• جمعه / ۲۲ آبان ۱۳۸۳ / ۱۴:۰۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 8308-08484
  • خبرنگار : 71216

وزير بهداشت در پيامي به مناسبت روز جهاني ديابت: يك ميليون و 800 هزار نفر در كشور به ديابت مبتلا هستند ديابت سالانه 155 هزار سال از عمر ايرانيان را تلف مي‌كند

وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در پيامي به مناسبت روز جهاني ديابت تاكيد كرد: ديابت شايعترين بيماري متابوليك، اولين علت نابينايي، نارسايي كليوي و قطع عضو در بسياري از جوامع بوده و يكي از شايعترين عوارض آن بيماريهاي قلبي ـ عروقي است كه بايد آن را اولين علت مرگ در اكثر كشورهاي جهان دانست.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر مسعود پزشكيان در اين پيام مي‌افزايد: در حال حاضر 135 ميليون نفر در دنيا و يك ميليون و 800 هزار نفر در ايران به ديابت مبتلا هستند كه يكي از دلايل اين مساله تغيير دموگرافيك و گذار فرهنگي جوامع همراه با پديده پير شدن و سالمندي در كشورهاي در حال توسعه است كه آن را به اپيدمي جهاني تبديل كرده است.

در ادامه اين پيام آمده است: ديابت علاج قطعي ندارد و به نظر نمي‌رسد كه در آينده نزديك درمان قطعي آن ميسر شود اما بهترين راه درمان اين بيماري نظير بسياري از بيماريهاي ديگر، پيشگيري از آن است و خوشبختانه ميزان تاثير و كارآيي كنترل دقيق قند خون به حدي است كه در صورت رعايت دستورات بهداشتي درماني ميتوان از بروز يا پيشرفت عوارض ديابت پيشگيري كرد.

با وجود راهكارهاي مناسب براي پيشگيري از ديابت و عوارض آن متاسفانه شيوع اين بيماري در كشورهاي در حال توسعه با سرعت سرسام‌آوري در حال افزايش است. اجراي برنامه‌هاي پيشگيري و مراقبت از ديابت از سالها پيش در كشورهاي صنعتي جهان آغاز شد و علي‌رغم آن كه اين بيماري هم اكنون از مشكلات بهداشتي عمده در اين كشورهاست اما وجود ساختار مناسب به كنترل ديابت در سالهاي آتي كمك مي‌كند.

به گزارش ايسنا، در بخش ديگري ازاين پيام آمده است: در كشورهاي در حال توسعه هنوز اقدام جدي براي كنترل ديابت به عمل نيامده است. ماهيت ديابت و ساير بيماريهاي غير واگير بر خلاف بيماريهاي واگيردار به گونه‌اي است كه افزايش شيوع آنها به آهستگي صورت مي‌گيرد لذا به كندي قابل كنترل است. كشور ما نيز از اين قواعد مستثني نيست و رشد بيماري ديابت چشمگير است و اگر دير بجنبيم حدود 2 ميليون نفر ديگر به حجم بيماران ديابتي كشور اضافه خواهد شد.

نتايج تحقيقات و بررسي‌هاي متعددي كه طي سالهاي اخير در زمينه تعيين ميزان شيوع ديابت و عوارض آن به عمل آمده است، حاكي از افزايش تعداد مبتلايان به ديابت و عوارض ناشي از آن بوده كه صاحبان حرف پزشكي كشور هر روز با تعداد مبتلايان بيشتر روبرو مي‌شوند و در بسياري از موارد با كشف عوارض به وجود بيماري زمينه‌اي پي برده مي‌شود.

به گزارش ايسنا، اين پيام در ادامه تصريح مي كند :‌وزارت بهداشت نيز از سالها قبل ديابت را به عنوان اولويت بهداشتي قلمداد كرده و اقدامات متعددي را در راستاي كنترل اين بيماري به عمل آورده است. اين اقدامات از سال 75 با تشكيل «كميته كشوري ديابت» آغاز و پس از تهيه طرح پيشگيري و كنترل ديابت در 17 دانشگاه علوم پزشكي كشور به طور آزمايشي به اجرا درآمده و خوشبختانه پس از تجزيه و تحليل نتايج طرح آزمايشي و ارزشيابي آن، اين طرح مورد بازنگري قرار گرفته و در سال جاري به عنوان برنامه پيشگيري و كنترل بيماري ديابت در نظام سلامت كشور ادغام شده است.

از آنجا كه عمده ترين علت افزايش شيوع ديابت و ساير بيماريهاي غير واگير ريشه در شيوه زندگي مردم دارد ارتقاي سطح دانش و آگاهي جامعه در زمينه تغذيه و فعاليت جسماني، ‌مهم ترين راهكار پيشگيري از افزايش شيوع بيماريها و عوارض ناتوان كننده آن است. توجه به شعار امسال روز جهاني ديابت‌ «مبارزه با چاقي پيشگيري از ديابت» اشاره به اهميت شيوه زندگي دارد. چاقي ناشي از كم تحركي و مصرف مواد غذايي پر انرژي است و با تعديل انرژي دريافتي و افزايش فعاليت‌هاي جسماني مي‌توان از چاقي پيشگيري كرد يا به وزن ايده آل رسيد.

وزير بهداشت در پايان اين پيام با اشاره به عوارض جدي اين بيماري بر سلامت افراد و نهايتا سلامت جامعه و آثار ناخوشايند آن از جمله 155 هزار سال عمر از دست رفته افراد و سالانه 900 ميليون دلار ضرر اقتصادي براي كشور  بر ضرورت اهتمام بيشتر براي پيكار بهداشتي با اين بيماري و توانمندسازي مردم براي حفظ سلامت خود در برابر اين بيماري  با تدوين يك برنامه جامع و اطلاع‌رساني گسترده به مردم تاكيد كرده است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha