/زمان رسيدگي به وضعيت اسفناك پاسارگاد كي ميرسد؟/ يك باستانشناس خبر داد: پاسارگاد ظرفيت 50 سال عمليات كاوش را دارد كاوش در صفحهي مقدس پاسارگاد رها شده است
يك باستانشناس معتقد است كه تخت يا صفحهي مذهبي، محوطهي بااهميتي در پاسارگاد به شمار ميرود كه هنوز كار كاوش در آن كامل نشده است.
سيفالله كامبخش در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي ايسنا اظهار داشت: در صفحهي مذهبي پاسارگاد دو پلكان كشف شده كه يكي از آنها منتسب به ميترا (آتش) و ديگري مربوط به آناهيتا (آب) است و حتا مورخان گذشته نيز دربارهي اين دو سنگ صحبت كردهاند. درواقع اين صفحه، جايگاه مذهبي دارد و داريوش نيز بناهاي تخت جمشيد (پارسه، پرسپوليس) را بر روي صفحههاي رحمت استوار كرد. اين صفحهي مقدس در پاسارگاد هنوز به كاوش نياز دارد.
وي اضافه كرد كه اگر بخواهيم در پاسارگاد كاوش كنيم، حدود 50 سال بايد وقت بگذاريم. بنابراين در اين زمينه بايد اولويتها را شناسايي كنيم؛ چون لزومي ندارد تمام زمين را كالبدشكافي نماييم.
او با بيان اينكه سايت جهاني پاسارگاد با مشكلات و معضلاتي روبهرو است، گفت: يكي از مشكلات پاسارگاد، به آثار تنگه بلاغي مربوط ميشود كه با ايجاد سد، بخشي از آثار تاريخي پاسارگاد به زير آب ميرود؛ آثاري كه به دولتشهر كوروش مربوط هستند و از اين نظر براي ايرانيان، اهميت فراواني دارند.
كامبخش دربارهي كاوشهاي انجام شده در پاسارگاد، يادآوري كرد: ديويد استروناخ كه رييس هيات باستانشناسي انگليسي بود و به شكل مستمر در ايران حضور داشت، تا پيش از انقلاب در پاسارگاد كاوش كرد و آُثار متعددي را به دست آورد كه از جملهي آنها ميتوان به گوشوارههاي طلا و ظروف سفالي مربوط به دورهي اردشير دوم اشاره كرد. پس از انقلاب نيز كاوشهايي در آن محوطه انجام شد كه البته بخش زيادي از منطقه، كاوش نشد و به صورت سرگردان باقي ماند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات