معاون مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت با اعلام اين كه به زودي در سطح كشور شاهد راه اندازي كلينيكهاي ديابت خواهيم بود، گفت: پس از ماه مبارك رمضان در مناطق روستايي كه امكان كمتر دسترسي به سيستم بهداشتي ـ درماني وجود دارد، غربالگري ديابت در افراد بالاي 30 سال انجام مي شود.
به گزارش خبرنگار بهداشت ودرمان خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر عليرضا دلاوري در سمينار يك روزه ديابت كه به مناسبت روز جهاني ديابت در جمع خانوادههاي بيماران ديابتي برگزار شد، با بيان اين كه 35 تا 50 درصد ديابتيها از بيماري خود مطلع نيستند، گفت: به موجب اجراي طرح غربالگري ديابت در مناطق روستايي كليه افراد بالاي 30 سال موردمعاينه قرار گرفته و براي افراد چاق و يا داراي سابقه فاميلي ديابت و فشار خون تست رايگان ديابت انجام ميگيرد.
وي در ادامه ديابت را يك معضل سلامتي در كشور دانست و خاطر نشان كرد: در گذشته متوسط سن جمعيت كشور 21 سال بوده ولي طي يك دهه گذشته به 25 سال افزايش يافته كه اين حاكي از پير شدن چهره جمعيت در كشوراست ،در حالي كه با صنعتي شدن كشورها، افراد به طرف بي تحركي و مصرف غذاهاي آماده چرب و شور سوق پيدا ميكنند كه همگي از عوامل خطرساز ديابت است.
وي ديابت را از آن جهت حائز اهميت دانست كه علت بروز بسياري از بيماريها نظير امراض قلب عروق، كليوي و چشمي است و گفت: به اين جهت توجه بيش از حد به ديابت براي كنترل و پيشگيري از آن توصيه ميشود.
دكتر دلاوري با ابراز خرسندي از كنترل بيماريهاي واگيردار در كشور گفت: اين كنترل به نحوي بود، كه در ايران به عنوان منطقه آندميك تراخم ، ديگر موردي از اين بيماري ديده نميشود. اين در حاليست كه كنترل بيماريهاي غير واگير به راحتي بيماريهاي واگيردار نيست زيرا ريشه در رفتار افراد جامعه دارد.
معاون مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت در پايان پيشگيري و كنترل ديابت را از اولويتهاي كشوري دانست و يادآور شد: تغذيه نامناسب ، چاقي و ورزش نكردن، كم تحركي، استفاده از قند و چربي و مصرف دخانيات كه سبب تشديد عوارض ديابت ميشود همگي از عوامل خطر ابتلا به ديابت است.
انتهاي پيام
نظرات