شهردار سابق يزد: «ونيز» شهري است كه بر آب غلبه كرده و «يزد» بر كوير
شهردار سابق يزد گفت : ونيز شهري است كه روي آب بنا شده است و بر آب غلبه كرده و يزد نيز شهري است كه در دل كوير ايجاد شده و به عبارتي بر كوير غلبه كرده است.
مهندس علي اكبر آرامون، شهردار سابق و مشاور استاندار يزد در گفتوگو با خبرنگار ايسنا اظهار داشت: مردم در حاشيه كوير شهري بنا كردهاند كه هزاران سال از قدمت آن ميگذرد و اين فرهنگ است كه آن را بنا كرده و سال 84 سال آشنايي با اين فرهنگ و سنن است.
وي افزود: يزد دومين شهر خشتي دنيااست و جاذبههاي بسيار خوبي دارد. از جمله بافت تاريخي گلين دست نخورده كه در دنيا بي نظير است و براي بسياري از گردشگران خارجي شناخته شدهتر از ايرانيها است و گاهي بعضي ايرانيها و حتي يزديها خيلي روي اين پتانسيلها شناخت ندارند يا با تعمق نگاه نكردهاند.
آرامون در ادامه گفت: لازم بود موقعيتي پيش بيايد كه اين وضعيت شهر بيان شود و گردشگران بيشتري با اين بافت شهر و با فرهنگ مذهبي يزد كه مردماني بودهاند كه در طول تاريخ بيشترين نقش را داشتهاند، آشنا شوند.
مشاور استاندار يزد ادامه داد: شهر يزد به لحاظ موقعيت جغرافيايي در جايي است كه اگر 40 كيلومتر به سمت شمال غرب يزد برويم، به كوير مركزي ميرسيم كه قويترين آدمها هم در تابستان بيش از 2 ساعت دوام نميآورند و اگر در جهت مخالف آن حركت كنيم به شيركوه ميرسيم كه در تابستانها هواي مطبوعي دارد . ضمن آن كه درشهرسازي رعايت موارد ميشده و براي غلبه بر گرما راهحلهايي ايجاد ميكردهاند.
وي با بيان اين كه 750 هكتار بافت تاريخي يزد متعلق به كل مردم ايران است و علاقمنداني در سراسر دنيا دارد گفت: در مورد بافت تاريخي براي نياكان مان وارثان خوبي نبودهايم و در جهت حفظ و احياي آن تلاش هاي جدي و مثمرثمري نيفتاده است.
آرامون خاطرنشان كرد:از محل اعتبارات سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري 70 ميليارد تومان به استان اختصاص داده شده كه حدود 40 ميليارد تومان آن توسط شهرداري دربافت تاريخي يزد هزينه خواهد شد تا اين نقيصه رفع شود.
مشاور استاندار تصريح كرد: ما وارثان كساني هستيم كه اين بناها را ايجاد كردند و طبيعي است كه در ساخت و سازهاي جديد به نحوي عمل كنيم كه آيندگان به نسلهاي بعدي ارائه كرده و به آن افتخار كنند. در اين زمينه گامهاي خوبي برداشته شده و براي سيماي شهر در بعضي جاها كه همخوان با سيماي تاريخي يزد نبوده حركتهايي انجام شده است.
شهردار سابق يزد افزود: سال گذشته در خيابان امام(ره) حركتي با اين هدف را انجام داديم كه زيبائيهاي بافت را نشان دهيم و زماني كه توازن و تقارن را نشان داديم، ثابت شد كه بناي با ارزش، زماني ماندگار ميشود كه داراي تقارن و نظم و سيماي خوبي باشد و براي اين منظور در شهرداري يزد اين فكر مورد توجه قرار گرفت كه خيابانهاي جديدمان متناسب با بافت تاريخي و معماري روز باشد .
وي ادامه داد: براي تمام خيابانها، طراحيها انجام شده و بايد سيماي آن خيابان با طرح متناسب باشد. اغتشاشاتي در سيماي شهر وجود دارد كه با اجراي اين طرح شاهد اين خواهيم بود كه وضعيت شهربهتر شود تا وارثان خوبي باشيم و بتوانيم براي آيندگان يه ميراث بگذاريم اين محقق نميشود مگر اين كه ارزشهاي يزد براي همه شناخته شود.
آرامون در ادامه گفت: در يك سال و نيم گذشته با كمك دانشگاه يزد و مشاوريني كه انتخاب شدند در جهت ساماندهي سيماي شهر و رفع اغتشاشات موجود حركت كرديم تا بگونهاي باشد كه هويت را نشان دهد . در حال حاضر ما حتي در بافت تاريخي مشكل ترافيك داريم و حتي براي تردد عابر پياده ناامني وجود دارد كه طرحهاي جامعي براي آنها تهيه شده و جهت اجرا ابلاغ شده است و شهرداري بايد با برنامه زمان بندي روند شهرسازي را به نحوي سامان دهد كه شايسته شهر تاريخي يزد با مردمان خوب،سازگار،قانع و سختكوش باشد . چون نياكان ساختهاند و ما هم بايد همت كنيم تا اين توازن و تعادل را در شهر برقرار كنيم.
مشاور استاندار يزد درباره فضاي شهر گفت: تلاش شهرداري به نظافت شهري، ساماندهي باغچهها و جدول ها و خيابان ها معطوف شده و طبق برنامه ريزي اي كه از قبل براي سازمان پارك ها و فضاي سبز شده بود درختكاري در اوج خودش است. گسترش و توسعه فضاي سبز نياز است.
وي افزود: نيمي از مردم يزد فاقد فضاي سبز و پارك هستند. سرانه فضاي سبز هر شهروند در يزد حدود 15 مترمربع بايد باشد در حالي كه در سال 81 ، 7 مترمربع و در سال 82 به 8 مترمربع رسيد و برنامهريزي شده بود كه امسال به 10 مترمربع برسد. فعاليت مضاعف و جدي نياز دارد كه بايد انجام شود.
آرامون در ادامه گفت: عليرغم كويري بودن در كمتر خانهاي است كه حداقل باغچه كوچكي نباشد. باغات اطراف شهر طبيعت را مطلوب كرده كه به دليل ساخت و سازها و مشكلات آبياري، درختان از بين رفته و شهرداري وظيفه دارد در شهر فضاي سبز را هم به لحاظ لطافت هوا و هم به لحاظ زيبايي توسعه دهد.در اين زمينه در سال 82 و 83 حدود 100 هزار مترمربع چمن كاري و گل كاري صورت گرفته است.
شهردار سابق يزد خاطرنشان كرد: در شهرداري براي سال جاري باغاتي را در كوچه بيوك يا هزار درخت به ميزان 15 هكتار در دست تملك داشتيم و همچنين تلاشهايي ميشود كه در جهت خط كشي خيابان ها تا پايان سال كار تمام شود. علائم راهنمايي و رانندگي و سايط نقليه خريداري شده تا نصب شود.
آرامون ادامه داد: آسفات معابر تقريبا به خاطر مخابرات و فاضلاب از بين رفته و در 2 سال گذشته تلاش مستمري را شهرداري انجام داده و روزانه 4 هزار و500 مترمربع آسفالت انجام شده است كه در حال حاضر معطل مانده و در اين جهت شهرداري تلاش بيشتري بكند.
مشاور استاندار در ادامه گفت:در سال خوش آمد همه مردم شريف يزد و مسوولين ميزبان مهمانان زيادي خواهند بود و بايد به نحوي عمل كنيم كه خصوصيات يزدي را در تمام جهات نشان دهيم و آن ها كه به يزد ميآيند ميخواهند با همه جنبههاي يزديها آشنا شوند.
وي در پايان گفت: روحيه و فرهنگ مهمان دوستي ما ميطلبد مسوولين خدمات شهر يزد از جمله شهرداري يزد و 20 شهرداري ديگر تلاش كنند شهر را آماده كنند تا از فرصتي كه در سال 84 پيش مي آيد اين امكان را فراهم كنند كه يزد قطب گردشگري شده و جاذبههاي خودش را نشان دهد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات