گزارشي از حاشيهي نخستين شب اجراي اپراي “رستم و سهراب”
شب گذشته (پنجشنبه) لوريس چكناواريان، اركستري 125 نفره از نوازندگان سازهاي بادي (وين) و گروه كر و سازهاي زهي و ضربي (ايروان) را گردهم آورد تا در سالن دو هزار نفري ميلاد، داستان تراژيك رستم و سهراب در هزارهي فردوسي را اين بار به موسيقي درآورند و حاضراني كه نظارهگر برنامه آنها بودند، برخي با پرداخت هفت هزار تومان تا آخر از صندليهاي جلو سالن تكان نخوردند و برخي ديگر با پرداخت 6 هزار تومان كمي دورتر نبرد رستم و سهراب را تا پايان دنبال ميكردند و هراز چند گاهي اگر در رديفهاي جلو صندلي خالي مييافتند پيشروي ميكردند و اين ماجرا تا پايان ادامه داشت.
به گزارش خبرنگار موسيقي ايسنا، در حاشيهي اين برنامه ، رفت و آمدهاي برخي ديگر هم در هنگام اجرا، مانع از كشته شدن سهراب به دست رستم نشد و هچنين بلندگوهايي كه گرداگرد سالن ميلاد نصب شده بود و هراز گاهي سوتهايي خفيف ميكشيد و گاهي نيز از به صدادرآمدن عنقريب تلفن همراهي خبر ميدادند، در حالي كه پيش از اين مسوولان مركز موسيقي از بهبود وضعيت صدادهي سالن ميلاد سخن گفته بودند.
اركستر، برنامهي خود را در دو قسمت اجرا كرد كه از پيش از تولد سهراب تا مرگ و تشييع جنازهي او را شامل مي شد. تكخوانهاي اين اپرا عبارت بودند از انتون هايدوايلر (هلند)، يوهان ترالا (استوني)، دريا دادور (ايران) و هاسميك هاتساگورسيان، واقبناك اوهانيان و سورن خاچاطورين (ارمنستان).
چهرههاي سياسي و فرهنگي نيز - برخي با خوانواده - در رديفهاي جلو به چشم ميخورند: عطاءالله مهاجراني، محسن امين زاده ، عيسي سحرخيز، فيضالله عرب سرخي، سيد محمود دعايي، صادق طباطبايي و ....
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات