*تا روز جهاني صنايع دستي* صنعت گردشگري و صنايع دستي ميتوانند موجب رونق يكديگر باشند
كارشناس صنايع دستي استان سمنان گفت: صنعت گردشگري و صنايع دستي ميتوانند موجب رونق يكديگر باشند و صنايع دستي ميتواند به شناخت منطقه كمك كرده و منبع درآمدي براي توليد كنندگان صنايع دستي به شمار آيند.
افسانه لك كارشناس صنايع دستي استان سمنان در گفتوگو با خبرنگار بخش «صنايع دستي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به برنامههاي سال جاري اين سازمان افزود: فعاليتهاي سال جاري به دو بخش تقسيم شده كه شامل فعاليتهاي آموزشي و فعاليتهاي بازرگاني است.
وي ادامه داد: با برگزاري كلاسهاي آموزشي سعي داريم رشتههايي كه در حال منسوخ شدن است را احياء كنيم و براي كلاسهاي آموزشي تئوري و عملي رشتههاي مختلفي از جمله سفال، سراميك، گليم، گبه ،جاجيم و رو دوزيهاي سنتي را در نظر گرفتهايم.
كارشناس صنايع دستي استان سمنان در خصوص تعداد مراكز آموزشي خاطر نشان كرد: حدود 14 مركز آموزشي، كه تعداد 7 مركز آن در شهرهاي سمنان ، گرمسار، دامغان، شاهرود و .... فعال است در اين استان وجود دارد.
وي در رابطه با برگزاري نمايشگاه و همايش در اين استان گفت: به علت اين كه هنوز اعتبارات لازم براي برگزاري نمايشگاه و همايش در نظر گرفته نشده و ما برنامهريزيهاي لازم را در اين زمينه انجام ندادهايم نميتوانيم زمان برگزاري همايش و نمايشگاه را عنوان كنيم.
لك در خصوص همكاري سازمان صنايع دستي اين استان با ساير سازمانها افزود: سازمان صنايع دستي با ساير سازمانها از جمله سازمان امور زندانها، سازمان بهزيستي ، و اموزش و پرورش توافقنامههايي را امضاء كرده است.
وي در ادامه گفت: سازمان صنايع دستي قصد دارد براي پر كردن اوقات فراغت و ايجاد منبع درآمدي براي زندانيان كلاسهاي آموزشي صنايع دستي را برگزار كند.
كارشناس صنايع دستي استان سمنان در خصوص همكاري با آموزش و پرورش خاطر نشان كرد: سازمان صنايع دستي در خصوص كارورزي و كار آموزي در شاخه كار و دانش قراردادي را با آموزش و پرورش منعقد كرده است.
وي در ادامه گفت: قصد داريم دانش آموزاني كه در رشتههاي صنايع دستي در آموزش و پرورش آموزش ديدهاند به سازمان صنايع دستي معرفي كنيم تا مدارك آن رشته را به آنها ارائه كنيم.
لك در رابطه با وضعيت صنايع دستي استان سمنان افزود: با توجه به پتانسيلهايي كه در رشته صنايع دستي استان سمنان وجود دارد اقدام به برگزاري اتحاديه و شركت تعاونيهايي در اين استان شده است.
وي در خصوص ميزان صادرات صنايع دستي اين استان گفت: صادرات صنايع دستي به ساير استانها حدود 14 ميليارد و 350 ميليون ريال در سال 82 بوده است صنايع دستي به خارج از كشور در سال 82 ، 4 ميليارد و 800 ميليون دلار بوده است.
كارشناس صنايع دستي در ادامه افزود: صنايع دستي استان به صنعتگران مجوز توليد براي ايجاد شغل ارائه ميكند تا از اين راه منبع درآمدي براي صنعتگران باشد.
وي در رابطه با تاثير نمايشگاهها در پيشرفت صنايع دستي افزود: چنانچه صنعتگران ما بتوانند عرضه براي توليدات خودشان داشته باشند در نتيجه با انگيزه بيشتري كار ميكنند و خلاقيت بيشتري را از خود نشان ميدهند.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: حضور در نمايشگاه موجب ميشود تا صنعتگران سليقههاي بازار را پيدا كنند و منبع درآمدي داشته باشد و همچنين بتوانند خودشان را به جامعه معرفي كنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات