گزارش تكميلي از گشايش دوسالانه عكس تهران جلالي: قابليت شديدترين انتقادها را داريم سميعآذر: نفس بينال از مايحتاج عمومي كشور است كه نبايد آنرا متزلزل كنيم
عصر روز گذشته مراسم گشايش چهارمين دوسالانه عكس تهران - پس از توقفي پنج ساله ـ در موزههاي معاصر تهران با معرفي برگزيدگان و در گالري خيال با افتتاح نمايشگاه منتخبان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اين مراسم رييس مركز هنرهاي تجسمي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ـ با تاكيد بر اين كه يك بينال تنها امكاني است كه در عكاسي كشور ما بهوجود ميآيد، گفت: نفس بينال يكي از مايحتاج عمومي كشور است كه نبايد آنرا متزلزل كنيم.
عليرضا سميعآذر يكي از دلايل توقف پنج ساله اين دوسالانه را خوف از نقدها عنوان كرد و با اشاره به خواست خود مبني بر برپايي بينالمللي اين دوسالانه گفت : به تصميم شوراي سياستگذاري، دوسالانه ملي شد.
وي از بهمن جلالي به عنوان يكي از مفاخر هنر عكاسي ايران ياد و تاكيد كرد: حضور و زحمات او به اين بينال اعتبار داد.
در ادامه دبير اين دوسالانه نيز در سخناني با اشاره به پخش فيلمي از سعيد جانبزرگي و كاوه گلستان - درگذشتكان در فاصله دو بينال … تاكيد كرد: آنان دانستهها و آگاهيهاي ما را رشد دادند.
بهمن جلالي سپس با اشاره به بيشينه دوسالانه و سالانههاي عكس برگزار شده و آمار شركتكنندگان و گنجايش گالري تصريح كرد: خيال 170 تابلو عكس ظرفيت دارد؛ ولي ما ترجيح داديم تعداد عكس بيشتري به نمايش بگذاريم؛ هرچند به عرضه نمايشگاهيمان ضربه بخورد. بنابراين بيش از 250 اثر بر ديوار خيال رفت.
وي به جرات گفت: در انتخاب و داوري عكسهاي رسيده وسواس زيادي خرج شده است. صادقانه ميگويم هيچ داورياي همه را راضي نميكند، اما اگر معيار درست باشد، اين موضوع اهميتي ندارد.
دبير بينال اعلام كرد: در طول زمان برپايي نمايشگاه دوسالانه نشستهايي به صورت هفتگي يا دو هفته يكبار با حضور داوران برگزار ميشود؛ تا هر شك و شبههاي كه داريد، رو در رو با هم در ميان بگذاريد.
جلالي عنوان كرد: از اينكه برخي قبل از آنكه نمايشگاهي را ببينند آنرا نقد كردند، سپاسگزارم. ما قابليت شديدترين انتقادها را داريم.
به گمان او دوسالانه آيينه عكاسي معاصر ايران در اين شاخه عكاسي - يعني عكاسي به عنوان هنر و هندمندانه ـ است.
وي تاكيد كرد: اگر بخواهيم برگزاري دوسالانههاي عكس در ايران تداوم يابد، راهي جز تشكيل انجمن هنرمندان عكاس نداريم.
به گزارش ايسنا جلالي در پايان به حاضران توصيه كرد: دبير هيچ نمايشگاه يا دوسالانهاي نشويد، اگر ميبينيد كه من پذيرفتم، براي آن است كه ما پوستمان كلفت شده است.
در ادامه اين مراسم بيانيه هيات داوران توسط يكي از اعضا ـ محمد ستاري ـ خوانده شد.
عصر ديروز همچنين فيلمي كوتاه از دكتر محمد سمسار ـ محقق و پژوهشگر تاريخ هنر ـ به نمايش درآمد كه در آن چگونگي گردآوري مجموعه عكسهاي آلبومخانه كاخ گلستان تشريح شد.
در پايان اين فيلم دكتر سمسار با اشاره به محتويات كتاب يادشده توضيحاتي ارايه داد.
به گفته او در اين كتاب 2100 تصوير بهعنوان ”از آغاز دوره عكاسي در ايران با موضوعات مختلف فهرست و طبقه بندي شده است كه منتظر اظهار نظر كارشناسان در اين زمينه هستيم.
به گفته او جدولهاي تنظيمشده تا 10 بار تصحيح شده و زيرنويس عكسها و اطلاعات عينا آمده است. سمسار خطاب به عكاسان حاضر گفت: اين كتاب براي نشان دادن تجربيات عكاسان قبل از شماست.
به گزارش ايسنا شركتكنندگان در اين مراسم به گالري خيال رفتند؛ تا از نمايشگاه دوسالانه عكس ديدن كنند.
در اين مراسم عنوان شد: سه فيلم به نمايش در آمده ـ گلستان و جانبزرگي، دكتر سمسار، و روند اجراي دوسالانه - طي سه شب و سه روز توسط سيفالله صمديان ساخته شده است.
در اين مراسم محمدحسين ايماني خوشخو، عليرضا تابش و جمع زيادي از دانشجويان و مدرسان عكاسي كشور حضور داشتند؛ اما هيچ يك از مسؤولان فرهنگستان هنر در سينما تك حضور نيافتند.
بهمن جلالي از حاضران و منتقدان خواست تا نقدشان را به دوسالانه مكتوب كرده و در نشريات چاپ كنند. وي گفت: اگر كسي آنرا برايتان چاپ نكرد، به ما بدهيد، مي دهيم كه چاپ كنند.
مجري برنامه - سعيد الهي - پس از سخنرانيهاي انجام شده گفت : لطفا براي دوسالانه آينده دبير پيشنهاد كنيد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات