«اهالي سينما در سال 82» مسعود كيميائي؛ پس از چهار سال دوري از سينما
مسعود كيميايي پس از چهار سال دوري از سينما، خبرسازترين چهرهي سينمايي كشور در سال 82 بود.
به گزارش خبرنگار هنري ايسنا، انتشار رمان دو جلدي ”جسدهاي شيشهاي”و رسيدن آن به چاپ چهارم، از نخستين مواردي بود كه بحثهاي فراواني را در پي داشت و در همين حال، نمايش ( البته جرح و تعديل شده ) فيلمهاي ضيافت و سلطان از تلويزيون ، نمايش “تجارت” در روز گذشته و اختصاص برنامهاي جهت بررسي آثار مسعود كيميايي از شبكهي راديويي فرهنگ، از ديگر رويدادهاي امسال بود.
كارگردان فيلم هايي چون قيصر، گوزنها و اعتراض ، در همان روزها از ساخت فيلمي بر اساس فيلمنامه اي از ” احمد شاملو” خبر داد. كيميايي براي مدعيان اين فيلمنامه نيز، پاسخ قاطعي در دست داشت. يادداشتي از محروم احمد شاملو كه اين فيلمنامه را متعلق و در اختيار اين فيلمساز قرار داده بود جاي هيچ گونه شبهاي باقي نگذاشت و او ساخت اين فيلم را به پس از مشخص شدن ماجراي ”سربازهاي جمعه” موكول كرد.
عدم صدور مجوز از سوي معاونت سينمايي، براي آغاز جديدترين ساختهي اين فيلمساز در حالي ادامه داشت كه محمد مهدي حيدريان، مهر ماه، طي گفتوگويي در پاسخ به سوال صريح خبرنگار ايسنا دربارهي كيميايي،كيارستمي و پناهي گفت كه اين فيلمسازان، براي ما مثل بقيهي فيلمسازان هستند. اين سينماگران در بسياري از آثارشان، توانستهاند چهرهاي فرهنگي از ايران را به نمايش بگذارند.
مدير انجمن هنرمندان ميراث فرهنگي هم، طي مصاحبهاي، فيلمسازي چون مسعود كيميايي را نمود عيني و ملموس ميراث فرهنگي ايران در شاخهي انساني آن دانست.
موسوي گفت: با اين حال اقدام ما براي حفظ اين ميراث چه بوده جز انواع و اقسام موانع ريز و درشت در سر راه و يا چند سال بيكاري ! چه كسي پاسخگوي اين روزهاي از دست رفته خواهد بود؟
اما، شايد يكي از مهمترين خبرهايي كه چندي پيش منتشر شد و حتي دهان به دهان حتي در ميان هنرمندان نيز چرخيد حضور اين فيلمساز در فيلم مستند “800 قدم در لالهزار” بود. نخستين حضور مسعود كيميايي در مقابل دوربين و به عنوان راوي اصلي فيلمي كه به بررسي نقش و جايگاه فرهنگي و تاريخي خيابان ” لالهزار” و سينماها و تماشاخانههاي تعطيل شدهاي آن كه كيميايي به شدت دلبستهي آن است و كيميايي نيز بخش زيادي از ”جسدهاي شيشهاي” را به آن اختصاص داده است.
اما كليد خوردن فيلم ” سربازهاي جمعه”، پس از به نتيجه نرسيدن پروژههاي بسياري چون ” تسخيرشدگان” و ”مانكن” با توجه به غيبت چند سالهي اين فيلمساز، فراگيرترين خبر سينمايي بود كه در سال 82 شنيده شد و موازي با آن با شايعات مختلفي دربارهي موضوع فيلم، ارتباط آن با مسائل كوي دانشگاه، بازيگران، فيلمبردار و ... همراه گرديد كه با ارسال تصاوير تست گريم تمامي بازيگران فيلم، آغاز ساخت اين فيلم عينيت و يافته تمامي حرف و حديثها خاتمه يافت.
هفتهي گذشته نيز آخرين سكانس سربازيهاي جمعه فيلمبرداري شد و تدوين همزمان آن نشان از عزم جزم گروه سازنده و اين فيلمساز براي رساندن فيلم به بيست و دومين جشنوارهي بينالمللي فيلم فجر دارد. هر چند كه هيچ گاه ”حتي كانديداي دريافت جايزه هم در جشنواره نبوده” است!
خبر راهاندازي سايتي اختصاصي براي مسعود كيميايي به عنوان نخستين هنرمندي كه يك پايگاه اطلاعرساني سينمايي، برايش سايت اينترنتي ايجاد ميكند، نقد و بررسي آثار جان فورد توسط كيميايي در فرهنگسراي نياوران، اعلام برپايي بزرگداشت وي با نام ” شبي با مسعود كيميايي” در خانهي هنرمندان و سپس لغو اين برنامه توسط خود كيميايي به دليل وقوع زلزلهي ” بم” و ساخت تيتراژ سربازهاي جمعه توسط عباس كيارستمي، جعفر پناهي نيز از ديگر خبرهايي بوده است كه دربارهي خبرسازترين چهرهي سينمايي سال 82 تا به اينجا منتشر شده است.
آخرين خبر منتشر نشده مربوط به اين فيلمساز، حضور يكي از مشهورترين بازيگران قديمي سينماي ايران پس از 25 سال دوري از سينما در ”سربازيهاي جمعه” است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات