دبير صفحه اجتماعي روزنامه ايران: با همين امكانات موجود هم ميتوان مشكل را برطرف كرد اطلاعرساني در زمينه جيرفت، كاري حياتي بود و شايد كمي هم دير اتفاق افتاد
دبير صفحه اجتماعي روزنامه ايران گفت: بايد مسؤولان انتظامي و عاليرتبه نظامي كشور و منطقه جيرفت، صريحا به مردم پاسخ دهند كه چرا اين اتفاق افتاده؛ چرا نيروي انتظامي منطقه جيرفت را ترك كرده است؛ چه كسي مجوز ترك منطقه را صادر كرده است. اگر واقعا اين خبر صحت داشته باشد، بايد پاسخگو باشند.
مهرداد خليلي در گفت و گو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) درباره فاجعه جيرفت و اطلاعرساني در اين زمينه عنوان كرد: پديدهاي در جيرفت اتفاق افتاد، گروهي هم در حال غارت بودند، نيروها و مراجع ذيصلاح بايد مانع ميشدند. تا چند ماه پيش گزارشهاي مطبوعات نشان داد كه در تپههاي تاريخي جيرفت كاوشهاي غيرقانوني گستردهاي اتفاق افتاده و ميراث تاريخي بشريت را از بين ميبرند. همين امر باعث شد نيروهاي انتظامي و مسؤولان منطقه تصميم بگيرند تدبيري براي آن بيانديشند؛ اما با خروج نهايي نيروهاي انتظامي، بار ديگر موج غارت آغاز شد.
خليلي بر اين نكته تاكيد كرد كه اگر رسانهها وارد موضوع نميشدند و اطلاعرساني عمومي نميكردند، اين اقدامات فوري كه امروز صحبت انجام آن به ميان است، انجام نميشد.
به اعتقاد او رسانهها نقش بازگو كردن يك واقعه را دارند و هيچگاه يك قاچاقچي از خبر يك رسانه به سراغ يك كار خلاف نميرود. بلكه وقتي از عملش دست ميكشد كه ببيند موج خبري و بازتاب گستردهاي دارد و مسؤولان وادار ميشوند در مقابل عمل اين افراد، تدبيري بيانديشند.
اين روزنامهنگار تاكيد كرد: اطلاعرساني در زمينه جيرفت، كاري حياتي بود و شايد كمي هم دير اتفاق افتاد. خليلي درباره برگزاري جلساتي با حضور نمايندگاني از شوراي عالي امنيت ملي، وزارت كشور و اطلاعات و ضرورت رسيدن به يك اجتماع نظر علمي تصريح كرد: از برگزاري صرف جلسات نتيجهاي نميگيريم، مشكل ما حفاظت از ميراث فرهنگيمان است كه متاسفانه به دليل مشكلات قانوني ديدهشده برپايه برنامه بودجه، امكان ايجاد نهادهاي با نيروهاي جديد و اختصاص بودجه به آن وجود ندارد. بنابراين نميتوان كاري جدي كرد؛ اما اين دليل نميشود تا ما از سرمايههاي موجود استفاده نكنيم. بايد از امكانات موجود بهترين بهرهبرداري را كرد.
خليلي با بيان اينكه نيروي انتظامي در اين زمينه ميتواند بسيار فعال عمل كرده، وزارت اطلاعات نيز ميتواند با دقت و صحت جريان را بررسي و عاملان اصلي ماجرا را شناسايي كند، تاكيد كرد: اگر گروههاي مافيايي و قاچاق در اين زمينه حضور نداشته باشند، هيچ بازاري براي روستاييان عامي و مردم عامي وجود نخواهد داشت كه چنين كاري كنند.
او با طرح اين پرسش كه چرا طي چندصدسالي كه آن تپه تاريخي در جيرفت واقع است، مردم نرفتند چنين كاري انجام دهند، نتيجه گرفت: اين قضيه نشان ميدهد دستي و برنامهاي از قبل آماده بوده تا اين كار را انجام دهد.
وي عنوان كرد: چرا نبايد به مردم اطلاعرساني كنيم و به طور دقيق توضيح دهيم كه چه اتفاقي در آن منطقه ميافتد و چه كساني در اين ميان سود ميبرند. از طرفي وقتي عوامل انتظامي اعلام ميكنند به من حقوق و امكانات داده نشده و منطقه را ترك ميكند، كسي از او سؤال نميكند چرا چنين اتفاقي افتاده است. وظيفه حفاظت و امنيت كشور برعهده اين نيروهاست و بايد روشن و صريح پاسخگو باشد. مگر قرار است براي امنيت در هر منطقهاي پول اضافي پرداخته شود؟
اين روزنامهنگار تاكيد كرد: بايد نيروي انتظامي و دستگاه قضايي با سرعت ،دادگاه ويژه را برگزار كنند، عاملان غارت را شناسايي كرده و به مجازات برسانند و تدبيري جدي انديشيده شود. با همين امكانات موجود ميتوان مشكل را برطرف كنيم هيچ نيازي به چيز جديدي وجود ندارد. دست كم در شرايط فعلي بايد با وارد شدن نيروهاي امنيتي، بحران را پشت سر بگذاريم، بعد اعلام كنيم چه ميخواهيم بكنيم.
به اعتقاد او جلسههاي اعزام نيروهاي اطلاعات به جيرفت بايد بسيار زودتر از اينها اتفاق ميافتاد و در موج اول غارت بايد سررشتهها را مشخص ميكردند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات