از آثار مسگري تزئيني در كشورهاي حاشيهي خليج فارس استقبال زيادي ميشود
تحقيقات نشان داده كه ميان شمار توريستهاي ورودي و ارزش صادرات صنايع دستي ارتباط مستقيمي وجود دارد. بر همين اساي كشورهاي پيشرو در گردشگري در اماكن پرتردد توريستي دست به كار برگزاري نمايشگاههاي صنايع دست شدهاند. اين ايده هر چند در ايران نيز در حال عملي شدن است، اما با توجه به تحولات گردشگري كشورمان از سرعت بيشتري برخوردار شود. چرا كه اين امر بر معرفي صنايع دستي به اضمحلال رفته ايران تاثيرات زيادي خواهد گذاشت.
مسگري يكي از اين صنايع است كه با گذشت زمان در معرض فراموشي قرار گرفته است.
در مسگري تزئيني صنعتگران نقوش مورد نظر را با استفاده از كاغذ روغني، روي ورهاي مسي با ضخامت 1/5 تا 3 ميليمتر طراحي و با استفاده از ابزارهاي سادهاي از قبيل انواع چسب، چراغ، الكل، قيچي، پنبه و اطوي گلسازي، اين نقوش را برش و حالتدهي و سپس بروي تابلوهاي مختلف نصب ميكنند.
اين هنر با ديگر صنايع دستي قابل تلفيق است. از اشكال و نقوش حيوانات، پرندگان، انسان، گل و گياهان با ظرافت و زيبايي در آن استفاده ميشود، مسگري تزئيني را 5 سال پيش يك هنرمند تفرشي وارد استان كرده و اكنون تعداد معدودي از هنرمندان به آن اشتغال دارند.
به گفتهي، صنعتگران نبود فضاي كارگاهي، كمبود ورقههاي مسي و نقدينگي از مهمترين مشكلات صنعتگران اين رشته دستي است.
مرادي كارشناس صنايع دستي استان مركزي، نيز با بيان اينكه از آثار مسگري تزئيني در كشورهاي حاشيه خليج فارس استقبال زيادي ميشود، به ايسنا گفت: مديريت صنايع دستي استان مركزي در نظر دارد امسال 2 دوره آموزشي براي 30 نفر از علاقمندان به اين رشته برگزار كند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات