/بازخواني حادثهي كوي دانشگاه تهران/15/ ديدگاههاي تعدادي از شخصيتها و مسوولان نظام
رييسجمهور 78/4/22
رييسجمهور اظهار داشت: حادثهي كوي دانشگاه فوقالعاده تلخ بود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران وي گفت: البته من نظر خود را پيش از اين اعلام داشتهام. اين حركت و اهانت به دانشگاه و محيط علم و برخورد خشونتآميز با دانشجويان براي همهي ما غير قابل تحمل بود و بدين جهت بلافاصله كميتهي ويژهاي از طرف دبيرخانهي شوراي عالي امنيت ملي تشكيل شد و به تاييد رهبر معظم انقلاب رسيد كه كار خود را با جديت ادامه داده و ميدهد.
خاتمي گفت: در برخورد با عوامل اين حادثه جديت وجود دارد و اميدوارم در آينده بتوانم با تفصيل و تحليل بيشتر در اينباره صحبت كنم. حادثهاي كه پنجشنبه شب رخ داد، بعد از يكي دو روز، جرياني انحرافي در آن پيدا شد و به نظر من اين جريان خير كشور را نميخواهد و هدفش لطمه زدن به اصل نظام و ايجاد آشوب و تشنج در جامعه است. خوشبختانه جامعهي دانشجويي برائت خود را از اين جريان اعلام كرد؛ زيرا رفتارهاي انجام شده با هيچيك از موازين سازگار نيست. علاوه بر آن مشخص شد كه عدهاي دستگيرشدگان دانشجو نيستند و قطعا سوءاستفادهاي از اين جريان ميشود.
وي افزود: اصولا جريان آشوب برخلاف مصالح نظام و ملت و شعارها و سياستهاي دولت است. دولتي كه شعارش مقابله با هرگونه خشونت و آشوبطلبي است. اين جريانات در مقابل دولت و بهخصوص شعار توسعهي سياس دولت قرار دارد. كارهايي كه آشوبطلبان انجام ميدهند خيري در آن نيست. بايد در برابر كساني كه به اموال عمومي آسيب ميرسانند و براي شهروندان مزاحمت ايجاد ميكنند ايستاد. به خاطر سياستهاي دولت و مصالح نظام ميكوشيم كه با اين خشونتها با خشونت برخورد نشود و تلاش ميشود كه اين اقدام با روشهاي قانوني صورت گيرد. ايجاد آشوب و اغتشاش كار دشواري نيست، ميخواهيم ياد دهيم كه با خشونت نيز ميتوان بدون خشونت برخورد كرد. مطالبي كه مطرح ميشود و شعارهاي تحريككننده عليه ارزشهاي نظام كه همراه با شعارهاي فريبدهنده و حمايت از دولت سر داده ميشود براي ايجاد تفرقه و زمينهي آشوب در جامعه است. ملت شريف ايران فريب نميخورد. امنيت كشور و شهروندان براي دولت و كميته ويژهي رسيدگي به حوادث كوي دانشگاه جدي است، من از مردم كه اين روزها تا حدودي آرامششان در بعضي از نقاط تهران به هم خورد معذرت ميخواهم و اطمينان ميدهم كه اين حركتها ادامه پيدا نكند و از ملت شريف ايران خواهش ميكنم هرچه بيشتر از اين جريانات دور باشند تا دولت راحتتر در اين زمينه عمل كند و مطمئن باشند كه اين مساله به لطف خدا خاتمه پيدا خواهد كرد. از مطبوعات و رسانههاي عمومي كه در مسير محكوم كردن اين خشونتها تلاش كردند تشكر ميكنم و از آنان ميخواهم تا اين روال و روش را با جديت دنبال كنند. همه بايد با آشوبطلبي و تخريب اموال و شعارهاي تحريككننده مبارزه كنيم و بكوشيم كه با اين جريان زشتي كه وجود دارد هرچند كه عمق و گستردگي ندارد برخورد كنيم. اطمينان ميدهم كه با استفاده از آگاهي مردم و اشراف نيروهاي اطلاعاتي و امنيتي مشكل ايجاد شده به زودي حل ميشود.
وزير دفاع 78/4/22
دريابان علي شمخاني، وزير دفاع گفت: از فردا (چهارشنبه) به هر قيمت ممكن امنيت كامل مردم تامين خواهد شد. در شش روز گذشته با سه جريان روبهرو بوديم؛ ابتدا يك حركت اصيل دانشجويي با هويت مشخص و برخوردار از حقيقت كه به دلايلي اعتراضاتي داشتند. متاسفانه به عمد يا غيرعمد، يك حركت محكوم كه از جانب همهي اركان نظام غير قابل قبول است توسط دستهاي از يك واحد نيروي انتظامي در كوي دانشگاه رخ داد كه دل و قلب رهبر معظم انقلاب را آزرد. در روزهاي ابتدايي اين تحرك، شعارها و اعتراضات در چارچوب قانون مطح شد و به همين دليل جلسات شوراي امنيت ملي تشكيل شد و نسبت به خواستههاي بهحق آنان واكنش نشان داد. به تدريج اين جريان از نظر كمي و كيفي مسير ديگري را طي كرد و شعارهاي قانوني تبديل به جريانات خارج از اصول شد كه حتي مورد اعتراض خود دانشجويان بود و بستري شد كه عناصر داخلي و خارجي از آن بهره بردند. حركت ديگر موج غيراصيل و خالي از حقيقي بود كه مسير قانوني و بحق دانشجويان را تبديل به يك انتهاي ناخوشايند كرد كه اين جريان سعي كرد آنچه را كه خود و اربابانش ميخواهند مورد بهرهبرداري قرار دهد. خويشتنداري مسوولان به خاطر تفكيك اين دو جريان اصيل و غيراصيل بوده است. استفاده از روشهاي قانونمند ما را به سمتي هدايت كرد كه با صبر و بردباري، ضمن تفكيك دو جريان كاملا منفك از هم، مسيري اتخاذ كنيم كه هم امنيت را حفظ كنيم و هم با عناصر فرصتطلب برخورد جديتري داشته باشيم.
رييس وقت شوراي اسلامي شهر تهران 78/4/22
«عبدالله نوري» روز سهشنبه حركتهاي چند روز گذشته در سطح شهر تهران را پرابهام خواند و خواستار پايان ناآراميها در پايتخت شد.
به گزارش ايسنا وي ضمن محكوم كردن حوادث اخير كوي دانشگاه تهران گفت: در حال حاضر يك وحدت عمومي ميان همهي مسوولان، دلسوزان، صاحبنظران، دانشگاهيان، روحانيان و نيروهاي ملي و مذهبي وجود دارد كه بايد خواستها و مطالبات مشروع از طريق قانون پيگيري شود. ضمن اينكه رفتار ما نبايد به تقويت كساني منجر شود كه درصدد براندازي نظام هستند. آنچه در كوي دانشگاه تهران اتفاق افتاد مسالهي سادهاي نبود و نيست و به سادگي هم نميتوان از كنار آن گذشت. ما خود جزو كساني هستيم كه حقوق مربوط به دانشگاه و دانشگاهيان را پيگيري ميكنيم و در عين حال بزرگان و مردم عزيز و شريف ايران را به حفظ آرامش و طمأنينه و طي مسير قانوني براي مطالبات مشروع و خواستههاي قانوني دعوت ميكنيم.
وي ابراز اميدواري كرد كه مسوولان نظام هم بتوانند در اسرع وقت در ارتباط با حوادث كوي دانشگاه گزارشهاي خوب و مثبتي براي مردم عزيز و دانشجويان گرانقدر بدهند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام 78/04/24
«محسن رضايي» گفت: هدف اصلي طراحان حوادث اخير نشانه گرفتن امنيت ملي، جلوگيري از روند توسعهي سياسي و قرار دادن نظام اسلامي بين ديكتاتوري، هرج و مرج و دموكراسي غربي بود. دشمنان ميخواستند از دموكراسي و آزاديهاي مشروع در كشور جلوگيري كنند تا ايران نتواند الگوي جديد موفقي براي يك ميليارد مسلمان شود و نمونهاي از دموكراسي اسلامي را نشان دهد و غرب ترجيح ميدهد كه ايران به جاي رسيدن به دموكراس اسلامي و قرار گرفتن دين و آزادي در كنار هم به ديكتاتوري برسد. هدف ديگر طراحان اين حادثه جلوگيري از روند پيشرفتهاي سياسي بينالمللي ايران بود تا از شتاب ارتباطات بينالمللي ايران با اروپا و خاورميانه بهويژه كشورهاي اسلامي جلوگيري كنند. حادثهي دانشگاه تهران منجر به شكست مفتضحانهي عوامل آمريكا و صهيونيست و خدشهدار شدن آبروي سياسي و اعتبار بينالمللي آنان بهويژه آمريكا شده است.
وي با اشاره به توطئههاي دشمنان عليه نظام اسلامي گفت: كساني كه تا ديروز دولت و مردم را بر سر دوراهي دين و آزادي قرار داده بودند، امروز ميخواهند آنان را بر سر دوراهي آزادي و امنيت قرار دهند و سفر رييسجمهوري به قم توطئهي دين و آزادي آنان را خنثي كرد و معلوم شد دولت آزادي را در چهارچوب دين اسلام ميخواهد و هنوز يك ماه از خنثي شدن اين توطئه نگذشته بود كه توطئهي جديد آزادي و امنيت را در پيش گرفتند كه به ياري خدا توطئهي آنان نيز بياثر خواهد بود.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، حادثهي كوي دانشگاه تهران را در راستاي قتلهاي زنجيرهيي دانست و گفت: طي يك سال گذشته با حمايت آمريكا و صهيونيستها مجموعه حوادثي از جمله چند ترور و انفجار و قتلهاي مشكوك اتفاق افاتده و حادثهي اخير نيز در اين ارتباط روي داد. اين حادثه يكي از حلقههاي توطئههاي قبلي دشمنان نظام جمهوري اسلامي است و ممكن است در آينده حوادثي ديگر به وقوع بپيوندد و همانگونه كه مقام معظم رهبري فرمودند مردم با هوشياري اجازهي رخنهي عوامل بيگانه در صفوف خودي را ندهند.
دبير شوراي نگهبان 78/4/19
آيتالله جنتي از حوادث كوي دانشگاه تهران به عنوان حوادث تلخ و به دور از قداست دانشگاه و رسالت نيروي انتظامي ياد كرد و گفت: اين حوادث با جامعهي شريف و انقلابي كشور آن هم در زماني كه جامعه نياز مبرم به آرامش دارد، متناسب نبود. اينگونه حركات تنها دشمنان ما را خوشحال ميكند و حادثه، حادثهي ناگواري بود و حتما بايد عاملان اصلي شناخته و مجازات شوند و خسارات وارده جبران شود. اين تجربهي بسيار تلخي بود و بايد براي آينده درسي باشد و موجب پيشگيري و مانع تكرار اينگونه حوادث گردد. بايد از آسيبديدگان اين حادثه جدا عذرخواهي شود و حرمت كساني كه بيدليل و بيجهت آسيب ديدهاند، محفوظ بماند.
اطلاعيهي آيتالله العظمي موسوي اردبيلي 78/4/19
«انقلاب اسلامي ايران به اقرار دوست و دشمن مردميترين انقلاب در تاريخ نهضتها خوانده شده است كه رهبر فقيد آن حضرت امام خميني (ره) دو مركز حوزه و دانشگاه را سنگرهاي مقدم ميناميد و از طلاب و دانشجويان به عنوان پيشگامان نهضت در پيروزي انقلاب اسلامي ياد ميكرد. اگر استقلال و آزادي دو شعار اساسي و اصلي انقلاب اسلامي بوده و هست، اساس نظرپردازي و تلاش براي تحقق آن از دو مركز حوزه و دانشگاه سرچشمه گرفته و از انديشهي فرزندان مردم يعني طلاب و دانشجويان برخاسته است، آنان كه محيط حوزهي علميه را به اغتشاش ميكشانند و يا در نيمههاي شب به محل امن خوابگاه دانشجويان حملهور ميشوند و دانشجويان مسلمان ما را مورد ضرب و شتم قرار ميدهند و به شهادت ميرساند با اساس انقلاب يعني استقلال و آزادي به معارضه و مقابله برخاستهاند. كساني كه از اين عناصر و گروههاي خودسر و خشونتطلب حمايت ميكنند بدانند كه مسير اينگونه رفتارها به حذف پيشگامان انقلاب اسلامي يعني حوزه و دانشگاه از صحنه ميانجامد و اگر دير نشده است چارهانديشي نكنند، [چون] كيان نظام اسلامي را در خطر خواهند انداخت، اينك بدانيد كه دنياطلبان قدرتپرست بدترين خوره مقدسترين نهضت ديني يعني انقلاب اسلامي شدهاند و حركات زشت آنان جامعه را از باور ديني و اعتقادي دور ميسازد، در حالي كه دامن شريعت حنيف و روحانيت تشيع از اينگونه اعمال ننگين مبراست. اينجانب در حالي از يك سو نگاه به دوران پرعظمت امام (ره) و دستاوردهاي گرانمايهي دوران انقلاب دارم ... و جا دارد تا به كساني كه به لحاظ دنياطلبي دچار مكر الهي شدهاند هشدار دهم كه تا دير نشده است عبرت بگيرند و بگذارند تا دملهاي چركين از ساحت مقدس انقلاب اسلامي و جامعهي ديني ايران پاكسازي شود. ترديد نداشته باشيد كه روح امام خميني (ره) و شهداي انقلاب از چننين اعمال ننگين، بيزاري و تبري ميجويند تا دير نشده است طراحان و مجريان حادثهي هجوم به خوابگاه دانشگاه بايد شناسايي و به محاكم قضايي تحويل داده شوند.»
اطلاعيهي آيتالله العظمي يوسف صانعي 78/4/19
«ملت بزرگ ايران، حوادث تلخ و ناگواري كه بعد از دوم خرداد و شكلگيري دولت كريمهي جناب حجتالاسلام والمسلمين آقاي خاتمي دامعزه كه خود از آنها كم و بيش اطلاع داريد، هريك از آنها مصيبتي بزرگ براي اسلام و مسلمين بوده و هست و بعد از قتلهاي زنجيرهيي و بعضي از قضاياي ديگر حادثهي تاسفآفرين حمله به كوي دانشگاه و خوابگاه دانشجويان عزيز و فرزندان ملت شهيدپرور و پيروان امام امت سلامالله عليه، اگر نگوييم دردناكترين و ناراحتكنندهترين از همهي آنها است، قطعا يكي از بزرگترين مصيبتهاي انقلاب و نظام مقدس جمهوري اسلامي است و چگونه چنين نباشد و حال آنكه تعالي و ترقي و خودكفايي مملكت به فيضيه و دانشگاه وابسته است كه يكي از مسير تقويت ايمان و درك قوانين و فرهنگ غني اسلام حركت ميكند و ديگري در راه ترقي و تكامل علمي و پيشرفت علوم مورد نياز بشر كه تحصيلش واجب كفايي است، قدم برميدارد و چگونه چنين نباشد و حال آنكه چهرهي نوراني حكومت اسلامي با حمله به مراكز علم و انديشه و فكر و به خاك و خون كشيده شدن دانشگاه و تخريب آن و مصدوم و مجروح كردن عدهي زيادي از دانشجويان و دستگيري عدهاي و دهها نوع جنايت ديگر ممكن است. خداي ناخواسته با تبليغ نادرست دشمنان، اسلام كدر گشته و تصور شود كه اسلام دين خشونت و جهل و ظلم و تزوير است نه دين علم و سهولت و عدل و حرمت تدليس و دورويي و خداي ناخواسته اگر كار گروه فشار و قوم بدتر از مغول ولو به نظر يك نفر به حساب دولت و نظام گذاشته شود براي هميشه فاتحهي صدور مكتب رهاييبخش اسلام و انقلاب آن خوانده شده، آري اينجانب كه براي مدت كوتاه به مشهد مقدس به قصد عتبهبوسي ثامنالائمه علي بن موسي الرضا عليه آلاف تحيه و الثناء مشرف شدهام از خداي بزرگ با شفاعت و صادت آن قوس لحفان رفع گرفتاري براي همهي مسلمانان بلكه محرومان جهان را خواستارم و اميد آنكه كساني كه هرچند اندك اگر ناآگاهانه آلت دست ديگران شده و ظالمين را كمك كرده و بعد از اين قضايا آگاه كردند و با توبه نزد خداوند مهربان و غفا و اداي حقوق كساني كه حق جاني و ماليشان را تضييع كرده خود را مشمول عفو و مغفرتش قرار دهند و بايد همهي دلسوزان و علاقهمندان نظام اسلامي اينگونه حركتها را در حد توان و قدرت با حفظ امنيت و آرامش محكوم كرده تا دستاندركاران مقصر و آگاه اينگونه جريانات بدانند مورد نفرت و نفرين مردم بوده و هستند. اينجانب ضمن خواستار رسيدگي و مجازات عاملين و مسببين فكري و عملي اينگونه ناامنيها و پاسخگويي هر مسوولي در حيطهي مسووليتش و محكوم كردن آن و اداي سلام و احترام به همهي دانشجويان و دانشگاهيان و محصلين و اساتيد آنها از خداوند توانا نصرت همهي مسلمانان و مخصوصا دانشگاهيان را در رفع ظلم و ستم و تحقق عدل خواستارم. در خاتمه بر همهي علاقهمندان به امام امت و نظام جمهوري اسلامي واجب و لازم است كه حرمت همديگر و حرمت ملت و شئون و حقوق آنها كه به حكم مقدميت براي حفظ نام كه از اوجب واجبات است را نگاه داشته و نگذارند كه دشمنان اسلام فرزندان امام(ره) و انقلاب را مورد افترا و توهين و هتك قرار دهند و زبانها و قلمهاي هدايتگر و آگاهيدهنده و تلاشگر در راه صلاح ملت و نظام را در هم بكوبند و تحت عناوين و قدرتهاي غيرقانوني و يا قانوني اصطلاحي خواستههاي بحق بيش از بيست ميليون بلكه سي ميليون راي ملت را بيارزش كرده و پشت پا بزنند، كه نتوانسته و نميتوانند و بايد از امام امت سلامالله ياد بگيريم كه چگونه در تمام مراحل از بهشتيها، مطهريها، موسويخوئينيها و كنيها و كروبيها و شهيد عراقيها و چمرانها و ديگران از فرزندان انقلاب و نهضت حمايت ميكرده و چگونه تمام عنايتش متوجه به مردم و خود را خدمتگذار آنها ميدانسته و چه ارزشي را براي دانشگاهيان در كلمات و سخنانش همراه با اعمال و رفتارش قائل و معتقد بوده و چه اصل مترقي را در قانون اساسي براي آنها ترسيم كرده، آري، در ساعات نوشتن اينگونه تذكرهاي ديني و ملي و دوستانه مطلع شدم كه گفته ميشود چند نفر از دانشجويان عزيز در حمله جمعه هيجدهم تير به دانشگاه تهران به شهادت رسيدهاند، اما خدا كند كه درست نباشد و چنين اتفاق بزرگي نيفتاده باشد و الا همهي ماها در مقابل خون يك انسان عادي چه رسد به چند دانشجو و متعلم علي سبيل النجاه مسووليم و بايد پاسخگوي ملت شريف و خانوادههاي داغدارشان باشيم و به امام زمان (عج) و دوستان و همهي همسنگرانشان و خانوادههاي محترمشان تبريك و تسليت عرض نماييم و در اين رابطه اگر خداي نخواسته درست باشد مطالب و مسايل ديگري هست كه اگر خداوند توفيق داد به عرض ملت بزرگ ايران خواهم رساند.»
سخنراني دبير مجمع روحانيون مبارز 78/4/19
حجتالاسلام والمسلمين «مهدي كروبي» در كوي دانشگاه تهران گفت: اينها حوادثي است كه گروههاي خودسر به وجود آوردهاند و دولت قطعا اين حركتها را مهار ميكند و برخلاف تصور عدهاي اجازه نميدهد اين حركتها ادامه يابد. همهي ما در اين كشتي نشستهايم و اين حركتها براي همهي ما نگرانكننده است. كروبي در ادامهي سخنانش به بيانيهي شوراي امنيت ملي اشاره كرد و گفت: يكي از بندهاي اين بيانيه دربارهي عزل كساني است كه دستور حمله به كوي دانشگاه را صادر كردهاند. در اين زمان دانشجويان دوباره اعتراض كردند و گفتند عزل آنان كافي نيست. كروبي تاكيد كرد حرمتها را در شعارها رعايت كنيد و اجازهي سوءاستفاده ندهيد و مهلت بدهيد دولت اين قضيه را پيگيري كند.
آيتالله طاهري اصفهاني، امام جمعهي وقت اصفهان 78/4/20
«خبر متاثركنندهي حملهي عدهاي از گروه فشار اجير شده، همراه با نيروي انتظامي به ساحت مقدس دانشگاه و انجام جنايات بيحد و اندازه كه وصف آن روي چنگيزيان را سفيد كرده است، تاسف و تالم عميق خويش و ملت شريف ايران را فراهم كرده است. متاسفانه مدتهاست عدهاي قليل، بيمنطق و زيادهخواه كه تنها منطق آنها زور و چماق و باجگيري است از هيچگونه قانونشكني و ايجاد بحران در مملكت دريغ نميكنند و اين عده در زير چتر متوليان امنيت هر روز بر سياههي جنايات خود ميافزايند. بارها تذكر دادهام كه اينگونه خشونتها در اين سطح باقي نميماند و مسوولان قضايي و انتظامي تا فتنهي انصار باعث بر زمين ريختن خوني نشده با آنان مقابله كنند و از خواب خرگوشي خودساخته بيرون آيند.
وي در ادامه توقيف روزنامهس سلام را غيرقانوني خوانده و همچنين ضمن ابراز همدردي با دانشجويان صدمه ديده و خانوادههايشان افزوده است: از آنان به عنوان پدري پير و دلسوخته ميخواهم در كنار تاكيد بر خواستهي بهحق خويش، مواظب باشند خداي ناكرده جريان كار به يك جريان مخرب ضدنظام و مخالف امام زمان (عج) تبديل نشود.
اطلاعيهي آيتالله نورمفيدي، نمايندهي وليفقيه در استان گلستان 78/4/20
«حوادثي كه در روزهاي گذشته در كوي دانشگاه تهران اتفاق افتاد از تلخترين و مصيبتبارترين جريانات انقلاب بود. اين اعمال با هيچ معياري قابل توجيه نيست و نميتوان كساني را كه به اينگونه اعمال دست ميزنند دوستدار انقلاب دانست.
عاملين و مسببين اين حركات همانند اسلافشان كه مرتكب قتلهاي زنجيرهيي شدند هرچند در قالب دفاع از انقلاب و اسلام باشد قطعا دانسته يا ندانسته تيشه بر ريشهي اسلام و انقلاب ميزنند.
آيتالله طاهري خرمآبادي 78/4/25
امام جمعهي موقت تهران حادثهي حمله به كوي دانشگاه تهران را بسيار دردناك و اسفبار توصيف كرد و اظهار داشت: اين حادثه با هيچ عقل و منطقي قابل توجيه نيست و ديديم كه مقام معظم رهبري، رياست جمهوري و همهي اركان نظام اين حادثه را تقبيح كردند. يك عده فرصتطلب، وابستگان و پسماندگان گروهكها و ايادي دشمنان خارجي، فتنهاي را تدارك ديده بودند و قصد داشتند كه امنيت كشور را مخدوش كنند. از دانشجويان عزيز تشكر ميكنم كه بعد از پيام دلنشين و جذاب مقام معظم رهبري، حساب خود را از آشوبطلبان جدا كردند. از همهي بزرگان كشور و همهي بزرگان جناحهاي سياسي ميخواهم كه خط قرمزي را ترسيم كنيد كه در صورت بروز هرگونه اختلافنظري، مقدسات نظام و انقلاب هتك نشود. ما كه همگي ولايتفقيه و رهبري را قبول داريم بايد مرزي را قائل شويم كه در آنجا توقف كنيم و با هم تفاهم كنيم كه حريمها شكسته نشود. به مقدسات توهين نشود، اصل انقلاب زير سوال نرود و باعث شادي و خوشحالي دشمنان نشويم.
خطيب جمعه تهران با تاكيد بر نقش و جايگاه ولايتفقيه در برقراري ثبات و امنيت در كشور گفت: نقش ولايتفقيه و رهبري را در اين حادثه لمس كرديم و فهميديم كه در اين بحرانها و مقاطع حساس، آنكه ميتواند گرهگشا باشد و ملت را به حركت درآورد رهبري است.
آيتالله جوادي آملي 78/4/25
امام جمعهي موقت قم گفت: حادثهي تلخ و ناگوار حمله به كوي دانشگاه تهران كه سبب آسيب دانشجويان و فرزندان انقلاب شد، نتيجهي بيتقوايي بود. وي با طبيعي خواندن وجود برخي عناصر فرصتطلب از تحصن دانشجويان، گفت: متاسفانه برخي شعارهاي خلاف اصول پذيرفته شده و پارهاي هتك حرمتها صورت گرفت و دانشجويان بايد بيدار باشند. اگر گروهي حرفي دارند اين كشور قانون دارد و ميتوانند حرف خود را بزنند اما هتك حرمتها براي چيست؟ هتك حرمت آثار تلخي بر جاي ميگذارد و اختلافات سبب رخنه دشمنان ميشود. دشمنان منتظر فرصت هستند تا به وسيلهي گروهكها هرجا كه در وحدت ملي منفذي باشد نفوذ كنند و «نار الهي» را خاموش سازند و براي همين بود كه آمريكا و اسرائيل جريان منحرف آشوبگران را دموكراسي و برخورد مسوولان با آن را خلاف حقوق بشر دانستند.
امام جمعهي تبريز 78/4/25
آيتالله مجتهد شبستري گفت: اكنون كه آشوب و فتنهگري عوامل نفوذي و ضدانقلاب خاموش شده، روشن است كه اين توطئهها ناشي از فعاليت عوامل گروهكهاي مسلح و ضدانقلاب بود. كارگردانان اصلي همهي آشوبها در تهران و تبريز عوامل گروهكها، مطرودين، مليگرايان و عوامل نهضت آزادي بودند.
امام جمعهي تبريز همچنين از مجلس شوراي اسلامي خواست در شور دوم بررسي قانون مطبوعات نسبت به تصويب ماده واحدهاي براي جلوگيري از نشر اكاذيب توسط چند روزنامهي محرك و تشويقكنندهي حركتهاي مشكوك اخير اقدام كند. در بعضي از رسانههاي نوشتاري عوامل نفوذي فراواني وجود دارند كه حقايق را وارونه جلوه داده و حتي به ولايتفقيه و فقه جعفري توهين روا ميدارند. اينان با قلمهاي مسموم بستر را براي هر نوع آشوب و فتنهگري فراهم و آماده ميكنند. بدون شك دانشجويان مسلمان و وفادار انقلاب و رهبري در اين آشوبها نقشي نداشتند و اين ضدانقلاب و نيروهاي وابسته به بيگانه بودند كه آشوبها و فتنهانگيزيهاي اخير را به وجود آوردند.
مجتهد شبستري گفت: عوامل گروهكها و ضدانقلاب درصدد بودند كه شب حادثه، تبريز را به آتش و خون بكشند ولي با هوشياري و سرعت عمل نيروهاي امنيتي و انتظامي آشوب و فتنه در نطفه خفه شد.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام 78/4/24
حجتالاسلام والمسلمين هاشمي رفسنجاني گفت: هفته بدي بر تاريخ و انقلاب ما گذشت. حوادث بسيار تلخي بود و براي آينده هم ميتواند آموزنده و درس باشد. اولين تلخي اين حوادث اين بود كه به عمود خيمهي انقلاب و ولايتفقيه كه محور انقلاب و عظمت و شكوه و استقلال كشور ماست اهانت شد، چيزي كه با اين سرمايه موفق شديم شجره خبيثه سلطنت چند هزار ساله را كه هميشه براي تودهي مردم مايهي نكبت بوده كنديم و به جاي آن اسلام را آورديم و براي اولين بار در اين سطح گستاخي و جسارت شد. نكتهي ديگري كه بسيار تلخ بود اهانت به دانشگاه و دانشجويان ما كه اينها مركز پيشرفت و تمدن و سازندگي و اعتلا و عظمت و اميد آينده ما هستند. اگر دانشگاههايمان را تحقير كنيم و دانشجويانمان را برنجانيم چه اميدي ميتوانيم به آينده داشته باشيم و از كجا ميخواهيم آينده خودمان را اداره كنيم. نكتهي تلخ ديگر اين بود كه خسارات زيادي به اموال عمومي و مال و كسب مردم وارد شد كه بسيار مهم است يعني اين چيزها در انقلاب نبايد اين چنين باشد و آن هم به نام دانشجو و دانشگاه كه همهي همتش اين است كه ميخواهد بسازد و آباد كند چهطور ميشود آتش زد و تخريب كرد. دانشجو اگر كاري ميكند با زبان و عقل و با قلمش اين مسايل را حل ميكند و معلوم است كه دانشجو دست به اين عمل نميزند.
نكتهي ديگر اينكه اين حادثه دشمنان ما را خيلي خوشحال و اميدوار كرد. شما ديديد و حتما خيلي از شما ميدانيد كه چهقدر اظهار اميدواري كردند. آمريكاييها هم براي برگشت به ايران اميدوار شدند و به صحنه آمدند و سريعا گفتند ما از اين جريان شوم حمايت ميكنيم و باز هم خودشان را نشان دادند و اين چراغ سبزهايي كه اين چند ماهه اخير نشان ميدادند. نكتهي ديگر اينكه اين حادثه قلب نيروهاي وفادار به نظام را حقيقتا جريحهدار كرد و مردم در همين مدت كوتاه خيلي خون دل خوردند و بعضيها اشك ريختند كه ماجرا چيست؟
خارجيها و راديوها بيگانه خودشان را براي برنامههاي طولاني تهديد و دخالت آماده كرده بودند، اما نميدانستند كه مقامات عالي كشور در مذاكرات فشرده متمركز و جدي از ريشه مسايل را حل كردند و لازم نبود در اين موقع همه چيز با مردم در ميان گذاشته شود و كمكم همه چيز درك ميشود فعلا اين فتنه و آتش خاموش شد.
ادامه دارد...
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات