيا افزود: بعد از زلزله دي ماه وظيفه خود دانستيم که مانند ساير ارگانها کارهايي در حد توان اداره براي شهروندان انجام دهيم، به همين منظور بعد از شناسايي حدود 5000 نفر از علاقمندان به کارهاي صنايع دستي، حدود 2900 نفر از آنها را در اين دورهها آموزش داديم.
وي در مورد برگزاري اين کلاسها گفت: کلاسهاي آموزشي در 11 مرکز اردوگاهي و دو مرکز ثابت در شهر بم و بروات برگزار شدند که جهت آموزش از مربياني که از استانهاي کرمان، سيستان بلوچستان، خوزستان، يزد، اصفحان و شيراز به بم دعوت شده بودند استفاده کرديم.
رئيس اداره صنايع دستي بم در ادامه گفت: طرح آموزش صنايع دستي زنان سرپرست خانوار جهت توانمندسازي زنان از ارديبهشت 83 شروع و تا خردادماه 84 ادامه داشت، اين کلاسها با همکاري ستاد شهر سالم بم، کميسيون بانوان، استانداري کرمان و با سرمايه گذاري سازمان بهداشت جهاني WHO برگزار شده است.
مطهري نيا در خصوص ساخت مرکز صنايع دستي بروات گفت: ساخت مرکز آموزش صنايع دستي شهر بروات با زيربناي 180 متر به مدت 20 روز ساخته شده، در اين مرکز در حال حاضر ده رشته گليم بافي، پته دوزي، سوزن دوري، مشبک و ... در دو شيفت آموزش داده مي شود.
وي ادامه داد: مرکز آموزش صنايع دستي شهرستان بم قبل از زلزله فعال بود که در زلزله 85 درصد تخريب شد و بعد از زلزله با توجه به ذوق و استعداد بالاي هنرجويان بمي در شهرک رزمندگان ساخته و به بهره برداري رسيده است.
او در پاسخ به اينکه آيا صنايع دستي بعد از پايان دوره آموزش هنرجويان از آنها حمايت خواهد کرد گفت: هدف اوليه ما بيشتر آموزش افراد بصورت رايگان بوده، ولي به مناسبت هفته صنايع دستي به افرادي که در طرح ضربتي شرکت کردهاند دارقالي و ابزار اهداء خواهيم کرده و توليدات آنها را به صورت تضمين خريداري ميکنيم.
مطهرينيا همچنين در رابطه با ايجاد کارگاههاي توليدي در سطح شهر گفت: هدف اصلي ما آموزش هنرجويان بوده ولي در نظر داريم کارگاههايي داير کنيم و پيشنهاداتي هم به مسئولين دادهايم که در شهرستان و چند روستا اين کارگاهها ايجاد شوند تا وضعيت هنرجويان ساماندهي شود و در صورت موافقت اين کار عملي خواهد شد.
او در خصوص صادر کردن محصولات صنايع دستي به خارج از کشور اظهار داشت: اولاً بايد به بحث کيفيت محصولات توليد شده پرداخت و بعد بايد از طراحي نو و به روز دنيا استفاده کنيم و به توليد انبوه رو بياوريم تا بتوانيم به خارج از کشور صادر کنيم.
مطهري نيا يادآور شد: نمايشگاهي از بهترين آثار هنرجويان بمي را در شش نمايشگاه در سطح شهرسان بم، چهار نمايشگاه در سطح استان، سه نمايشگاه کشوري و يک نمايشگاه در مانتواي ايتاليا برگزار کرديم.
رئيس اداره صنايع دستي شهرستان بم در پايان گفت: برنامه عمران مثل متحد (UNDP) طرحي داده که اين طرح شامل: بحث بازاريابي جهاني، به روز کردن توليدات بخش صنايع دستي در شهرستان، توسعه رشته هاي صنايع دستي فرستادن 12 نفر از نيروهاي مجرب به تايلند براي آموزش و آوردن دو نفر مربي از تايلند به شهرستان بم ميباشد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات