رييس مركز تحقيقات غدد درون ريز دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اعلام اين كه 16 درصد كودكان و نوجوانان چاق و در معرض ابتلاء به ديابت نوع 2 هستند ، گفت: براساس نتايج مطالعات انجام شده درشرق تهران 3 نفر از هر 100 هزار كودك به دليل چاقي يا سابقه فاميلي به ديابت نوع 2مبتلا هستند.
به گزارش خبرنگار « بهداشت و درمان » خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر فريدون عزيزي در سمينار يك روزه ديابت در جمع خانواده هاي بيماران مبتلا به ديابت گفت: براساس نتايج بررسي سه سال گذشته بر روي قند و ليپيد تهرانيها ، 5/1 درصد افراد بالاي 20 سال مبتلا به ديابت نوع 2 هستند و 5 درصد به اضافه وزن و چاقي مبتلايند .
وي افزود: با ادامه اين روند و عدم پيشگيري و با توجه به اين كه حركت هرم سني به طرف پيرسالي است، در سالهاي آينده با افزايش رو به رشد بيماري ديابت در كشور مواجه خواهيم شد .
به گفته وي، در دو دهه گذشته ، بيش از 50 درصد ايرانيان زير 15 سال بودند در حالي كه هم اكنون بيش از 50 درصد جمعيت در رده سني 15 تا 20 ساله قرار دارند كه با افزايش سن ابتلاء به چاقي و ديابت و بيماريهاي قلبي و عروقي افزايش مي يابد .
دكتر عزيزي با بيان اينكه چاقي در گذشته معضل بزرگسالان بوده، ادامه داد: در حال حاضر چاقي در جوانان رو به افزايش است كه از عوارض آن شيوع ديابت نوع 2 در سنين جواني است .
وي با اشاره به اپيدمي چاقي در جهان يادآور شد: از عوارض چاقي و ديابت، بيماريهاي قلبي و عروقي است كه عامل 30 تا 40 درصد از مرگ و ميرها در برخي از كشورهاست، لذا با جلوگيري از چاقي، ابتلا به ديابت، سرطان و بيماريهاي قلب و عروق كاهش مي يابد .
رييس مركز تحقيقات غدد دورن ريز دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: از راههاي پيشگيري از بروز ديابت نوع 2 كاهش وزن و اصلاح سبك زندگي و افزايش تحرك بدني است به نحوي كه هيچ دارويي از نظر اثربخشي قابل رقابت با آن نيست .
دكتر عزيزي در پايان يادآور شد: براساس گزارشات ارائه شده، وزارت بهداشت برنامه هاي مناسبي براي مبارزه با بيماريهاي واگيردار طي 13 سال اخير به عمل آورده و از سال 75 نيز برنامه ريزي هاي ويژهاي در ارتباط با بيماريهاي غير واگير از جمله ديابت صورت گرفته است.
انتهاي پيام
نظرات