رييس فدارسيون بين المللي ديابت: يك ميليارد و 700 ميليون نفر از مردم جهان در معرض بيماريهاي ناشي از چاقي قرار دارند
دكتر پي يره لفبره، رييس فدارسيون بين المللي ديابت به مناسبت روز جهاني ديابت پيامي را براي بيماران ديابتي سراسر جهان ارائه كرد.
به گزارش خبرنگار « بهداشت و درمان » خبرگزاري دانشجويان ايران در ابتداي اين پيام كه در سمينار يك روزه ديابت قرائت شد، آمده است: در سالهاي اخير روز جهاني ديابت بر عوارض ديابت تاكيد داشته است عوارضي چون بيماريهاي قلب ـ عروق، عوارض چشمي و كليوي؛ امسال روز جهاني ديابت بر يكي از مهمترين عوامل خطر ابتلاء به ديابت نوع 2 يعني چاقي تمركز دارد ، لذا شعار امسال روز جهاني ديابت «مبارزه با چاقي، پيشگيري از ديابت» است.
چاقي و ديابت در حال حاضر سلامت مردم و اقتصاد را در تمامي كشورهاي جهان تهديد مي كند در حال حاضر بيش از 1/7 ميليارد نفر در دنيا در معرض بيماريهاي غير واگير وابسته به چاقي نظير ديابت و بيماريهاي قلبي و عروقي قرار دارند. اضافه وزن و چاقي در كودكان و نوجوانان نيز در حال افزايش است . لذا روز به روز تعداد كودكاني كه مبتلا به ديابت نوع 2 مي شوند افزايش مي يابد . بيماري كه سابقا منحصر به سنين بزرگسالي و سالخوردگي بود .
به گزارش ايسنا، در بخش ديگري از اين پيام آمده است : افزايش وزن و چاقي عوامل خطر اصلي ابتلاء به ديابت نوع 2 هستند كه كاملا قابل اصلاح و تعديل است. تغيير شيوه هاي غلط زندگي و داشتن تغذيه صحيح و فعاليت بدني مي تواند ابتلاء به ديابت نوع 2 را به تاخير انداخته و در بسياري از موارد پيشگيري كند؛ همچنين از احتمال ايجاد عوارض ديابت در افراد مبتلا به ديابت بكاهد و تخمين زده مي شود كه با پيشگيري از افزايش وزن و چاقي در بالغين ميتوان حداقل از نيمي از موارد ديابت نوع 2 پيشگيري كرد .
تلاشهاي فردي براي متوقف كردن اين اپيدمي به تنهايي كافي نيست و نياز به تلاش هماهنگ بين متخصصين پزشكي، سياستگذاران بهداشتي و بخش خصوصي وجود دارد تا بتوان از اين خطر بزرگ براي تماي افراد جامعه كاست. براي نيل به اين هدف اجراء و ترويج سياستگذاري هاي مختلفي در بخش بهداشت، حمل و نقل، كشاورزي و اقتصادي مورد نيازست تا بتوان مردم را از كودكي به داشتن زندگي سالم تشويق كرد، سياستگذاران كشورها بايد از پي آمدهاي كلان اقتصادي و اجتماعي افزايش شيوع ديابت و چاقي كه بر فرد و جامعه تحميل خواهد شد ، مطلع و آگاه شوند.
به گزارش ايسنا، رييس فدارسيون بين المللي ديابت در پايان اين پيام تصريح كرد: روز جهاني ديابت اولين قدم براي افزايش آگاهي جهاني در مورد ديابت بوده و فرصت مناسبي براي اطلاع رساني در مورد ارتباط مستقيم بين اضافه وزن وچاقي و ديابت به عموم جامعه، تيم مراقبت پزشكي، سياستگذاران بهداشتي و رسانه هاي گروهي است. همچنين روز جهاني ديابت وسيله ارزشمندي در جهت افزايش دانش و آگاهي افراد ديابتي در مورد ديابتشان بوده تا بتوانند در كنار ديابت زندگي سالم و بدون خطري را داشته باشند .
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات