سید محمود فاطمی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه شستشوی صحیح سبزیجات و میوهها یکی از راههای مؤثر پیشگیری از بیماریهای منتقله از آب و غذا است، افزود: استفاده از مواد ضدعفونیکننده و پرهیز از شستشوی ظروف و مواد غذایی در آبهای جاری، نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای گوارشی دارد.
وی با اشاره به تقارن ایام عید نوروز و ماه مبارک رمضان، افزود: توجه به تغذیه سالم و پیشگیری از بیماریهای ناشی از آب و غذا در این دوره اهمیت ویژهای دارد، بیماریهای منتقله از آب و غذا، ناشی از مصرف مواد غذایی یا نوشیدنیهای آلوده به باکتریها، سموم، ویروسها و انگلها هستند و میتوانند سلامت جامعه را به شدت تهدید کنند.
وی ادامه داد: تغییر در عادات غذایی، افزایش تجارت مواد غذایی، تغییرات آب و هوایی، توسعه گردشگری و عدم دسترسی کافی به غذا به دلیل فقر، خشکسالی، سیل و بلایای طبیعی در سطح جهانی، از دلایل اصلی گسترش بیماریهای منتقله از غذا در سالهای اخیر هستند.
فاطمی به روش انتقال این بیماریها، توضیح داد: انتقال بیماریهای منتقله از آب و غذا معمولاً از طریق دهان صورت میگیرد و علائمی مانند اسهال، تهوع، استفراغ و دردهای شکمی را به دنبال دارد، این علائم در اغلب موارد ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت بدون نیاز به مداخله درمانی بهبود مییابند، اما در برخی موارد میتوانند خطرناک باشند.
وی با تأکید بر راههای پیشگیری از این بیماریها، گفت: شستشوی صحیح دستها با آب و صابون، استفاده از آب آشامیدنی سالم، سالمسازی سبزیجات و میوهجات (پاکسازی، انگلزدایی، ضدعفونی و شستشو)، پختن کامل مواد غذایی، جوشاندن کنسروها به مدت ۲۰ دقیقه و پرهیز از خرید مواد غذایی از دورهگردها و اماکن نامطمئن، از مهمترین راههای کنترل و پیشگیری از این بیماریها هستند.
انتهای پیام
نظرات