• دوشنبه / ۲۵ آبان ۱۳۸۳ / ۰۹:۱۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 8308-07224
  • خبرنگار : 71031

/همزمان با هفته ديابت/ رييس انجمن ديابت: 99درصد ديابتي‌ها از كنترل مطلوبي برخوردار نيستند پرنوشي، خستگي، كاهش وزن و بي‌حوصلگي شايع‌ترين علامت ديابت است

رييس انجمن ديابت ايران اعلام كرد:‌ حدود 4 ميليون نفر (5 درصد) در كشور دچار ديابت هستند.

دكتر اسدالله رجب در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، با بيان اين كه فرد مبتلا به ديابت با كاهش ترشح انسولين و يا عمل نكردن انسولين در بدن خود مواجه مي‌شود، اظهارداشت: انسولين يك ماده اصلي است كه از سلولهاي لوزالمعده ترشح و قند خون را تنظيم و كنترل مي‌كند و اگر انسولين به اندازه كافي در بدن ترشح نشود بدن با افزايش قند خون مواجه خواهد شد.

وي با تاكيد بر اين كه قند خون بيماران بايد بين 60 تا 140 ميلي‌گرم در دسي ليتر باشد، ديابت را دو نوع 1و2 برشمرد و اظهارداشت: ديابت نوع يك بيشتر در نوجوانان و افراد زير 30 سال ديده مي‌شود كه در اين نوع ديابت فرد مبتلا وابسته به انسولين است.

رييس انجمن ديابت ايران در ادامه با بيان اين كه 10 درصد ديابتي‌ها در كشور دچار ديابت نوع يك هستند كه افراد زير 30 سال به آن مبتلا مي‌شوند، شايع‌ترين نوع ديابت را نوع 2 دانست و به ايسنا گفت: اين نوع ديابت بيشتر در افراد بالاي 30 ديده مي‌شود و فرد مبتلا مي‌تواند با رژيم غذايي مناسب و ورزش، ديابت خود را كنترل كند.

رجب با بيان اين كه اكثر افرادي كه با علايم ديابت به پزشك مراجعه مي‌كنند حدود 5 تا 7 سال است كه مبتلا به اين بيماري شده‌اند ولي اطلاعي از بيماري خود ندارند، در ادامه شايع‌ترين علامت ديابت را پرادراري، پرنوشي، خستگي، كاهش وزن و بي‌حوصلگي خواند.

وي اضافه كرد:‌ اگر قند خون فرد مبتلا به ديابت كنترل نشود فرد دچار عوارضي همچون نارسايي قلبي، كليوي، نابينايي و حتي قطع عضو مي‌شود.

رييس انجمن ديابت همچنين با يادآوري اين كه ديابتي‌ها 3 تا 4 درصد بيشتر از ساير افراد دچار عوارض

قلبي ـ عروقي مي‌شوند، تاكيد كرد:‌ حدود 99 درصد اين بيماران در كشور از كنترل مطلوبي برخوردار نيستند.

وي تنها درمان ديابت نوع يك را انسولين دانست و افزود: فرد مبتلا با دريافت انسولين مورد نياز، مي‌تواند قند خون خود را كنترل كند.

وي به بيماران توصيه كرد كه از مصرف مواد غذايي حاوي قندهاي ساده همچون قند، شكر، شيريني‌جات خودداري كنند.

دكتر رجب درمان اصلي و مدرن ديابت را آموزش و كنترل قندخون دانست و خاطرنشان كرد: درمان نوين ديابت در ابتدا آموزش به افراد ديابتي و كنترل روزانه خون توسط بيمار است كه همراه با فعاليت جسماني و تغذيه صحيح و دارو كنترل مي‌شود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha