/گزارش/ چهارمين جشنوارهي موسيقي گل ياس به پايان رسيد “استعدادهاي سرشار بانوان به هدر ميرود“
چهارمين جشنواره موسيقي گل ياس (ويژه بانوان) روز جمعه 15 شهريورماه به پايان رسيد.
به گزارش خبرنگار موسيقي ايسنا، در مراسم اختتاميهي اين جشنواره كه در تالار وحدت برگزار شد ابتدا به مناسبت درگذشت فرهاد مهراد يك دقيقه سكوت اعلام شد و سپس گروه فارس، گلبانگ، شاطريان، نغمه و پري رخ به اجراي برنامه پرداختند.
در بيانيه اين جشنواره كه فريبا داوودي آن را قرائت كرد آمده است: متاسفانه شرايط مطلوب و زمينههاي مساعد و هموار براي فعاليت موسيقايي بانوان كشور به ويژه هنرمندان شهرستاني وجود ندارد و اين معضل موجب شده كه استعدادهاي سرشار بانوان نهفته مانده يا به صورت ناقص و كم رمق به هدر رود.
اين بيانيه ميافزايد: جشنواره گل ياس متعلق به همه سبكها / نحلهها و ذائقههاي موسيقايي كشور است و در انحصار هيچ گروه و يا سليقهاي نيست / لذا از حضور و شركت همه هنرمندان و بانواني كه در هر يك از شاخههاي مختلف موسيقي فعاليت دارند استقبال ميكند.
يكي از اهداف اساسي و بنيادين جشنواره تعميق آيينها و بروز و ارايه شاخصهاي فرهنگي مبتني بر سياستهاي ارزشمند نظام در زمينه موسيقي كشور است در اين مسير هرگونه فعاليت علمي و نظري كه به پيشبرد اين راه كمك كند مورد استقبال و حمايت قرار خواهد گرفت و در همين جا از همه صاحبنظران هنرمندان و انديشمندان دعوت ميشود در اين مسير جشنواره يا ياري دهند.
هفت فعاليت و اجراهاي صحنه و ديگر مسايل فرهنگي و هنري بانوان كشور نميبايستي تنها به جشنواره محدود شود لذا ضمن تشويق و توصيه بانوان هنرمند به ايجاد تشكلهاي مدني و فعالتر شدن در عرصه مسايل فرهنگي و اجتماعي از مسوولان ميخواهيم تا كمال مساعدت و همكاري را با اينگونه فعاليتها داشته باشند.
هشت شرايط خاص موجود موجب شده است تا بيشتر گروههاي موسيقي بانوان به كارهاي تكراري و بازخواني ترانهةا و قطعات قديمي موسيقي محلي و سنتي روي بياورند و برخوردي غيرفعال با اين هنر داشته باشند اين مساله متاسفانه به افت و نكته ضعفي براي موسيقي بانوان مبدل شده است لذا بر اين نكته تاكيد ميشود كه بانوان هنرمند بايد در عرصه آهنگسازي، توليد و تنظيم آثار نو با قالبهاي جديد و جذاب بيشتر بينديشند و كار كنند.
و بالاخره اينكه نقش بانوان در مسايل فرهنگي كشور به ويژه موسيقي بسيار مهم و حياتي است و توجه به اين نقش وافق روشن آن تحرك بيشتر در ساماندهي و هدايت و بهرهورياين نيروي عظيم در نهايت به تقويت بيشتر موسيقي كشور منجر مي شود بر اين اساس ضرورت دارد تا دبيرخانه دائمي جشنواره گل ياس ايجاد شده و با برنامهريزي و هماهنگي مسوولان استعدادهاي درخشان و هنرمندان ناشناخته بويژه در شهرستانها كشف و حمايت شوند تا در آينده شاهد تحولات و پيشرفتهاي شگفت انگيزي در اين عرصه باشيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات